Anton och jag satt o pratade i bilen hem häromdan....

Vi pratade om hundar. Han berättade om vilka hundraser han tyckte om. Bl.a Golden retriver ! Han frågade hur dom såg ut......Jag nämnde då en hund som en bekant har.( En gul Labrador) Som henne fast långhårigare, sa jag ! Då sa han, sen han kommit ihåg vilken hund jag menade och som han träffat EN gång...
" Jaha, HON !! Men jag tror inte att hon finns hos oss längre.......??


HÄPP !!!!

Min PLUSSTATUS inför helgen !!

Imorron ska jag åka o hämta två av mina barnbarn, Miranda o Leia !! Dom skall vara hos oss i helgen. Och jag/vi ser fram emot det MASSOR...Två riktiga Pärlor är dom !!

När barnen o jag kom hem idag möttes vi av ett TOTAL-Städat hem !!!! Utan att vi visste det var Ulf ledig idag o hade ägnat dagen åt att städa alla vrår i detta hus....Gulle, han !!!

Barnen på jobbet gillar fisk  !!!! Hade gjort för lite idag. Tror att jag måste ge dom en hel fisk var hädanefter....

Tycker väldigt mycket om mina arbetskamrater !!! Väldigt mycket.....

Igår pratade Irma o jag om mobbing. Och allt det hemska som en mobbad människa måste utstå. Irma sa : Men, undrar hur det är att vara förälder till ett barn som ÄR en mobbare ?? ( Klok dotter !!)

Ikväll när jag pysslade om hästarna satt Anton o Irma hos kaninerna. Dom hade Lilja o Minnah i ett varsitt knä. Och det var mycket kärlek därinne....

Irma o jag tog en promenad med Olivia i Ånge ikväll. Att promenera med en glad hund och prata om livet med sin dotter är Kalas !! En stund av egentid Dotter/mamma...

Min bästa vän ringde på förmiddan idag ! Vi är såna vänner som inte behöver höra av oss dagligen/veckovis/en gång i månaden/ nån gång per år....Blev glad av att höra den rösten.

Har haft ett tungt Fjordhästhuvud i min famn ikväll...

Målat !! En bild på ett gammalt hus i Viskan...Och ser fram emot att fortsätta i morron.

Sen kan jag ju lägga till att jag har dom ALLRA finaste barnen , att det droppat från taken idag, att hönsen äggar ganska bra, att Olivia inte har ont i benet, att vattnet inte tagit slut än, att jag vunnit fem miljoner på lotto.......Skoja bara !! Om det sista.....
 

Alla Hjärtans dag idag !! ( Fanns en gabardinbyxa som hette Alla STJÄRTARS byxa då jag var "yngre" ....)

Jag brukar inte fira denna dag nått särskilt. Men jag fick ett par kort av mina yngsta döttrar ikväll som gjorde att jag överväger att göra denna dag till ÅRETS ABSOLUTA HÖGTID !!!!Älskade ungar.......

Fredag idag !

Bra dag.
 Fast jag är på nått vis väldigt förtjust i torsdagar !!! Kanske på samma sätt som jag gillar den här tiden på året. Då vintern snart ska bli vår. ALLT är kvar !!! På torsdag har inget av helgen varit än....

Barnen har lagt sej, gubben ser på film i rummet bredvid och jag sitter här och har det bra. Har pysslat med hästarna ikväll. Lilleman släpper päls allt vad en Lilleman kan....Han är väldans trevlig att umgås med den hästen.
Jag har tre bilder som VILL bli målade och det gör jag gärna !!

Imorron ska Emilia till en kompis, Irma o Anton ska på badkalas för kusin Erik,Anton ska till sin kompis Lukas o sova över sen.

Snart ska jag lägga mej o somna till nått sevärt/sovvärt program på Tvn. ( ÄLSKAR att ha en TV i sovrummet !!) Och med fönstret ÖPPET !!!

Vi väntade på våra hamburgare på Max....

..och bläddrade förstrött i dagens ST ! Och med rodnande kinder fick jag läsa detta....

