Nu är det VÅR !!!!!!!Det tinar som bara attan.....Skvalar från taket o det är skitigare ute än på länge !!! Lera o grus o allehanda gosaker dyker upp ...Jag blir lika förundrad över årstiderna varje år trots att jag är ofantligt gammal o erfaren vid det här laget. Det lixom bara blixstrar till så har hela naturen o uteomgivningen ändrats. Antagligen jobbas det skift där ute i dessa tider....

Det blir en aningen hektisk vecka......

Idag var jag till smågrynen mina i Matfors o var lite barnvakt !! ( Konstigt ord-BARNVAKT !!?? Vakta barn......Hm !! ) Irma, Emilia o Anton följde med och dom har så rackarns kul när dom träffas.
Imorron ska jag INTE ha det hektiskt !!!
Onsdag o Torsdag jobbar jag 7.00-18.00 och det blir en del att göra i kära köket..
Fredag åker Hanna o jag o flytt-plockar ihop hennes saker i gamla hemmet hennes.
Lördag kör jag o Uffe hennes grejer härifrån o från gamla stället till nya stället...Och åker på kalas till Leo som har 2-års Kalas !!
Söndag ligger jag på soffan HELA dan, somnar till ibland, vänder mej ibland, kliar hunden bakom örat ibland.......

Kanske inte blir så hektiskt iallafall.

Final i Lets Dance......
...och jag har följt detta nästan slaviskt, MEN nu när det är en halvtimme kvar tills det avgörs VET JAG INTE VEM JAG VILL SKA VINNA ???!!!???

Lailas sista dans var helt out standing !!! Och att se STORGUBBEN Samuelsson som Baloo var oxå outstanding.......

Jag VET INTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lovade ju att jag skulle visa FÖRE-EFTER bilder..........på Chivas !!! Han är INTE Stor o Lurvig längre....Han e Liten o Kal ...
MEN han tycker att det är Jätteskönt !!  Så även om han inte e så där OFANTLIGT vacker på utsidan så e han en LYCKLIG hund inuti...Och Hanna säjer att hon NÄSTAN är LITE säker på att det KANSKE växer ut igen !!!???!!!

Gjorde en "Fiskbens-Fläta" på Hanna !!!!!!


Två av mina Go-Tjejer !!!!


Hanna o jag tog och........tjyvåt lite varma Mackor när barnen sov !!!

Hanna friserar vår hund !!!

Och, HA,HA,HA !!!!  Snart ska jag visa före-efter bilder...På FÖRÖDELSEN !

Fast det är inte riktigt så...Han hade fått världens tovor, överallt !! Och det enda riktiga var att skala av honom dom. Han tycker att det är jätteskönt o han kommer att bli så FIN när det växt ut igen !! ( Det VÄXER VÄL UT IGEN ???????????)

Är ledig i två dar nu. Det känns alldeles OK....Har rumlat runt bland Paltbröd , Fläsk  och Fisksoppa idag på jobbet.

Och så var Ånges BARNKÖR till oss o sjöng. Så FINT !!
Där står små barn o sjunger med liv o lust o ljusa,starka små barnröster, och där sitter gamla, gamla tanter o farbröder o lyssnar o MINNS !! Väldigt gripande..... Jag ringde tidningen o tipsade, får se om det kommer med i morrn...

Vi är barnvakt ikväll !!!!!!

Jag, Irma, Emilia o Anton är barnvakt till kära barnbarnen ( syskonbarnen..) Modern deras har dragit iväg på UTELIV med sina vänner !!! Och det e hon definitivt värd.....
.
-Just nu sitter två i badet, medan dom andra rusar runt nakna med munnarna fulla av lördagsgodis. Ljudnivån är relativt HÖG,  lägenheten förvandlades nyss till nått slags slagfält , det innan så rena vardagsrumsbordet är nu behandlat med Festis, halvätna godisar samt en halväten korv. Allt i en salig SMET.... Nyss bajsades det i potta o  hälldes schampoo i ögon. Det rapas o pruppas och barnen har STENKUL !!!!
Uffe stannade hemma med Hanna o dom två andra kära barnbarnen. Det KRYLLAR av barn i vårt liv !!!!!!  Och det är ALLDELES fantastiskt...

