Igår var jag svindlande nära ett rejält RYGGSKOTT....

Hela dagen var en rysare. Minsta lilla snedvridna rörelse blev mer än lovligt spännande....." Bakade in " mej med Tigerbalsam ( den sorten som luktar Pepparkakor !!) la mej platt på soffan och tillbringade kvällen där !! I morse var det lite bättre....

To be continued.....

Jag är ingen SKO-människa.......

Skor för mej är nått man har på fötterna bara !! För att fötterna inte ska nötas så hemskt mot underlaget.... Jag köper sällan skor . Och tycker inte att det är så kul...Men ibland hittar jag skor som lixom trots förutsättningarna vågar bli mina !! Hittade ett par såna för två år sen. FINA röda sandaler med blommor på !!!
Det har varit dom o mina fötter sen dess. Men häromsistens tog Hundvalpseländet o åt upp delar av dom ( Nån vecka innan hon ÅT upp mina glasögon !!) Och det kändes väldigt ledamt...Idag har jag varit i stan o köpt nya sandaler. Ska nu börja bearbeta Sorgen efter dom röda fina...

R.I.P

Snart har första veckan gått....

....på nya skolan i Erikslund !!

Allt känns så himla bra. Barnen tycker om det jag lagar och är så Glada o Goa...Det dyker upp ungt folk i mitt kök på förmidagarna som undrar vad det ska bli för mat !!??
Och småpratar lite.......Häck-Väck sura Mattanter ! 

( I det här köket FINNS man.)Och sen när barnen ätit kommer dom fram till mej o tackar för maten......Fina ungar !!!Det här blir bra !!!

ÅH, vilken Kalasdag jag haft !!!

Idag var första "riktiga"dagen på Erikslunds skola. Dagen då dom vi är där för kom. Eleverna !!

Det var lite pirrigt för oss allihop som jobbar där. Det var en hel del som vi ville skulle klaffa den här dan.... Känns så bra med mina arbetskolleger. Anna, Erika o Pära. Och så har Tina kommit till oss oxå. Och dom är så himla bra allihop.
Kl.9.00 skulle alla komma.  Vi skulle ha en Fruktbuffè o Ballonger skulle blåsas upp. ( 50 st heliumballonger !!) Svenska flaggan skulle hissas.  Bord skulle smyckas. Dagbladet kom o ST. Radio Västernorrland kom oxå. Och Blombud.....Och mitt i detta skulle kyckling strimlas och marineras, grönsaker skäras o stekas till lunchen !!Nudlas kokas o en Salladsbuffè göras..Bord skulle dukas o smyckas .

Ett nytt kök som inte är helt utrustat än. ( Stekte det som borde stekas i ett stekbord i omgångar på spisen) Att inte veta hur mycket mat som kommer att gå åt...( Hur lite äter barnen i förskoleklassen och hur MYCKET äter dom stora barnen ??)
 Tina kom in o jobbade i köket oxå. Och hon är Kalasbra !!

Nåväl, det gick bra med maten !! Serverade Kycklingwok idag. Och lyckan var stor då elever sa att maten var Jättegod !! Och när dom tog mer mat flera gånger..Fick möta dom allra Goaste lunchgästerna !! Jag blir så himla tacksam o glad då jag får sånt beröm. Att gästerna tycker att det är bra...

Nu är vi på gång !!!Hunden åt upp mina glasögon i natt !!!!

Hittade dom först inte på sin plats bredvid sängen i morse. Hittade dom sen, DEMOLERADE av Olivias käkar !!!
Dyrt kommer det att bli o låååång tid kommer det att ta.....Så jag får Famla i Blindo ett tag.

Erikslunds skola är beredd att ta emot sina elever nu !!

Dom kommer imorgon. I söndags var det Frivillig-Arbetsdag där. Och det arbetades HEJVILT !! Sånt engagemang..

Och i morron får jag mina första lunchgäster.

Ska bli roligt !!

Det går framåt med en himla fart....

....på SKOLAN !!!!!!

Jag håller av naturliga skäl mest till i KÖKSREGIONERNA.Och visst är det saker kvar att ordna. MEN, det är väldigt LÄTT att tänka sej hur bra det kommer att bli !!Ett nytt diskrum !!Som " Kakel-mästare" Christian gör hur bra som helst !!Jag har möblerat en del med "detta" idag. Haft en hel del Telefonarbete....
Hantverkare kommer o går och det finns en stor Glädje i hela HUSET !!

- Jag ser mycket fram emot när mina små Gäster kommer. Och jag känner ett STORT ansvar...
Jag kommer att göra mitt yttersta för att dom ska tycka att maten är bra.
 Och jag VILL verkligen att Matsalen skall vara en plats där man känner sej Välkommen !!!

