Inte skrivit nått på ett tag.....

...men så är det med " vanliga" Dagböcker oxå !!!
Och vad det gäller dom så har jag skrivit som flitigast när jag varit ledsen o miserabelt OLYKLIG  ( Vilket förekommit en del...)
Kanske skriver jag inte så mycket p.g.a att jag är lite lycklig nu för tiden....???
( Det finns en O Herrans massa bekymmer nuförtiden oxå men kanske är det så att det är MYCKET mer som e BRA än lite dåligt........)

I kväll känns allt bra.....

Det är sent o jag sitter här vid datorn. Från nedervåningen hör jag hur Ulf o Anton spelar BUZZ o har kul.
Tjejerna är hos storasyster sin . Vi har hälsat på o gratulerat lillsmulan LEIA idag !! Och på köpet fick jag krama ALLA mina barnbarn......

Ulf gjorde en DUNDER-Sallad till Robinson ! ( Dom som känner till Uffes matlagningskapacitet förstår vad jag menar med DUNDER !!!)

Hanna o hennes familjs nya hem var jättefint.

Jag bor PRECIS där jag vill bo....
Med den jag vill bo med.
Alla i min familj verkar MÅ BRA nu..

Bra Tider i livet !!!!!


En ledig helg stundar, MEN....

den kommer att bli aningen HEKTISK !!!!!

I morron far Anton, kusin Fredrik o jag till Sundsvall för en heldag på  DRAKBORGEN. Anton fick det som julklapp.
Jag förbereder mej Mentalt för att ha världens tålamod o stanna så läääänge grabbarna orkar.


Och när vi är nöjda där o på väg hem ska Anton stanna hos storasyster Lina o sova över där till på lördag då.......då vi åker till Sundsvall igen då LEIA fyller år !!! Hipp, Hurra o Kalas !!!!!!
På vägen hem stannar Irma o Emilia hos storasyster Lina o sover över där till på söndag då....Tjejerna o kompis Matilda ska gå o se High school Musical !!!!!

Det är en liten tant som nog kommer att.....

...dö alldeles snart !!Hon är en av dom som jag fått en relation till på jobbet .

-En liten elegant dam som berättat att hon en gång sökte jobb hos Alice Timander i Stockholm. Men tackade nej då det var så proppfullt i väntrummet då hon kom dit....( För er som inte vet var Alice T, tandläkare o Värstingkändis i Hänt i veckan !!)
En glad o MYCKET socialt kompetent liten människa. Fast det kan vara lite svårt att vara så socialt kompetent som hon då man bor på ett äldreboende med andra som kanske inte kan uppskatta det till fullo...

Vi har haft lite " affärer " ihop, hon o vi i köket !!
Hon sa : Åh, vad jag har tyckt om Räkmackor !!
Vi sa till varann: Vi gör en Sjutusans RÄKMACKA o ger henne !!
...och det gjorde vi o gav henne då hon satt o njöt av solen utanför hemmet.
Och vi sa till henne att hon inte skulle säja nått till dom andra...

Hon sa: Jag var snygg då jag var ung !! Och så plockade hon upp ett vältummat foto ur sin plånbok, ett foto på en ung kvinna !!  Och det blev nån slags Flash-Back där ....

Klart att hon varit ung en gång, vacker o ovetande om hur hennes liv skulle bli.

Hon har alldeles snart avverkat sitt liv nu, och vem vet vad som händer då ??

Vill väldigt gärna tro på en Himmel o änglar o sånt ikväll !!!!!

Det är lite Halvskapligt VACKERT.....

...när jag tittar ut genom fönstret på morronen !!!!Det här är nog den vackraste vintern på länge...Och allt detta finns alldeles intill.Kommer jag inte på nått bättre att göra kan jag alltid kika ut genom fönstren......och vara Rackarns Glad för att jag bor där jag bor !!!!!

Har det lite besvärligt ikväll.....

.....då barna mina e hos pappan sin !!

Klart dom ska vara där...Men det blir alldeles OHYGGLIGT besvärligt när föräldrar skiljs o barn ska vara växelvis hos en Pappa o en Mamma !!!!

Nya familjer. Barn som försöker vara LOJALA mot ALLA i hela världen....

( Hoppas att jag kan vara en någorlunda pålitlig MAMMA i allt detta !! )

INGEN BRA KVÄLL.......

Jag bara stickar och stickar.......- Jag har stickat ganska mycket i mitt lilla liv.