Snart ska minsta grynen i säng o sen ska dom lite större grynen o jag se på Robinson !!!!!!!!!!!!!!!!!

Det här är KUL !!!!

http://www.splitting-images.com/celebrity_list.html

Look a likes.....

Vi har fått OHYRA igen......Den här gången i form av en MYCKET otrevlig rackare, en f.d svärmor till min dotter !!!!

Min dotter o hennes man har separerat och håller som bäst på att få till det vad det gäller bådas umgänge o tid med sina barn. Min dotter har HELA tiden sagt att pappan NATURLIGTVIS skall vara med barnen så mycket han vill. Han är dock helt i KLORNA på sin mor som styrt hans liv TOTALT sen länge.....Det finns en del bekymmer kring honom, MEN hon har definitivt inte verkat för att stärka o stötta honom. ( Fast hon i sin enfald kanske tror det...)
Idag pratade dom o bestämde att deras dotter skulle åka till honom några dar. Han var jätteglad o det var min dotter oxå. Allt var ok. Men sen visade det sej att hans mor hade ballat ur o vägrat skjutsa honom och då han sa att han kunde ta tåget hade hon skrikit o skällt för att han tog min dotters parti.....Han var mycket ledsen. Vi var som frågetecken här o fattade inte vad som hände !!??
Min dotter o tanten smsade och dottern undrade vad som hänt ?? Fick nåra osammanhängande svar samt ett sista då damen skrev: Jävla Kossa....
Och DET kallar man inte mitt barn !!!!!!!!!!
Så nu ska hon sprejas ner till UNDERJORDEN o det bums. För hennes del är det det absolut bästa om hon gör sej så tyst o osynlig som möjligt hädanefter...För det är inte så ofta jag blir ARGMEN när jag blir det på riktigt då är jag allvarlig.
Hon kan inte göra min dotter nått men det svider att hon ställer till det för sin son, mina barnbarns pappa...

Ledig fredag !!!

Nu blir det tre lediga dagar igen. Jag trivs så bra med mitt arbetsschema på jobbet. Vecka 1 jobbar jag mån, tis, fred, lörd o söndag. 7.00-18.00 . Vecka 2 jobbar jag ons och torsd. Samma tider. Det är ett Mastodont-Pass när man jobbar helgen men det uppvägs av ledigheterna....
Igår var det ett sånt där härligt ÖS i köket. Vi arbetar ju så att vi förbereder en massa nu. Det krävs en hel massa planering men är nödvändigt då vi lagar all mat från grunden. Vi får även allt kött och all fisk färskt nu från lokala producenter !!!
  Känslan av att få packa upp FÄRSK fisk som ligger inbäddad i is och som doftar just färsk fisk är helt fantastiskt !!! Jämfört med djupfrysta små isiga fiskbitar eller ännu värre som det var tidigare Färdigpanerad Fisk som man slängde på bleck o satte in i ugnen.....HU !!!
Och Köttet är oxå alldeles fantastiskt bra...Doftar som kött ska , lagom mörat, snyggt " städat" . Jag har ju abetat med kött förr på ett gårdsslakteri och uppskattar verkligen att få arbeta med så bra råvaror. Jag stekte Wallenbergare till 160 personer igår o kände glädje hela tiden över att jag visste att det var BRA mat .....Och våra gäster uppskattar verkligen skillnaden.

Hm !! Jag tänker jobb fast jag e ledig...Det är väl för att jag tycker så mycket om det..

Känns lite underligt att skriva....

.....Oj, nu har det visst varit ett uppehåll i mitt bloggande !!!!
 Har ju inte så där HUTLÖST många läsare som bör få en förklaring till det......Fast jag är ju så glad för varenda en som hittar den.
Nåväl, dagsläget är detta !!!
Hanna o KNODDARNA hennes är här hemma igen. ( Och jag MYSER !!!!) Hon har hittat en lägenhet o kommer att kunna flytta in snart, och då ska vi FLYTTA in henne där ....
Hon dras dock med en ÖVERJORDISKT arbetsam f.d svärmor som häver ur sej värre saker än vad jag i bästa vredesmod skulle kunna få till........( Hon är kunnig inom sitt område ...) Det är svårt att förstå att hon tar sej detta UTRYMME i separationen mellan Hanna o barnens pappa ???????? RESPEKTLÖST....Vi DUMPAR henne !!!!!!

