JULPYNTANDET går som en dans...!!!!!



Det e jättekul med julstöket nu....Uffe o jag ballade ur lite grann igår !!!  Men vi har täta möten om hur vi ska gå vidare...Det ska bli så sjuhelskottas mycket JUL i stugan !!!!!

Dagens SIGGE !!!!!!



Utmattad efter en stund i snön vilade Sigge upp sej !!!!!

Lilla sonen sa ikväll när han skulle sova....

....." Alla är så arga på mej !!!  " Lilla vännen....Han är en liten rackare som kan driva en till vansinne ibland. Och han testar gränser. Och han är minsta lilla barnet i en syskonskara på fem. Fyra storasystrar och så han....Och det har nog varit så att man säjer till honom " Men SLUTA nu !!!  och NU lägger du av..... Utan att prata med honom om varför !!?? Det kan ju inte vara så himla lätt att vara fem år o veta vad man får o INTE får göra..Man e liten men ändå lite stor. Gullebarnet mitt !!!!!

UFFE har som den värsta " Chevy Chase ".....



...monterat utebelysning runt vårt hus ikväll !!!! Han riggade upp allt medan det fortfarande var ljust o sen på givet tecken efter att mörkret lagt sej över vår lilla by, SATTE HAN I KONTAKTEN !!!!!!  DET LYSER ÖVERALLT......Och jag har levt rövare inomhus med gardiner ,juldukar, adventsljusstakar, tomtar o annat Tjo-Hejsan

Barnvakts-uppdrags-rapport !!!!!!

Nu är vi på plats. Och lilla mamman har dragit iväg på festligheter . Hoppas att hon får riktigt KUL !!!!!!!
Vi är nu två vuxna, fem barn, en stor lurvig Hund o två vettskrämda katter ( dom har inte börjat hundutbildningen än..) i en MYCKET HET lägenhet.......Barna har svalkats i badkaret i omgångar o hunden o jag flyr ut på balkongen vid behov.....Chips, dip ,dricka o godis är framdukat o det här blir nog en TOPPENKVÄLL !!!!!

Lilla Kattpojken o Lilla Människopojken vilar sej lite....


Var så Rackarns TRÖTT....



...då arbetsdagen var slut !!!!! 

När jag kom på jobbet imorse visade det sej att flera var sjuka o att gårdagens arbetslag inte förberett nånting alls....... Jag skulle göra Fiskgryta men fisken låg kvar i frysen, så jag fick snabbtina allt vad jag hann.. morötterna var nästan slut, ingen hade gjort nån pannkakssmet , INGENTING var förberett inför en dag då vi var alldeles för lite folk. 

Det skulle som sagt göras Fiskgryta, stekas Bacon , stekas Blodpudding, packas Kräm, göras mackor, kokas Gröt, stekas Pannkaor, kokas Soppa ( i dag blev det på en SPIK !!!) stekas Potatisbullar, göras Salladsbuffé ( som heter duga !!) m.m, m.m.....
Min " Vapendragare " Ulrika som skulle ha slutat kl. 13.00 stannade till kl.18.00 istället o " Turbojobbade " i ilfart , Bästa vikarien Julia som skulle ha kommit kl.13.00 var sjuk. Kalas-duktiga G kom på em som en räddande ÄNGEL o stekte Pannkaka som luktade så gott att folk strömmade till från alla håll...... Våran lokalvårdare E såg vårt dilemma o sa med snäll röst : Jag tittar in o diskar undan under dagen !!!  Arbetskamraten B rände runt o slet som en myra,och mitt i hela härligheten var jag tvungen att sluta en o en halv timme tidigare för att hinna hämta barn på dagis o fritids...Jag var TRÖTT då jag satte mej i bilen !!

Och under färden till dagis planerade jag hur jag skulle ge mej på den GIGANTISKA disken jag visste väntade hemma....( Förrutom att det skulle lagas middag o läsas läxor o få ÖVERTRÖTTA barn i säng ). Men då jag kommer in i köket visar det sej att MANNEN som sa att han skulle hem som hastigast idag, hade diskat upp hela " Regementes-disken " och fixat middagsmat till oss !!!!!!  Men ÅHH !!!!

Nu har TRE av mina HJÄRTAN åkt hem ........




...och jag saknar dom redan !!!!  Fast på lördag ska det Stora Hjärtat ut på galej o då får vi se efter dom Små Hjärtana...

Rätt så händelserik dag !!

