Huvudet är fullt av flyttbestyr........

Det ska spacklas, köpas golvklinkers, hittas lämpliga Höns, packa, packa, packa.......Funderas på rumsindelningar, trädgårdsland. Kolla på Blocket efter Stallinredningar till billigt pris......Hur många garderober behöver vi ??? Var ska vi ha Rabarbern......VAD gör vi NU o vad gör vi om en kvart ????? Det är KAOS i mitt lilla huvud just nu...Men ett TREVLIGT kaos !!

HEMMA igen !!!Har varit på vift i stora staden !! ( Göteborg i detta fall )  Stor stad , FIN stad o sååå olikt min hemmiljö....
Vi bodde hos Ulfs mamma som bor mitt i hela härligheten och vi åkte o flanerade runt i omgivningarna så mycket vi orkade....Vi hälsade på hans storasyster o hennes familj ( Jag hade inte träffat dom innan...) Och det var jätte-trevligt !!! Och så hälsade vi på hans lilla syster ( inte den minsta !!) och hennes familj..Åt en kalasmiddag o hade det sååå trevligt !! Hoppas att hans familj kommer och hälsar på oss sen..... Men nu är vi HEMMA !!  Kära Hus-Hund-Katt-Blomm vakten Hanna och hennes medhjälpare Leia o Laban blev hemskjutsade idag...Saknade dom redan innan vi var framme...

The Man in The Mirror 3 !!!!


Irma och Emilia hittade sina...........första BLÅSIPPOR idag !!!!!!

Nu drar vi söderut !!!!!!

Först Jönköping ett par dar o sen Göteborg. Det ska bli BUSKUL !!!! Vi åker på morron i morrn och kommer tillbaka på söndag. Snälla Hanna är " installerad " som hund, katt o hus vakt. Hon skall även hålla björnarna o vargarna på behörigt avstånd !!
Eftersom jag inte är en särskillt välorganiseratt lagd liten människa, packar jag imorrn......
Jag kommer antagligen inte att vara Datautrustad under denna vecka så jag har en del läsning att ta igen då jag kommer hem.

- Grannarna våra tror antagligen att vi idkar nån slags " Ung-mamma-med-två-barns-byteshandel " här...Vi lastade in Lina, Miranda o Leo med tillbehör kl.16.00 och dök upp och lastade ur Hanna, Leia o Laban med tillbehör kl.19.00.

Nåväl, kanske borde kolla lite av " utrustningen" inför resan ikväll trots allt !!

MIRANDA o TAGE !!!!


Vi är ju i flyttartagen.....

...och skall flytta till en gård där vi kommer att STORTRIVAS !!! Och nu sitter vi hela kvällarna o planerar hur vi skall inreda, fixa och göra det till VÅRT hem.....Vi diskuterar hönshus o spiskåpor, golvklinkers o planlösningar för glatta livet !!!
Den här bloggen kommer antagligen snart att innehålla massor av före-efter bilder på renoveringsprojekt........Livet känns iallafall BUSKUL !!!

Ikväll är första kvällen .....

...på 12 dagars ledighet !!!!!!

Ulf o jag skall åka söderut  på måndag, och blir borta en vecka . Men innan dess ska Lina, Miranda o Leo komma hit på lördag o vara till söndag !! Längtar efter dom....Sen kommer Hanna, Leia o Laban hit på söndag o stannar här o är hund o katt o husvakt medans vi är borta !!.....Gulle-STOR-barna mina !!!

Det ska bli tok-kul att åka iväg hemifrån, bara Ulf o jag ....

Snart är jag HEMMA igen !!!!
...bland FÅRSKALLAR, HÖNSHJÄRNOR, GRISIGA GRISAR, HÄSTSKIT,  o FLUGOR !!!!!

Och det är banne mej på tiden....Jag har levt villa-liv ett par år nu och varit snäll o duktig, men det har känts TOMT !!!!

Jag behöver ett evigt Bräkande, Kacklande, Frustande o  Nöffande....

- Mina naglar skall svarta som den jord dom grävt i. Jag skall vara full av bromsbett på kvällen, armarna skall kännas lika tunga som alla säckar jag burit. Benen sönderbrända av brännässlor. Jag ska känna en ständig , malande oro över om alla djur är friska o har det bra. Mina händer skall vara fulla av blåsor efter all vedstapling. Heta dagar ska jag kånka runt en massa hö-balar som gör att en svettig kropp blir en kliande kropp oxå.....Jag skall köra omkring en massa DJURSKIT !!!!!!!