Uffe-vännen är sjukskriven o hemma . Han är bättre men absolut inte bra........( Svårt för en arbetsmyra att vara stilla...)

Hunden är HALVKLIPPT !!!!!

PENNORNA ligger o ler utmanande åt mej.........

Tänk att en man som.........låter som ett AVLOPP !??!!!! kan sjunga något så OSANNOLIKT vackert som han gör i " Tom Trauberts Blues".....

Rena Balsam-Kuren för själ o Hjärta !!!! 
Thank You, TOM WAITS.

Hanna rusar upp från soffan o skriker " Mamma, mamma.......

....det SPRINGER en man ute på vägen !!!???!!!! "
( Mannen som joggade förbi tillhörde Vatten o avloppsarbetarna som jobbade med en vattenläcka här utanför...o som funnits nere på vägen hela dan..)

Det var  jag förstog att ungen behövde ett tillfälligt miljöombyte.
Så i morse föreslog jag henne att hon kanske skulle åka till sin syster som bor där det både finns många bilar o många hus och gatulysen i nån dag !!!
Hon nappade på det MEN påstår nu i sin blogg att jag i det närmaste SLÄNGT ut dom.....SKITUNGE är vad hon är !!!!

Tror att jag hämtar hem henne o barnen hennes imorrn....
O UTEGÅNGSFÖRBUD i tre veckor ( Hon kommer att HATA att inte få GÅ UT !!)

Karln min kom hem från Hospitalet idag......Och jag tror/hoppas att jag är förberedd på att axla ansvaret som HEMMAVÅRDARE !!?????
Jo, jag ÄR beredd och FÖRBEREDD ....

Fick en utmaning av Lina.....

3 Jobb som du haft ??

Då tar jag tre roliga......Bildlärare ( Bland det roligaste jag gjort, att få lära VILDJUR i tonåren att rita )
Styckare/Slaktare på ett litet gårds slakteri ( Tycker om att kunna saker från grunden o eftersom jag är på gränsen till sjukligt intresserad av mat var det mycket givande..)
Kock ( Det blir väl inte roligare än det !!! Ge mej en kålrot o låt mej försöka göra nått gott av den...

3 Platser jag bott på ??

Hackås, Jämtland.
( Där e jag född o där bodde jag tills jag var 18 år)
Umeå ( En kort stökig tid i mitt liv , enda gången jag försökt bo i en stad....Kommer INTE att göra om det !!)
Gissjö, Fränsta ( En tid med vatten, djur och mina första två barns barndom..)

3 Saker jag gillar att se på TV ??

Nip Tuc .( Lagom galna plastkirurger i en lagom galen värld.)
Vad blir det för mat. ( Vem kan motså den Kockens härliga inställning till matlagning...)
Alla Bygg-program !!!

3 Favoriträtter ??

Harkel, harkel......

Nää, jag härmar Lina !!
OST !!! I maten, på maten, till maten eller alldeles för sej själv...
SKALDJUR !!  Räkor på längden o tvären, med goda såser eller utan goda såser, varma eller iskalla..
GRÖNSAKER !!! Gröna eller röda, varma eller kalla, tillsammans eller var för sej....

3 Platser som jag helst skulle vilja vara på nu ??

På ett Museèum ( Där jag gick o tittade på VÄRLDENS bästa konstutställning...)
I en hästhage en sommarnatt !! Omgiven av betande hästar o sommarnattsljud...
Framför en marsvinsbur !!! ( Där det nyss fötts små marsvinsbebisar.....)

...eller kanske på en konsert med Ozzy Osbourne, eller på ett plan på väg mot London, eller på väg ut ur en garnaffär med kassen full av garner ( om jag var i en sticka-strump-period....) Eller kanske vid en tjärn med eld o fiske, eller kanske en tidig morgon på ett älgpass då det håller på att ljusna, kanske när man är på väg ut från tandläkarn o både plånboken o en själv överlevt !! När man hittar dom första potatisarna i landet.... Framför grillen på sommaren............................................................Fast det känns rätt bra att vara HÄR o NU oxå !!!Tupac Amaru Shakur........How many brothas fell victim to tha streetz
Rest in peace young nigga, there's a Heaven for a 'G'
be a lie, If I told ya that I never thought of death
my niggas, we tha last ones left
but life goes on.....