När jag kom ner i morse visade det sej att HUNDEN skitit ett par liter på vardagsrumsgolvet !!!!! Det var bara att ta fram skottkärra o skyffel o MOCKA....
Jag hade egentligen ledig dag i dag men fick föra en " Ambulerande Mattants-Utryckning" till skolan här. Den ordinarie hade ramlat o brutit handleden. Det var kul ( alltså INTE att hon brutit sönder handleden, utan att jobba där...) Jag jobbade där för nått år sen. Det går 48 elever där så gissa om det är roligt att laga mat där.....
Sen ikväll har jag varit med Uffe på hans matlagningskurs. Det är härligt att se " sin alldeles riktiga KOCK " in action !!!Han kan laga mat den karln....Och roligt att se dom intresserade kursdeltagarna oxå... Sen var det meningen att jag skulle skjutsa hem stora dottern o barna til stan men se, då erbjöd han sej att göra det !!!  Han gör mej GLAD väldigt ofta.....

TANT LARS !!!

Min 5-årige son frågade mej om jag visste vem Tant Lars var ?????  Nää, sa jag.  Då sa han : Min låtsas kompis har en farmor som heter Tant Lars.......

SNÖKUL !!!


Anton o Irma !!



Vi har haft en SNÖORGIE nu ikväll !!

LEO är här !!!!!!



Finaste Leo .

TAGE " softade " ikväll.....



Tage o Jag !!!!  Har nog aldrig känt så för en Katt....Vi har ett speciellt förhållande han o jag. Han kom till oss när han var 2 år o det var INTE lätt att övertyga honom om att vi var värdiga honom. Men tre år senare tror jag att han tycker att vi duger som " Folk "....DEN Katten känner jag respekt för o DEN Katten är jag glad att jag får vara hushållerska till !!!  Love You TAGE ( Fast det bryr du dej nog inte särskillt mycket om......)

Ett KOMPLETT släktträd !!



Här har jag gjort en " karta" över min släkt. Min familj !!

Den är utformad för att du lätt skall kunna följa släktens utveckling...Den är tydlig och korrekt utformad. Det borde inte vara några svårigheter att fatta att en " fyrfoting" i ena hörnet betyder att min pappas hemliga dotter har fem barn...Eller att en streckad linja ( - - - - - - ) betyder syskon till föräldrar till syskonen !!?? Fast detta kan även symboliseras av en dragen linje....

Den här bilden är i Expressen nu !!



Skickade in den till en " Våra husdjurs sida " som dom har....Kissen kom o frågade efter mörka glasögon o lösmustach nyss !!!???

Så var man ledig då......

Det har varit jobb-helg !! Jobbigt har det allt varit men KUL har vi haft.....Vi har alltid så himla kul på jobbet. Jag har världens bästa arbetskamrater. Barnen har kommit hem o då e jag lycklig igen......I morgon ska jag till stan med sonen. Han skall kolla ögonen. Och när vi är klara med det ska vi hämta upp Största dottern min o hennes Pussungar för dom skall hälsa på till på tisdag .

Gav mej attan på att jag skulle lära mej måla vatten.....


" SPOTS " igen....


Det här är en KRAV-märkt Beauty !!!!





Inga TILLSATSER !!

Hittade några Julbilder jag gjort för läääänge sen...


Kalas-Dag på lilla jobbet !!

Idag har vi haft ett rackarns flyt på jobbet !!
Vi som jobbat är Ulrika ( min vapendragare i vått o torrt , glatt o surt, sött o salt, svart o vitt.....) "Lilla  Julia " som hävdar att hon minsann e STOR o som kommer o jobbar när vi behöver nån.....Och som är så duktig att man nästan önskar att nån ska bli sjuk !!! 

-Vi har stuvat Makaroner, stekt Köttbullar,kokat Ägg, kokat välling,  haft Rökpaus, skivat Gurka, Skivat Tomat, Skivat Röd Lök , rört ihop Dressingar, haft Rökpausrört , ihop Nubbesallad, packat 700 hemtjänstlådor, diskat, Haft Rökpaus, gjort Rabarberkakor, Pepparrotskött, diskat, pepparrotssås, haft Rökpaus, Skalat Morötter, gjort 700 Mackor, kokat Morötter, haft Rökpaus, kokat 60 l Kaffe, diskat, stekt Bacon ( några gamla människor kallar detta " Bickon o Backis", det e kul !!) haft Rökpaus, gjort Äggröra, stekt Potatis, haft Rökpaus, gjort 300 mackor till.......m.m.

Dagens ORDSPRÅK !!!!


Vårat GÄNG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Tage, Sigge o Chivas. Chivas e han med " Glöd i blicken " !!!!!  Love them......