VI som ska arbeta på Heliås friskola var i tidningen idag....Mötte mina nya arbetskamrater igår !!

- Jag har ju faktiskt arbetat tillsammans med dom innan . Då Erikslundsskola fanns i sin gamla form.. Men det var så härligt att möta dom nu. Inför denna skolstart som är lite banbrytande i vår kommun.

Den energi o det framåt-tänkande som dom spred omkring sej var alldeles fantastiskt. Och känslan inför detta NYA arbete känns bara Roligt !!!  Arbetsamt kommer det nog kanske att bli ett tag i början, men arbetsamt i "rätt form" är BRA....

Olivia träffade fina hästen Rina idag...Dom fattade tycke för varann direkt och " pratade" en lång stund....

Det är inte så himla lätt.....

....när man känner sej FULLKOMLIGT OTILLRÄCKLIG som mamma !!!!!

Den 16:de börjar jag på mitt nya jobb.....

Men huvudet är fullt av Planering redan nu......

Ett Tomt kök skall bli ett Fungerande kök !!! Från att ha arbetat i ett fullt utrustat kök till att klura ut vad som BEHÖVS matlagningstekniskt....

Matsedlar ska planeras ..
Bra mat som barn VILL äta !!! Då jag ABSOLUT inte tänker köpa några halvfabrikat krävs det att jag praktiskt kan laga maten med den utrustning som nu finns. ( Det finns inget stekbord i köket än så länge !) Det innebär att t.ex Biffar steks i stekpanna...Att jag kommer att använda ugnen en hel del.

Men det känns inte som ett problem egentligen. Glädjen av att kunna laga RIKTIG mat till barnen uppväger den arbetsbelastning det kanske blir i början...

Det är en HJÄRTESAK för mej att mat lagas på ett BRA sätt.....


Skön REGNIG dag.....

Irma, Emilia, Olivis och jag stack till skogen idag . Finns inte mycket som slår en skogspromenad i Regn enligt mej....Sen på kvällen har jag lagt in årets första burk med Rödbetor. ( Stor glädje då vi har vild Pepparrot på gården...)Sen skördade jag Dill, Persilja o MANGOLD. Och blev alldeles tvungen att göra en soppa på delar av skörden...Mangolden fräst tillsammans med Lök, Vitlök. Massor med grädde . Salt o peppar. Och så lite Krutonger till det...

Nu förändras livet igen........

Jag blev ju uppsagd häromsistens ! Efter det har jag varit tillsvidareanställd......Och det har väl varit ok, men ändå med en viss oro i vardagen. Har verkligen tyckt om mitt jobb som kock på ett äldreboende, en arbetsplats där det givits utrymme för att utvecklas och att arbeta för att göra så bra mat som det bara är möjligt. Och där jag haft dom ALLRA bästa arbetskamraterna....Hade nog aldrig funderat på att sluta där om jag blivit fast anställd !!

MEN, Nu blev det så här !!!!

MIN kära skola i Erikslund kommer att återuppstå....I en lite annan skepnad, men på samma plats och med sin fantastiska " Skol-Själ" bevarad.

Jag sökte jobbet som kock där o FICK DET !!!!!!!

Så nu ska jag laga mat till 45 barn och deras lärare.  Jag får vara med och starta detta kök !!

Jag har en del visioner om hur det skall bli......


Att Matsalen och Köket känns som HEMMA !! ( Så mycket som det är möjligt...)

Att barnen har inflytande över Vilken mat dom ska äta....

Att det INTE serveras några Halv/Helfabrikat !!

Jag börjar arbeta där den 16 augusti. Massor att planera o massor att  göra......

Känns kul !!
Vi har plockat POTATIS ikväll....

Blev nyfiken på att dra upp en och " tjyvkika" lite då jag kom hem från jobbet. Men, när jag såg vad som hänt där i jorden blev det så att ALLA skulle upp.....Hanna o jag började gräva och sen ropade vi på småbarnen  o Lina och så bröt en POTATISPLOCKARORGIE ut här i Granboda !!!!

Lina o Hanna sa till småbarna för några dar sen att dom skulle klä av sej o dansa REGNDANS för då skulle det börja regna.  Och trot eller ej, DET FUNKADE !!!!
Och när dom skulle hjälpa till o gräva efter potatisarna sa Lina o Hanna att man kunde SKRIKA fram dom.........

Så ungarna SKREEEEEK !!!
Och det funkade oxå tydligen, för dom hittade små rara rosa potatisar hela tiden.Ser ni Leias svarta fingrar !!??? Dom har GRÄVT dom.....Laban höll ordning på Skörden....Samt höll koll på Tomaterna !!
RSS 2.0