Irma fick ett brev idag....Brevet var stoppat i en plastpåse med denna dekal klistrad på !!
Och det var nog riktigt...Då brevet var AV på två ställen......

Det är en väldigt sorglig kväll.......

När vi kom hem idag hadde våran älskade lilla kanin Minnah dött.......Hon var en alldeles speciellt trevlig kanin ! Den bästa kanin jag träffat.

Vi la hö i botten på en kartong så att hon skulle ligga skönt. Bäddade om henne med en SOLGUL handduk....( Hon var en liten " Kanin-Sol". Irma skrev ett fint brev till henne som hon har intill sej.
Vi tog ett långt farväl av henne barnen o jag. Innan vi stängde lådan.
Sen gick vi runt på gården och valde en plats som vi ville att hon skulle sova på. Och under en blommande hägg i kanten av gräsmattan blev det. Jag spikade ihop ett kors som Emilia målade. Vi valde en liten vas att ha blommor i. Och tjejerna plockade en liten bukett Förgätmejej ( Glöm mej inte ) Och så har vi gråtit...och gråtit...och gråtit.

Det är så svårt att missta små djurvänner. Barnen har inte varit med om det så många gånger än. DET har jag, men sånt vänjer man sej aldrig med. Vad man lär sej är att det inte svider lika illa i all evinnerlighet, men att man fortsätter sakna dom så länge....


Sov gott din lilla kaninrackare !! Du var/är en väldans älskad kanin.........

Himla härlig dag idag......

Blev väckt av Irma, Emilia ,Anton o Ulf, som hade morronkaffe, blommor o present  !!! Tänkte ligga o dra mej ett tag, men hästhagar skulle stängas och det kändes klokt att syssla med sånt i morronsol istället för i " MITTPÅDANSTEKSOL"..Så kl.7.00 stegade jag ut i långgräset med stolp, spett och viljan att få det klart !!
Och det är en sann lycka att kunna bjuda hästvännerna på en STOR hage smockfull med härligt grönt gräs....


Familjen har vuxit i helgen. Fyra små hönsungar  !!
Kompisen Stina o jag åkte till Brunflo på Hönsbytardag i lördags. Trevligt värre...Vi sa när vi betalat och lastat våra höns att: Varför shoppa kläder då man kan shoppa små höns !!!Signe, Sigrid,Tummelisa o Gustaf !!Anton valde Tummelisa som sin.

Dom andra vuxna hönsen lever sommarliv oxå..


Lever som höns ska leva !!! Det är en hel del som ska sprättas när man är en höna...Och en hel del att hålla ordning på då man är Tupp !! Och det gör våran tupp Martin. Han är en snäll tupp som har STENKOLL..


Kaninerna Lilja o Minnah har oxå flyttat ut ! När dom inte softar i solen i buren, gör dom utflykter i naturen ...I sele med ett barn i slutet av kopplet.Fick den allra första buketten sommarblommor av tjejerna idag !!!Det är kväll nu. Och när man tittar mot stallet ser man det här !! Sommar hit o sommar dit..Lilleman vill gå in på kvällen !!

Så jag ska gå o mocka och göra iordning. Imorrn är det måndag igen....Och det känns roligt det med !!

Trasig trana ......

Det häckar ett tranpar på en lägda här i byn ! Jag brukar se dom tidigt på morronen då Olivia o jag tar vår morrontur. Idag då jag åkte hem såg jag en ensam trana med ena vingen hängande efter sidan. Den var inte alls ok ! Och tanken blev att den måste avlivas.....Jag åkte till en av våra grannar Anders och berättade. Han tog kontakt med polisen, som i sin tur tog kontakt med en ornitolog.( Tranor är fridlysta fåglar) Han fick till svar att om vi kunde borde vi avliva den stackars fågeln ! Anders sökte efter den i skogen omkring i timmar utan att hitta den. Tror inte att det känns bra att vara en trasig trana....Vi får se om den dyker upp igen.

Har blivit ett uppehåll här på Bloggen...

Och så kan det bli !! Men jag vill snart skriva här igen. Kanske imorrn....

RSS 2.0