 Tröjor till STORA o små...Vantar, mössor o halsdukar .
Levt med GARN !!! Alltid en stickning på gång...
Under en period av livet var VÄXTFÄRGNING en spännande lära !!Jag o min vän Maija höll på med det. Hon var en fullfjättrad HANTVERKSFANTOM redan från födseln tror jag....

Vi plockade växter o kokade dom i en kittel över eld o sprang till sjön o sköljde garnet där....

Det var alldeles fantastiskt att se hur garnet fick Strålande Färger av små rackarns växter som man nästan inte märkt förrut !Jag stickade en tröja " på den tiden" som jag är glad att jag har kvar.
Den är på tok för trång, så jag kan inte lägre ha den. Och sömmarna är snea o hoptagningarna är säkert under all kritik.....
Men jag är som sagt väldigt glad att den tagits med i alla flyttkalas.

 För nu symboliserar den en tid i mitt liv !!!

Och som sagt , nu stickar jag igen. STRUMPOR !!!!

Och när jag gör det känner jag att jag saknat den " trygghet" som det ger.

 Min mamma, min moster o min mormor såg jag aldrig utan att det fanns en stickning bredvid dom.


Tror kanske att ni behöver lite Kattungs-Bilder.....En liten Molly !!En liten Sigge...


Små, små rara Katt-tassar !!" The Claw !!!! ( med reservation för stavningen ??)Små kattsystrar som håller ihop i vått o torrt !!!


" Halv åtta hos mej"....

...lekte Emilia hos oss ikväll då vi lagade mat !! Hon lixom paralellkörde det samtidigt som jag lagade mat.Hon hackar snabbt o effektivt den tjejen....Och skapade visst nåra förrätter innehållande DET-SOM-BLEV-ÖVER-AV-PURJON o en bit Rödlök !!!Helt klart har hon handlag för att bli en Matlagare !!!!!

Vänskap.....Jag kan ju "Halvsummera " mitt liv nu.
Och det har varit ömsom Vin o ömsom Vatten....Förbaskat KALLT Vatten ibland må jag säja !!!
Men livet tar ju sina svängar hit o dit o det gäller att hänga med o att behålla förståndet någorlunda.

Man Mister människor o man Möter människor.....

Man tvingas inse att man inte kan utföra UNDER eller i en del lägen inte ens kunna hjälpa sina barn som man skulle vilja...( Det är skit !!)

Man har känt sej totalt Rotlös ibland...

Så träffar man nån.
Nån som trots att man har helt skilda uppväxtförhållanden o olika livsefarenheter känns som nån man känt länge...Nån som fattar hur man fungerar trots detta !!!

Och så känns det plötsligt som att man kommit HEM.


Det var min mammas födelsedag i går. Det är 10 år sen hon dog.


Julen är ju slut, men.....

...jag vill visa lite hur det var på mitt jobb då !!Så här såg tallrikarna ut som vi skickade till Hemtjänsten ( Alltså till dom gamla som beställer sin mat från oss !!)
Dom fick även en låda med Kakor och Godis och en liten låda med Grisfötter i !!Och detta är några bilder från Julbordet som serveras för dom boende i Huset !!

Det blev ett JÄTTEKALAS och våra Gäster var nöjda...Vi fick ta emot dom allra raraste Tack-talen !!!

Nyårsfirandet fortsatte i samma anda..Jag jobbade inte då, men mina arbetskamrater hade ordnat ett HEJDUNDRANDE Nyårsfirande !!!

Välkomstdrinkar, Förrätt på Renstek med Pepparrot, Helstekt Kalkon med Brysselkål, Gelè o Gudagod sås....Efterrättsbakelse med Tomtebloss ,tända just innan servering !!

Absolut ALL mat var lagad ifrån grunden..

Gästerna våra tackade med tal o sång...

Jag är så himla Glad att jag får vara Kock på ett boende för äldre där vi skapat detta !!!!

En artikel skriven av insiktsfull ung man....

......angående Vargjakten !!! Den unga mannen är ordförande i ett ungdomsparti, men/och p.g.a att jag själv inte är bunden till något parti säjer jag inte vilket...Men jag tycker att det är väl formulerat, klokt och ger mej lite hopp om framtiden.

Lördagen den 2 januari 2010 går tyvärr till historien som en sorglig dag för svenskt natur- och miljöengagemang. Med de 22 skjutna vargarna har vi förlorat i trovärdighet när det kommer till skydd av den biologiska mångfalden. När vi nu har utrotat tio procent av vår vargstam, vad ska vi då säga om Indien gör detsamma mot tigrarna, Japan mot valarna eller Australien mot vithajen?