- Renée Persson-Livh skapar också hus, men i måleri; gamla, vackra ladugårdar och boningshus från hemtrakten. Tekniken är så välbehärskad, ljusbehandlingen så utsökt att man ibland får gå riktigt nära för att se att det är måleri och inte fotografi. Men ofta finns ändå linjer och stråk, inte minst i växtligheten, som lossar motiven från fotots tunga verklighetsförankring och flyttar dem ett snäpp bortom det jordiska, in i den dimension av mystik, lätthet och tidlöshet som måleriet ger. Ett exempel är "Skanderåsen", som tittar fram ur lummig sommargrönska, som vore det knappt verkligt. Hästmålningarna är mer av sagodjur och färglekar.

Ett kulturreportage om utställningen på Arne Joneskonsthall.

Väldans, väldans glad blev/är jag för dom orden !!Här är några av " barna" mina.....


Det här är inget ställningstagande för eller emot....

Bara en stilla reflektion !!
Angående den förhatliga Halalslakten....

Hörde ett intressant program om bl.a detta på radion.Blev nyfiken o sökte efter lite information i ämnet. Detta hittade jag...

1. Djuret ska vara friskt och utan skador.
2. Djuret ska ha behandlats med medlidande och vänlighet.
3. Djuret ska få mat och vatten och lugnas innan det dödas.
4. Slakten skall utföras av en tränad muslim. Slaktaren skall hela tiden ha ögonkontakt med djuret.
5. Både djur och slaktare är vända i Qibla (mot Mecka).
6. Före slakt reciteras orden ”Bismillah, Allahu Akbar” (I Guds namn, Gud är större). Det innebär att muslimerna inte tar djurens liv på eget bevåg utan med skaparens auktoritet.
7. Man ska vässa slaktkniven. Kniven måste undersökas och slipas före och efter varje djur som slaktas.
8. Slaktkniven skall föras i en enda obruten rörelse.
9. Matstrupen, luftstrupen och halspulsådrorna skärs av utan att ryggmärgen skadas.
10. Blodet måste helt avtappas.
11. Ett djur få inte se ett annat djur dö. För lamm och får skall all slakt utföras utan föregående bedövning, och man skall slakta ett djur i taget och under förhållanden som säkrar att det enstaka djuret hanteras så skonsamt och omsorgsfull som möjligt.

Ok !! Och då tänkte jag på den hantering som " våra svenska djur" genomgår innan dom blir vakuumförpackade och tillredda i våra hem. Tänkte på att över 24 000 djur kasserades på grund av skador på sin väg mot slakteriet år 2004. Tänkte lite på kommentarer om det grymma i att skjuta älgar, samtidigt som dessa " tyckare" utan skruppler gluffsar i sej kotletter o gödkycklingar .

Jag har arbetat som slaktare. På ett gårdsslakteri. Jag vet precis hur det går till. Och sanningen är såklart att man dödar djuren för att man vill äta dom. MEN, på detta slakteri var det mycket viktigt att behandla djuren med respekt. Att göra den sista tiden så lugn o bra som möjligt. Djuren skulle "bo" i djurstallet minst två dygn innan dom slaktades. Ett djur i taget togs ut i slakteriet där det lugnt o sansat gjordes det som skulle göras. Efter att djuret avlivats och gjorts iordning, städades det innan nästa djur togs dit.

Människor som väljer att inte äta kött har jag all respekt för.

A tribute to Fia-Låtta !!!!

- Höns e oftast som höns e mest....Inte dom allra klokaste djuren i Herrens hage !
Dom tilltalar en på grund av att dom är vackra eller för att dom är duktiga äggvärpare.
Fia-Låtta är inget dera. Hon är långt, långt ifrån vacker och det är tveksamt om hon överhuvudtaget bryr sej om nån äggläggning....( Har hitills inte träffat på henne liggandes i nått av värpredena.)

MEN, hon är den absolut speciellaste höna jag nånsin träffat !!!!
Anton valde henne som sin. ( Vi skaffade antal höns efter antal familjemedlemmar.) Och han visste vad han gjorde...Dom är dom allra bästa vännerna...Hon kommer springande till honom och vill gärna komma upp i hans famn.Ibland hälsar hon på inne, och umgås med sin hund !!!!Eller softar med sin storasyster framför TV,n....Den här lilla hönan kommer man att minnas..........

RSS 2.0