Anonyma kommentarer tycker jag är.....

.....Kul !!

Fortsätter i ämnet lite till...

Man kunde inte alls välja o vraka bland jobb när jag var ung. En del jobb blev inte alls det man tänkt sej.  Men om man tackar ja till ett sådant jobb så ska man ändå känna arbetsmoral,  både inför sej själv och inför det arbete man ska utföra. Alla jobb som finns, finns för att dom behöver utföras....
Jag har haft många jobb som kanske inte varit precis vad jag helst velat göra. Men jag har alltid drivits av en vilja att göra dessa jobb så bra som möjligt.Och jag har ALDRIG sagt att arbetat nånstans bara för att få lön.
Och varför nervärdera arbeten som sophämtare och slamtömmare ??? Man kan ha en gnista när man kör sopor oxå...( Jag har gjort det !!)

Tänker på en sak........

När jag var ung och sket i skolan o började jobba i stället var jag så rackarns mån om att göra bra ifrån mej !!!!
- Jag VILLE att mina arbetsgivare skulle tycka att jag var duktig. Jag VILLE verkligen visa att jag klarade av jobbet och nästan VADSOMHELST !!! Och var det så att dom berömde mitt jobb blev jag SÅÅÅ Stolt.... Faktiskt så pass stolt att det varar än...

Jag möter unga människor i mitt jobb nu som inte riktigt tänker o känner så...
En del går in i jobbet som vore dom redan Världsmästare. Det går INTE bra !!
Andra börjar jobba utan AMBITION......Det går inte alls bra heller......Några bara för att få lön !! ( Man uppehåller inte en arbetsplats bara för att få lön när det finns människor som Vill jobba , utvecklas o göra ett bra jobb..)

Jag tycker o vet ju att vårt jobb är ett väldigt viktigt jobb, men det spelar ingen roll vilket jobb man har, man SKA GÖRA SITT BÄSTA !!!

Ser ni spindelnätet på utsidan köksfönstret ????


Har varit barnvakt hos Hanna.....

Vi, Irma, Emilia o Anton, Lina, Miranda o Leo o jag åkte till Sundsvall för att vara med Hannas Leia o Laban.

 Vi åkte alltså iväg 7 st för att passa 2 ?????

Fullt Hålligång i Holken blir det ju med så många barn, men dom kommer alldeles underbart bra överens och är alla mina HJÄRTEGRYN !!

Lina slet nästan ihjäl sej !!!!!Många blad som skulle vändas i den tjocka boken.....

Dom är så fina ..........Anton o hans lilla vän Elina !!!!

Nu är det nog dags för Porrbilder här på Bloggen min.......

....eftersom ingen kommenterar nånting !!!

Ska bara söka fram lämplig " utrustning".......

Smultron är väl iallafall till för barnen !!???Grannbarnens pappa hade skällt på Anton i kväll . " Du får INTE plocka smultron på våran tomt !!"
För det första är det väldigt konstigt att säja till ett barn att det inte får plocka smultron, var helst det än sker ???
Sen hör det till saken att Anton plockade sina rackarns smultron på vår tomt, men granngubben trodde att det var på hans......Nu är det KRIG !!!!!

( Har just bett vovven skita på deras sida av tomtgränsen !!)

Är det sånt här programmet " GRANNFEJDEN " byggs på........


Klev upp 5.00 i morse....

Åkte till kära Granboda vid 5.30 och sysslade med detta !!

Måla element är ett överskattat nöje !!!!Spackla hål i hallvägg är ett överskattat nöje !!!Riva gamla tapeter i hall e ocå något överskattat som nöje sett....Väva samma hall e lite roligare.....

" Ett HALVT Lillfinger !!!??"