Dagen har många förlorare, jägarna tillhör de största. Vem ska någonsin mer tro på deras naturvårdande ambitioner när de utrotat tio procent av vargstammen på en dag? Stammen tog årtionden att bygga upp men jägarna stod i kö för att rasera detta arbete. En jägare berättar att han avfyrat fem skott mot en varg. Vem kommer någonsin mer tro på jägarorganisationernas naturvårdande bullshit? I dag har jägarna visat sina verkliga ambitioner kring den svenska vargstammen. Deras framtida trovärdighet måste ses i ljuset av vad vi idag har bevittnat.

En annan stor förlorare är regeringen. De tror sig kunna locka väljare genom att tillåta dödandet av svenskt djurliv. De har fallit offer för jägarlobbyns falska argument och bör nu öppna ögonen för fakta. Även i de mest vargtäta delarna av landet har vargen ett starkt stöd. Bland det svenska folket har rovdjuren ett mycket starkt stöd. Att lämna vargens framtid i jägarnas händer är att slita omvårdnaden av svensk natur ur majoritetens händer och ge den till en högljudd minoritet.

Jägarna och regeringen är stora förlorare, men störst förlorare är ändå den biologiska mångfalden och de vargar som har dödats. Vår natur och vårt djurliv är en anledning till att älska Sverige och trivas här. Jägarnas särintresse får inte vara viktigare än allmänintresset för en levande mångfald i våra skogar. Skogarnas djurliv är inte enbart jägarnas skafferi för älgstekar, det är minst lika mycket till för sin egen skull och för alla oss som gillar att uppleva djur och natur utan ett vapen i handen.

Jägarna lyfter gärna fram de jakthundar som skadas eller dödas av vargar. Få av oss som älskar våra husdjur skulle släppa dem lösa i skogar där det finns varg, laddade vapen och motorvägar. För detta är frågan att ställa till jägarna om oroar sig över sina hundar. Varför släpper de lös dem? Och hur ser proportionerna ut mellan antalet hundar som dör av skott eller blir påkörda och dem som rivs av vargar? Den siffran gillar inte jaktorganisationerna att föra fram i debatten.

Regeringens rovdjurspolitik är inte baserad på vad som är bra för den biologiska mångfalden och den saknar stöd i folkopinionen. Men lika illa är att den saknar förankring i de idéer vi säger oss företräda. Konservatismen råder oss att värna natur och miljö och liberalismen säger oss att vara rationella och förnuftiga. Ett kraftigt angrepp på en hotad djurstam gör inget av detta.

Dagens sorg kan dock förbytas i glädje om den blir till ett uppvaknande för regeringen. Beslut rörande våra rovdjur bör åter bli en nationell fråga och jakten på varg bör stoppas. Dessutom bör det omedelbart ses över hur vargen kan sprida sig över hela landet istället för att leva koncentrerat i vissa områden. Sverige bör återgå till att bli en stark röst för skyddet av världens stora rovdjur och det börjar med att ta ansvar på hemmaplan.

Den högljudda jägarlobbyn lät kanske trovärdig i förhandlingsrummen. Men idag har de i handling och med vapen i hand visat vad de går för. Tio procent av vargbeståndet sköts på en dag. Tur att de inte har nio dagar till och låt dem aldrig mer få en enda!


Nu ska dom DÖÖÖÖÖ.....Alla dessa Rackarns Ulvar som smyger omkring bland stugorna o GLUFSAR i sej älgar, små människobarn, jakthundar o fastrar o mostrar !!!!!

- Idag har det hitills skjutits 22 vargar o regeringen har bestämt att det KAN få finnas 210 st kvar ????

Jag känner nån slags stor sorg över att detta sker...Och jag förstår det inte.

Ska vi kanske införa licensjakt på GETINGAR ??? Eller på Svaga isar......

Ska vi eliminera vissa människors rädsla för naturen genom att eliminera det som utlöser deras rädsla ???

Jag är själv jägare, o hyser den allra största respekt för det jag då gör. Det tog mej många timmar, dagar, månaders funderande innan jag beslutade mej för att börja jaga. Jag försökte tänka mej in i alla olika situationer o alla etiska tankebanor.

Varför skulle jag döda ett djur ?? Jag tänkte då att om jag skulle äta kött borde jag oxå inse vad det innebar att FÅ kött...Att döda djuret som skulle ge mej kött . Jag har arbetat som slaktare oxå...Det är laddat o låter hemskt. Men om djuret som skall bli MAT hanteras med största respekt är det inte så illa...

Vad jag vill binda samman detta med är ATT HA RESPEKT FÖR LIVET !!!!! Och att jag inte tänker ÄTA Varg......


RSS 2.0