Och det kommer att vara tidiga sommarmornar då man möts av  " Djurljud " då man öppnar dörren till stallet.....Man kommer att hålla nyvärpta ägg i handen som man plockar från ett rede som man inrett efter alla höns-konstens-regler...

Allt kommer inte att ske på en gång men möjligheten att förverkliga drömmarna kommer att finnas......Och jag har tålamod att vänta i en kvart !!!!!

Det blir nog antagligen Hedemorahöns !!!!!En trevlig, väderhärdig och ruvvillig hönsras !! 
Som det brukar bli då jag står inför ett nytt projekt blir jag totalt hängiven detta......Ägnar ALL vaken ( drömmer om höns oxå..) tid  till att ta reda på så mycket om detta som det bara är möjligt. Hönshusritningar testas, godkänns eller ratas i mitt huvud i en aldrig sinande ström...Kycklingar kläcks, frukostägg hämtas, hönsgårdar byggs . Men saken är ju den att jag VET att det är fantastiskt roligt att ha höns. Jag har haft en hel del. Och när jag nu är i det skedet i livet att detta skall bli möjligt igen då är det ROLIGT !!!

Det här är SUSAN BOYLE !!!!Och man kan undra varför jag har en bild på henne .....
Upptäckte henne just då jag kollade Aftonbladet på nätet.

" Man går ju omkring och har vissa uppfattningar om människor. Går efter utseende och framtoningar . Den här damen triggade verkligen fram alla dom där fördomar som det innebär. Och alla som mötte henne i det programmet ( Britains got talent ) hon var med i oxå.
Men så öppnade den lilla människan munnen o började SJUNGA.........
Och tårarna bara rann....Och jag blev alldeles , alldeles LYCKLIG !!!!
Och hon blev så VACKER !!!  Naturligtvis var hon det innan oxå , men i min inskränkta lilla värld såg jag inte det innan hon visade mej sin fantastiska sång......
( Hon finns att hitta på YouTube om ni misstänker att ni BEHÖVER höra henne !!! )

Helgens Påsk-Buffè på jobbet !!Det har varit en alldeles enastående kul jobbarhelg i Påsk !!!!!!
Så rolig matlagning....

Lax på fredag, Lamm på lördag o Kalkon på söndag. Vi har gnott som MYROR  , och det blir en del stress i huvet när det är mycket som ska klaffa.... Vi började likna gamla disktrasor framåt söndag eftermiddag.
Men vi fick MASSOR av beröm och efter påskbuffèn applåderade dom gamla i matsalen....

Då är man SALIG ett bra tag !!!!!!

Mitt yngsta lilla barn fyller 6 år imorrn !!!!!!Han som kom sist ut , pojken min !!!!

I morron fyller han sex år.....Minns så väl när han var en liten bebis o det som fick honom att komma till ro o sova var när jag smekte ovansidan på hans hand. Och jag minns när han satte i sej nästan en hel PURJOLÖK när han var 1 år.....När han var 3 år kunde han ALLA namn på ALLA Dinusaurier som funnits !!!! Han rättade fröknarna på Dagis när dom utalade namnen fel...När han var 4 år  vaknade jag en natt och sonen som somnat bredvid mej var BORTA !??? Sprang i panik ner o hittade honom i soffan med Chips o Ketchup ( han dippade Chipsen i Ketchupen...) Samt  en Yurassic Park film i DVDn....När han var i den åldern kom jag även ner i köket en morgon och hittade en av våra katter i Kylskåpet ( någorlunda välmående...) och den andra i sonens grepp på väg in i FRYSEN !!!!!! ( den hade nog inte mått lika bra när jag hittat den då jag skulle ta fram köttfärs på eftermiddagen...) Han sa till Uffe att Uffe skulle få en " Gummihjärna " när han fyllde år....Så att han kunde duscha " säkert" !!!!
Han säjer ofta " Du e min Bästa mamma !!
Anton är inte här imorron när hans födelsedag är, han är hos sin pappa.
MEN han kommer hit till oss på söndag och då firar vi att det var 6 hela år sen han föddes !!
LOVE YOU....." Du e min Bästa Anton !!!!

Ett HALLELUJA MOMENT..........har jag haft HELA dan på jobbet idag !!!!!