När IRMA var lite mindre och skulle lägga sej frågade hon alltid hur länge jag skulle vara uppe ?? 
Och då  hade vi två ett eget slags Klock/tids system...
" Jag kommer om ett HALVT Lillfinger, sa jag " Och det var hon alldeles nöjd med.... Hon mätte på sitt finger o sa " Så här !!??? o jag svarade att precis så länge skulle det ta ..... GULLEBARN !!!!

Kära Lillstugan !!!Den är så fin o jag är så glad att den finns.Här ska barn o barnbarn på besök få bo.....

Det är väldigt MYCKET sånt härBlåa lådor som ska bli....
Vita lådor !!

Köksskåp som ska monteras upp....


Och annat pyssel !!


Och även om det inte ser särskilt Klart ut på bilderna är det NÄRA nu. Och det är så kul !!!!!!

NÄÄ........???

2månaders hingstföl spårlöst försvunnen

Sökresultatet  |  Nästa »

Säljes av Evelina Eriksson. Insänd 17 juli 13:16. Ta bort, ändra, förnya
  
 Klicka för att se nästa bild
 

  
 
 
  
 
 
  
 
 
Pris: - Typ: Hästar Ockelbo: Visa var

Natten till lördagen den 11/7 försvann våran lilla Bosse spårlöst från sin mamma och dom andra hästarna i sommarhagen i Åkrarna,Ockelbo. Efter att ha sökt igenom området med ett 40tal frivilliga och hundar utan resultat, befarar vi att han är stulen. Är det någon som sett eller hört något. Hör av er på polisens nr för tips 11414 eller till mig Evelina på 073-6571110.
Bosse är bara 2 månader och diande, han behöver sin mamma! :(


Jag lusläser Blocket nuförtiden och tittar på eventuellt tilltänkta hästfamiljemedlemmar...Men så får man se DETTA ??????  

Sommarbarn !!ÄLSKADE ungar...........

Jag sa just att jag var en sann förespråkare av FÖRE-EFTER !!!

MEN jag har under kvällen tänkt vidare på det....Och det kanske inte alltid är en bra idè att föreviga detta !!

Om man tänker så här.....

- Glad fluga som flyger omkring !! FLUGSMÄLLA......
- Glad kalv som springer omkring !!  SLAKTMASK......
- Glad fisk som simmar omkring !! KROK med Mask...

Sen kan man tänka...

Innan tandborstning- Efter !!
Innan toalettbesök- Efter !!

Böld ????

Jag är en SANN förespråkare av FÖRE-EFTER bilder !!!Så här såg det ut innan......

Och så här ser det ut nu !!!!

Min Uffe , KÖKSMÄSTAREN !!!!Att han varit Köksmästare på en otal olika restauranger visste jag ju, MEN att han var en Köksmästare vad det gällde att pussla ihop själva köken visste jag inte......

Visst är det här en Rackarns Redig Grimas ??????


Mellan Två hem !!!!!!!!

Har varit o målat o målat o målat idag ......


Det är lite underligt nu....

- Den här tiden på sommaren hade man blommor överallt, trädgårdsland, välklippt gräs....Det har man INTE nu !!!!!
För man är på väg till ett nytt hem. Och där har man inte heller blommor överallt, trädgårdsland eller välklippt gräs....Där håller man på o gör sej ett HEM !!!!

Men det går FRAMÅT !!!

TAGE !!!!! ( Är det kinky att vara kär i en katt ??? )Han är så OTROLIGT, FANTASTISKT, MÄRKVÄRDIGT underbar.......
Han är förvisso mer än lovligt svårflirtad MEN har man den turen att han väljer att umgås med en då är lyckan gjord !!!!!
Han är lite gammal nu....8 år tror jag,
Det är lite konstigt med Tage, han står lixom för nån slags trygghet för mej.
 Finns Tage e allt ok !!!!
Han har ju fått ta en del smällar som terapeut..När hans matmor hamnat i skilsmässa o sånt....
Då har han trots sin ovilja att ha direkt närkontakt stöttat o genom sitt sätt att vara hjälpt en stackars människospillra att "komma igen "...
Vi respekterar varandra Tage o jag !!! Som man kan göra när den ena är Katt o den andra Människa. Han har ju som sagt stått ut med mej en hel del o jag har respekterat hans handlingar även om det varit lite SPÄNT då han satt i sej barnens marsvin......