Uffe e på sjukhuset !!!

På söndan ringde dom o sa att dom ville att han skulle komma ner dit för observation samt att han kulle få antibiotika intraviöst !!!  HU !!!! Men det är ju bra....Han hade nån slags blodförgiftning samt dubbelsidig lunginflammation. Klart att gubben INTE mått bra sista tiden....Han får nu dropp hela tiden o så gör dom en massa mätningar. Det är VÄLDIGT tråkigt att han måste vara där MEN Väldigt skönt att det är just där han är....

Det blev AKUTEN i morse !!!!!

Uffe har mått så rackarns dåligt länge nu och inatt var det värre än innan......Feber , svårt att andas , värk o allehanda konstigheter !! Nu är det så att han är en sån gubbe som tycker att LÄKARE inte skall besväras......Tror att han tycker att dom har annat för sej än att undersöka människor som är sjuka !!!!
Nåväl, i morse RÖT jag att " NU SKA DU TILL FARBROR DOKTORN !!! Basta.....
Och han var väl så pass dålig att han lydde....
Väl där blev det en oherrans massa provtagningar o undersökningar. ( Intressant för en amatördiagnosställare som jag !!) Läkare var YBER-Trevlig och ytterst förtroendeingivande trots att han antagligen var i 18-års åldern !!??
Och efter många timmars blodtömning, magklämmningar, balanstest ( blunda o peka på näsan...) lungröntgningar så konstaterade Unge Herr Doktor att Uffe hade en svår lunginflammation !!! Antibiotika i dropp fick han minsann. Aningen " matt i pälsen" men glad över att fått en förklaring fick han följa med hem....
Nu ska jag söka fram en käck liten sjuksköterske-dräkt och dränka honom i välvillig OMSORG ....

En NY/GAMMAL idol har dykt upp.........i mitt liv !!!!!

TOM WAITS.
  Så alldeles fantastiskt UNDERBAR...

Hans " Tom Traubert`s Blues" ( Waltzing Mathilda...) värmer ens hjärta som bara en " Tom Traubert`s Blues" kan göra.....

Hemma igen !! ( Pust...)Nu har vi kommit hem från Drakborgen !!  Kalaskul ställe......
Det var en oherrans massa GLADA rödblommiga barn där, och en oherrans massa rödblommiga ( inte fullt lika glada ..)föräldrar/mor-farföräldrar . Det är ett fantastiskt ställe för barn !!!  ALLA mina " avkommor" var där o det är så härligt att träffa dom samlade. Tyvärr låg Uffe-vännen hemma o var/är sjuk !!! 
Goa Linnèa och hennes söta son Max var där oxå. roligt att träffa henne !!

När vi var klara med dagens aktiviteter följde Hanna, Leia  o Laban med mej o Anton hem. Irma o Emilia stannade hos Lina , Miranda o Leo.

Idag ska vi på DRAKBORGEN !!!!!

Jag o ALLA mina barn o ALLA mina barnbarn !!!!!!!  YEEEPPPPIIIEEEEE..................................

( Återkommer med rapport. )

Min MORMOR !!!BRITA Kristina Jonasson. Så hette hon....
På det här fotot är hon ung, jag funderar på varför hon står i skogen med en lövruska i näven ???  Finklädd....Vem ställde henne där ?? Då ??
Vad hände innan fotot togs..... Visste hon redan dagen innan att det skulle ske. Hade hennes finaste kläder tagits fram redan kvällen innan ?? Vem hade krusat hennes hår....Hur såg asken ut som hon plockade ut det långa halsbandet ur ? Är det vår eller höst.....Eller sommar. Vilken årstid det nu än är , skulle /kunde hon då gå ifrån sina sysslor och följa med en tillkallad fotograf för att ta detta foto. Var det kallt eller varmt att stå där i skogen....Vilka ljud hördes ??