Det har varit en sån där GULDDAG idag.....Min vapendragare Ulrika är den BÄSTA vapendragare en Kökshäxa kan ha !!!! Henne klarar man sej inte utan...
Och så har hennes dotter som är studerande inom Konditori-branchen varit hos oss och gjort sagolika Påsktårtor. Och den dottern kommer att göra sej en karriär inom den branchen, var så säker !!!
Och så har Världens duktigaste Julia jobbat hos oss idag...Hon må vara hur ung hon vill MEN en klippa är hon !!!
Och arbetet under dagen har flutit på så FANTASTISK bra !!! Det har varit MASSOR att göra och det är många tider som skall hållas.....Och ibland är det svettigt . Men det är så vansinnigt kul och hälsar sen en gäst via en vårdpersonal att hon till lunch ätit den godaste Laxen på många år då är man småsalig ända tills man går o lägger sej......

Var ledig idag men........åkte till KÖKET och förberedde lite inför Påskhelgen !!!!!
Vi serverar Lammstek på lördag och jag ville göra den.
Stekarna var fina o jag behövde bara putsa dom litegrann.....Sen späckade jag dom med mycket VITLÖK ( gjorde hål i köttet o stack in delade vitlöksklyftor där...) Smorde in dom i först CITRONSAFT sen OLJA. Sen gned jag in stekarna i en kryddblandning som bestod av en alldeles fantastisk kryddblandning som heter " Herbes de Provance" ( Bästa  lammkryddan....) och Salt !! Sen SKJUTS IN I UGNEN !!! Hög värme först tills stekarna fick fin färg o sen på riktigt låg temperatur tills dom var klara....( Stektemp som visade ca 70 grader ) Sen blev dom inlindade i folie under avsvalning.

Och så skar jag den fantastiskt FINA Lax som vi skall servera med Romsås i morgon och som vi får från Sjöboden !!!  Jag blir så glad då jag får "sätta Kniven " i riktigt BRA fisk......

Vad det gäller mitt arbete är jag PRECIS där jag vill vara.

Har haft en mer än lovligt SLÖ dag idag !!!!Alldeles ensam hemma o all tid för mej själv, vilket jag utnyttjat maximalt genom att se på allsköns Tv -serier och givetvis sova mej igenom halva programmen......Kravlade mej ur soffan mellan Cityakuten o House o gjorde mej några VÄRSTING-goda Champinjonmackor !!!!!! Färska Champinjoner, lite Lök, en skvätt grädde Salt o Peppar fräses ihop. Lägg detta på rostat bröd . Lätt som en plätt.
Tänker ägna resten av dagen/kvällen till fortsatt softande i soffan. Och kanske en " sväng om " med mina älskade Blyertspennor.....Dagdrömma lite om Höns, Kalkoner och andra trevliga husdjur.

Snart e jag " Bonn-mora" igen !!!

 Wyandotte höns. Kolla fjäderteckningen, SÅÅÅ Fin !!!  Sussex.  Mycket trevliga hönsrackare !!!! Plymouth Rock.  Orpington. Stora tjocka höns..... Cochin. Klotrunda roliga höns.

Jag har haft MYCKET höns i mina dar och DET är hemtrevligt o Roligt !!!!!


" Det är ALLDELES fantastiskt att ha egna höns som värper ägg till dej. Gulorna är JÄTTE-GULA och skalen på äggen är hårda och lite skorviga .....Och själva hämtningen är WONDERFUL !!!  Att gå ut och söka igenom redena på skörd...
Och så kan man göra egna Höns oxå !!!!!!
Om man har värpbenägna höns sköter dom den saken själva ,MEN man kan om man har en Tupprackare samla in ägg och lägga i en ÄGGKLÄCKNINGSMASKIN oxå..För då knakar det i skalen efter visst antal dagar och små kycklingar arbetar sej ut i livet..

Vi skall ha KALKONER oxå !!! Mer om dessa ljuvliga fjäderfän senare.....

Väldigt SOFT söndag !!!!!

Från att det har varit FULLT ÖS med flyttkörning och den planering det kräver i lilla hjärnan, firande av Kärt litet barnbarn ( liten o liten , han själv är mycket medveten om att han e stor nu !!! ) Det KROCKADE tyvärr lite illa med både flytt o Kalas på årets kortaste lördag.....Sen är det ju huvet fullt av planerad flytt för vår del oxå ( mer om det sen !! )  Min sons Sex-års Kalas om en vecka, söta döttrars frågor angående RIDNING , och lite till......

Men så plötsligt idag blev det alldeles lugnt !!