Han springer bort ibland !!
 - Förra sommaren sprang han bort nått alldeles hemskt.....Var borta i många månader !! STOR SORG även om jag inte kände riktigt i hjärtat att han skulle vara död.
Veckan innan jag åkte till London sprang han lite bort igen..Men Uffe smsade när vi var på flygplatsen o skrev att " Tage är hemma !!!!!" Blev alldeles varm i hjärtat då...
Jag vet ju att han kommer att flytta vidare till "sälla kattmarker " om ett tag. Och den vissheten gör att jag är så glad varje gång han finns här......

Bästa, bästa Katten !!!!!

Så har man varit i LONDON !!!!!!

Tidigt i fredagsmorse skjutsade Uffe  oss, Ulrika o mej, till Sundsvalls station. Det var ALLDELES härligt pirrigt att veta var man var på väg....Uffe hade bokat 1.klass med frukost på plats men det hade ramlat träd över spåret natten innan så dom rackarna påstod att det inte fanns nått att äta på tåget ! Tänkte säja: Men lilla gumman, kila in på en korvkiosk o fixa nått vid nästa stopp !! Men jag sa inte det....Kom välbehållna till Arlanda station där vi rände runt och " rekade terängen " för att veta var vi skulle ta vägen för vidare transport flygledes till Heathrow. Växlade pengar och fnittrade....Sökte oss så småningom vidare till Terminal 2 och äntrade planet. Satt bredvid två runda tjattrande engelska damer. DET ÄR HÄFTIGT ATT ÅKA FLYGPLAN !!!!!! Vi kom fran till flygplatse kl.13.50 och just där hade det kunnat bli TVÄRSTOPP !!!!  Hur i hela helsicke skulle vi hitta till ett hotell i London utan att ruinera oss det första vi gjorde ???
Men då gör man som så att man söker ut en någorlunda förtroendeingivande människa och FRÅGAR om hjälp....Jag mindes ju intrycket jag hade av engelsmän sen jag var där sist....SUPERTYREVLIGA o SUPERHJÄLPSAMMA !!!  Och det hade dom fortsatt att vara....Vi bestämde oss för att kasta oss in i Londons tunnelbanevärld.

Och vi fick en mycket GRUNDLIG inblick i den världen......Minuter blev till timmar, timmar till dagar, dagar till år......Nä, men åtskilliga timmar av resan gick åt till ett EVIGT åkande hit o dit o fram o tillbaks o hit o dit igen !!!! Det var INTE lätt att hitta rätt...Vi åkte som sagt i timmar o till slut gav vi upp o gick upp ur UNDERGROUNDEN o tog en taxi. När jag sagt adressen till taxichauffören o frågat honom hur lång tid det skulle ta dit sa han : Two hour !!!  "Ju ar kidding, sa jag !!!  Ok, four minutes ,sa den rackarn o skrattade . Are you ladies from Sweden, sa han sen....Jess vi ar, sa jag. Då började han sjunga Money, money, money av Abba för full hals. Fyra mituter senare klev vi av vid vårt hotell....

Vi checkade in o bodde för oss lite....

Sen gick vi ut för att inspektera området !!  Det visade sej vara en slags INDISK koloni av nått slag.. Indier ÖVERALLT. Indisk musik, indier, indisk mat , indiska kläder.......Och inte helt O-laglöst om man säjer så !!!! Det passerade fler polisbilar med sirener på än andra bilar... Nåväl, vi kikade runt ett tag med stora ögon !
Drack vin åt fried chicken och surrade på hotellrummet till klockan blev lite sent...
- Nästa morgon klev vi upp tidigt med målet satt till Londons centrum. Åt en trevlig frukost på hotellet. MYCKET trevlig personal som jobbade där.