Vad hände efter att fotot tagits ???
Bytte hon om, lade undan dessa kläder som bara användes vid högtidliga tillfällen ( begravningar, förlovningar.....) och återvände till vardags sysslorna....

- Min mormor fanns i mitt liv tills jag var 19 år.
Hon hade ansvar för barn o barnbarn, snytningar och rengöringar, kor, mjölkning och ko-omvårdnad, grisar,slakt och grismatskokning,  höns, skörderesultat, potatis, får o lamm, klädsömnad o klädlappning, ullberedning, strumpstickning, fårslaktstillvaratagande, grisslaktstillvaratagande, hönsrekrytering, hönsnackningar, bromsning av hästinköp, kalvningar, Symötes-arrangemang, tunndrödbakning, och ett inga pengar alls !!!!!!!

Det är inte alls länge sen hon levde, år går fort !! Men hennes vardag var så olik vår....

Jag är iallafall glad att det är hon som var min mormor......

Ibland händer det UNDERBARA saker i ens Livh !!!!!!!För ca ett halvår sedan  ropade en dam på mej när jag gick över parkeringen utanför affären. Hon sa :  Hej, visst heter du Reneé och har bott i Gissjö ? Det är så att min gubbe ropade in en låda med allt möjligt i när det var auktion där för ett par år sen. ( Stora döttrarnas pappa som bodde där många år efter att jag flyttat sålde gården ) Jaha, sa jag. Det är så att i den lådan låg det gamla foton som vi gissade var dina.
Och jag tänkte att jag kunde lägga dom i din postlåda när jag åker förbi nån gång.
Jag blev naturligtvis jätteglad och nyfiken !!!!!!
Det har ju gått en tid och jag hade nästan glömt mötet med damen. Men så idag när jag kom hem låg det ett kuvert på bänken " Till Reneé " ofrankerat, ingen avsändare.  Och i det brevet låg dessa foton......Det är ju foton jag sett innan men för så väldigt länge sedan ,ca  20 år . Jag blev så vansinnigt GLAD och tacksam över att denna människa gjorde sej besväret att GE mej det här !!!!!!

FISKGRYTA.........gjorde jag på jobbet idag !!!!  Fick beröm så den var OK....

Det är ju så attans kul på mitt MAT-jobb för vi använder bara riktiga råvaror. Så fiskgrytan gjordes på färsk fisk och färska grönsaker. Jag mår så himla gott när jag står där och förbereder maten. Skär fisken, ansar och hackar morötter, paprika, purjolök och gul lök. Lite som att lägga upp färger på en palett om ni fattar vad jag menar.... Sen  "skapar " man maträtten !!!!!!  Lite curry, hummerfond och gurkmeja gjorde att färgen på anrättningen blev kalasfin... Kokt potatis, en klick ört creme fraishe och lite färsk persilja gjorde att tallriken som serverades såg riktigt fin ut.

I morgon skall det kokas Köttsoppa på " riktigt " !!!!!!

Nu ska jag landa i soffan framför Tv-apparaten.

Nu är det TOMT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nu i eftermiddag har en stor dotter, en 6-månaders och ett 2-års barnbarn, en 8-årig o en 10- årig dotter samt en snart 6-årig son åkt härifrån.......Tillfälligt, MEN ÄNDÅ !!!!!!!!
Som Uffe sa : Det kanske blir skönt i en kvart !!
Det var inte skönt en endaste minut..
- Ingen varm,knubbig bebisnacke att snusa ihjäl sej på, ingen liten hästsvans att göra, ingen liten dam som VRÅLAR " VALLING " !!!!  Inget dinosaurie-freak i huset, ingen superängslig dotter som frågar om ALLT är farligt och ingen dotter som rockar järnet av hela eliten..... Och ingen supersöt liten mamma-dotter som förgyller dagen !!!

Vi har varit åtta personer i vårt lilla hus nu en tid och även om dom lugna minuterna ( sekunderna) varit få så har mitt Älskade-Stora-Familj-Hjärta bankat hejvillt !!!!

Det kanske låter dramatiskt det här men så är det ju inte, det är bara så här ÖVERDJÄVULSKT tomt ett par dar.....

RSS 2.0