Barnen åkte till sin pappa vid 11 tiden. Ulf o jag landade i soffan en stund. Allt var så underligt tyst o lugnt....Det enda vi visste att vi måste göra var att lämna tillbaka flyttbussen. Så vi åkte o gjorde det !!! Handlade mat för en massa slantar, åkte hem o tillagade den målinriktade , sida vid sida. Dukade upp vid TV.n och åt den medans vi såg en halvgammal film ( ELDSTORM. Med Kurt Strössel, nej !! Kurt Russel...) Sen somnade jag !!! Sov FYRA timmar i kära soffan....

Nu är klockan sent o jag borde sova. Men jag känner mej utvilad o pigg o tänker susa runt via Datorvännen ett tag till.....

VÄRLDENS BÄSTA LEO !!!!!!!Leo har fyllt 2 år !!

Han e en så GO, Finurlig o KLOK liten pojk....
Love you !!!!!!

Det här är TORSTJÄRNA !!Hästen HÄST i mitt liv !!!
Hon dog när hon var sexton år och jag var fjorton. Alltså hade hon funnits i hela mitt liv....

Jag är född och uppväxt på en gård i Jämtland. Och kor , hästar , grisar o höns var en alldeles naturlig del av min barndom. Dom föddes o dom dog på löpande band... Så var det !!  Hästarna fanns där som stora , trygga arbetskamrater till min morfar och min morbror. Det pratades häst och det arbetades med hästen som det idag pratas om skogsmaskiner.eller datorer eller vad som nu är en arbetsredskap.  Ganska tidigt började jag vara med dom här hästarna på mitt vis. Jag rycktade och pysslade. Pratade med dom och fick en slags relation till dom. Jag kände mej vuxen o duktig då jag kunde hantera dessa stora djur som hade ett sånt värde i dom vuxnas ögon...Torstjärna blev för mej väldigt speciell. Hon var lite besvärlig. Hon hade blivit " jagad" av en bil som föl och var hela livet livrädd för allt som hade en motor. Hon var alltså inte helt säker att hålla på med i vissa situationer. Men mellan mej och denna häst  fanns det en alldeles speciell kontakt. Det var inte nån " Mannen som talar med hästar " mystik. Det blev nog bara för att vi hade KVALITETSTID minst fyra timmar om dagen i säkert sju år !!  Liten unge o rädd häst !!

- När hon skulle skickas iväg på betäckning och karlarna i byn kallats in en efter en för att försöka  få upp henne på den transport hon skulle åka i i flera timmar lät hon mej leda upp henne . Jag var bara en liten tjej då !

När hon fick sitt sista föl ringde min morbror efter mej på natten för han fick inte komma i närheten av fölet. När jag kom dit gick jag in till dom i boxen och då lixom " visade" hom mej fölet...Min morbror vände sej om gick därifrån och han sa efteråt han blivit så rörd över det han såg.

Det är väldigt MÅNGA år sen hon dog och jag har tänkt mycket på henne under dessa år , men det har ju avtagit eftersom åren gått. Men idag hade jag en slags DAGDRÖM om henne....

Det var medan jag körde bil som den dök upp.

Plötsligt var jag där igen, i stallet med henne...Det var en så TYDLIG resa tillbaka. Jag kunde känna precis hur det var att ta i henne. Hur hennes röda fuxpäls kändes under min hans. Hur det kändes när jag drog handen genom hennes man. Den sista delen mot manken där manen var kortare och tunnare...Hur jag förde hennes långa lugg åt sidan o kände att hon var varm i pannan där den varit. Jag förde händerna längs hennes huvud och kände det lite längre håret under hennes haka. Och den mjuka , mjuka sidan ovanför hennes näsborrar. Jag drog handen längs hennes rygg och kände den djupare randen av ryggraden. Hennes hovar mot betonggolvet och det långa ljusare hovskägget...

Jag fick uppleva henne igen och det kommer jag att vara mycket glad över LÄNGE.....

Jag har hjälpt Hanna att flytta idag......Vi har packat o packat, burit o burit.....Och haft ATTANS Roligt under tiden !!!!!! 

Det är nått speciellt med att ha en TOM lägenhet som skall inredas o göras hemtrevlig. Hanna är bra på det så hon kommer att få det Kalas-Fint i sitt nya hem. Imorgon drar vi iväg på uppföljningen av dagens bestyr. Då skall Mr.Flyttorganisatör Him self  ( Uffe !!) vara med och styra upp slut finishen......

RSS 2.0