Gick sen till VÅR tunnelbanestation ALDGATE EAST !!


Och hade räknat ut att vi skulle hamna ganska rätt om vi klev av vid South Kensington.....

Det var väldigt mycket " finare" där än i vårat område !!
Och vi var naturligtvis HELT vilse .... Men tog kartan o frågade en Tidningförsäljarfarbror var vi var ??? Han pekade ut det på kartan o vi var nöjda en sekund tills vi inte kunde fatta åt vilket håll vi borde gå...Så vi frågade tidningsförsäljarfarbrorn det oxå...Och han svarade lika vänligt på den frågan !! ( Dom e SNÄLLA dom där engelsmännen..)
När vi fått riktningen klar för oss började en låååång vandring. Vi gick länge längs den gata vi fått utpekad och sen genom HELA Hyde Park. Hyde Park symboliserade lixom tryggheten för mej i den stunden. Den går inte att missa på kartan och är en alldeles utmärkt utgångspunkt för vilsna Londonturister . Passerade lite märkvärdigheter på vägen...Sen att den är flera mil lång o bred gjorde inget...Vi bara gick o gick o gick o gick....
Kom till slut fram till civilisationen igen.
Hamnade vid en Big Bus sightseeing biljett försäljning. Efter en sekunds övervägning slog vi till . Verkade vettigt att se till att ha sett lite sevärdheter.

Vi fick inte se Buckingham Palace under vår tur MEN vi gick vilse när vi klivit av bussen o hamnade precis där iallafall !!!


Ulrika fick nått VILT i ögonen ett tag ( som jag aldrig sett förr !!) och tänkte rusa in o knuffa en röd vaktgubbe... Tur att hon lät bli för hon hade med största sannolikhet blivit skjuten .... Hon lugnade ner sej o vi vandrade vidare , eller det gjorde vi inte alls för vi var fortfarande lite vilse, hur man nu kan vara det utanför Buckingham Palace ???? Hade jagis på en Skräpplockarman en stund innan vi hann ikapp honom o kunde fråga efter vägen till Hyde park corner.Vi hade räknat ut att vi kanske kunde hitta till Harrods om vi kom dit först. Han pekade o vi gick o gick o gick o gick....Och hittade Harrods !!!!

Ett vidrigt litet ställe fyllt till bredden av heta, stirrande shopping K-TA människor i varierande bredd o längd !! Tack o Lov var Ulrika lika lite Harrods-shoppingsugen som jag....Vi flydde. Mycket nästan-ihjälklämda och vid det här laget nästan   svältande ( Vi hade liksom glömt att äta nått  ) så vi dök in på en Mc Donalds ( Det lägsta av allt lågt bland hamburgerkedjor !!) och åt lite nödproviant. Mätta och väldigt trötta började vi vår vandring tillbaka via Hyde park. Blev lite glada då vi såg ett gäng överförfriskade människor som spelade brännboll....Shoppade lite till våra barn på HM !!???
Sen började det STORA tunnelbane åkandet tillbaka till hotellet..... Allt verkade så himla rätt o bra en stund !! Som att vi hade klivit på rätt linje som skulle ta oss HEM. Vi passerade station efter station som stämde med vår kartbild... Men ICKE !!! Rätt vad det var VÄNDE tåget om o började åka tillbaka ...Vi klev av o började om. Tåget avancerade i rätt riktning ett tag, men VÄNDE igen.. Vi höll på så ett tag sen KLEV VI AV och begav oss upp i luften. Stog på en gata i regnet nånstans i London o spanade efter en taxi. Efter mycket om o men fick vi stopp på en sån och bad honom snällt köra oss till hotellet. Vi visste inte hur långt ifrån det vi var. Passerade " snyggkvarter efter snyggkvarter " o tänkte att vårat slumområde måste ligga mil härifrån... Men rätt vad det var började husen bli skabbigare, uteliggarna fler o polissirenerna yl tätare !!! Och rätt som det var stod vi utanför hotellet vårt igen.
In på rummet o lastade av.....Ut igen o handlade mat o vin.

Tillbaka till rummet, åt såg på konstga TV program o drack vin.

På söndag packade vi ihop hela härligheten frågade i receptionen om " kudd ju plis shou oss de isiest vej to go to Hitrou ärport ?? Det kunde hon.... Så vi kom relativt smärtfritt fram till flygplatsen !!! En sån jäkla SKITSTOR flygplats.....
Nån slags automatiska datasystemspaneler där man skulle checka in själv..... Kanske stog vi där o såg lite aningens fundersamma ut och då kom det genast fram en flygplatsvärdinna o hjälpte oss knappa rätt !! ( Dom är sååååå trevliga dom där som bor i England ) Efter ett tag lyckades vi räkna ut var vi skulle lämna in bagaget . ( det klarade vi alldeles själva...) En äldre dam i kön bredvin tappade sitt guldarmband på golvet då hon lyfte sin väska. Jag tog upp det o gav det till henne o sa " exkjuse mi iss diss jor brejslett ??? som en värsta trevlig o snäll engelsman...
Det var verkligen enormt STORT där på flygplatsen !!
Vi gick genom SECURITY -passagen. Fick slänga två Cocacolaburkar, hälla mynt i väskan , ta av oss skorna... När jag gjort allt det o skulle passera själva " besiktningen " TJÖT det i den o en barsk engelsk säkerhetsdam dök upp från ingenstans o MUDDRADE mej !!! Hade glömt ett mynt i ena fickan...Nåväl, det kostaterades att jag INTE var en terrorist o vi fick vandra vidare. Och kom till en mycket trevlig taxfreeavdelning...Köpte godis för massor av slantar !! 
Vår avgångsgate hade bytts till en annan o vi åkte hiss ner i avgrunden o åkte sience ficktion tåg i 45 sekunder till avgångsgaten !! WOW !!
Äntrade planet hem och det kändes alldeles bra !! Vädret var klart o man såg världen uppifrån ALLDELES tydligt...

Landade tryggt i gamla Sverige o kände oss beresta o glada !!

 Just ja !!??

Lyckades fånga en av dom mest svårfångade sevärdheter som finns att se i London under den här årstiden.....

BH i buske !!!!!!!!!!

I söndags när jag hämtade barnen hos pappa deras......
..sa Anton så fort han satt sej i bilen : Nu ska jag hem till Elina, Vi är som gjorda AV varann.... !!!!!!!

Vackaste lilla sex-års-Love-Storyn fortsätter.....

Visst säjer den här bilden lite om vilken situation vi är i just nu !!?????" FLYTT-SITUATIONEN " !!

Fick den här hälsningen ikväll..........Gulle-IRMA !!!!!

Snart, SNART bär det av till LONDON !!!!!!På fredagmorron närmare bestämt ....

Jag har planerat o packat det mesta ( fast bara i huvudet än så länge...) Har jag glömt nått har säkert Kamrat Ulrika kommit ihåg det !!!
Det ska bli BUSKUL !!

MÅLADE barnens hår igår !!!...även Uffe fick sej en MAKEOVER i RÖTT men han fastnade inte på bild......

Förrutom arbete o sömn...............fylls livet mest av RENOVERING i dessa tider !!!!!!!!
Och det går sakta men säkert framåt.......Även om det inte ser ut så,  så är det nu inte så TOK-mycket kvar på köket. Tak , lister o väggar är i det närmaste färdiga. Uffe har monterat ihop köksskåpen. Halvpanelen är köpt o hemma. Janne kom och vävade hallen idag och ska även hjälpa oss med dom skåpluckor som är gamla o ska målas.

SNART flyttar vi in.......

RSS 2.0