Självaste TV kom på jobbet idag !!!!



http://svt.se/mittnytt/

Mittnytt  hälsade på idag !!! Det gjorde dom därför att vi i vårt kök lagar RIKTIG MAT. Alltså mat som lagas från grunden. Vi har gjort det mer o mer. Plockat bort det ena halvfabrikatet efter det andra...Och nu har CHEFEN våran bestämt att efter den 1 januari ska " Sågspånsbiffarna o Surfiskarna " vara Häck-Väck !!! Och gissa hur roligt det är att jobba då.... Kalas-Roligt !! Klart att det ska vara BRA mat och BRA mat e mat som e lagad på sånt man vet vad det är......

Tog o tänkte lite på ORDSPRÅK !!!


...ett till !!


Jag vill oxå........



......vara EN STJÄRNA PÅ IS !!!! Tror faktiskt att det skulle passa mej precis. Jag har Balansen, rör mej Graciöst, kan föra mej till smäktande toner, är Smärttålig ( har fysiska tillgångar som på ett naturligt sätt skulle dämpa dom eventuella fallen )....Jaa, jag tror att jag ska gå in för det här !! 

Jag har skridskor och isen lägger snart på sjön här nere. Ulf har en strålkastare på ställning, min arbetskamrat har ett elaggregat, o till att börja med kan jag nynna själv !!!!!  ( Jag kanske kan överraska alla till jul...)

Men kolla !!!!!!!!!!!!!!!!!



Det här var första kortet jag fick på Sigge......

Lite så här är han Sigge !!



Och NEJ, vi tillåter INTE våra djur att använda Droger....

Till Hanna !!!


Nu när det blir vinter dyker " Pappa-Zappas" ord " Whatch up where The Huskies go and dont you eat that yellow snow " upp i mitt inre....

Tänk att ungen min lyssnar på Frank Zappa !!??!!  Det gjorde jag oxå flitigt när jag var lite yngre....MÅNGA år sen !!!!

Jag får bara vara mamma varannan vecka !!



Mina barn bor bara hos mej varannan vecka då deras pappa o jag e skilda. Det är bra att dom är hos sin pappa men DET ÄR SKIT att jag inte får ha dom hos mej JÄMT .....En mamma ( jag !!) kan egentligen inte vara utan sina barn halva livet !!!  Jag saknar dom redan innan dom åker härifrån.

Dagens " SIGGE " !!!



Han bänkar sej i soffan varje kväll när vi ska se på TV...

Blir glad då jag lyssnar på TuPac s " Dear Mama "....


The Man in The Mirror 2 !!


Jag ÄLSKAR Julen jättemycket, men.....



...det finns nått i Juletider som driver mej till VANSINNE !!!  Dessa förbaskade TRÄDGÅRDSTOMTJÄVLAR .....Hur kan folk SOLKA ner sina vinterträdgårdar med dessa KRÄK ???

Det vore väl inte så himla dumt med SKOLUNIFORM !!!???



Jag erkänner att jag aldrig varit så där hemskt duktig på KLÄDORDNING...Och varje morgon innebär ett kaotiskt, förtvivlat sökande efter kläder till tre barn !! Det fattas Spiderman strumpor, rosa strumpbyxor, lila tröjor, Spidermankalsonger, rosa linnen. Har jag tur hittar jag två o ett halvt par skor.....
 TÄNK om man då istället plockade ner dom strukna uniformerna från deras galgar, ställde upp barnen på en RAK linje o sa : Klä er NU !!!!

Vi har varit på DRAKBORGEN idag !!!!!



Ulf o jag o alla barn o alla barnbarn !!  Vi hade så KUL. Barnen var alldeles knallröda i sina små ansikten o näst intill TOTALT utmattade...
Den enda toalett som var öppen hade en PYTTE-BARN-TOALETT-STOL !!!!!

SIGGE, SIGGE, SIGGE !!!!!



Är så glad att den den Kattrackarn kom till oss !!!  Verkar som att han tror att han är en hund han oxå....." Kom nu Sigge, nu ska vi gå o se på Tv säjer Ulf !! " Och Sigge följer med.... Han håller sej någorlunda vaken på kvällen tills vi går o lägger oss. Men drar en lättnadens suck då vi går upp !! Äntligen får man sova... Han går ALDRIG ner så länge vi sover utan väntar tills vi kliver upp. Han är Beige, mjuk som ett sommarmoln o ALLDELES underbar !!!

Har haft ett snack med jycken idag !!!!



Han STJÄL  !!!  Har förklarat för honom hur lätt det är att halka in i brottsligheten och hur svårt det är att ta sej ur den......Hur man när man väl är där identifierr sej med det sättet att leva !!!  Han sa att han fattade men jag är INTE säker på att tog det till sej på riktigt.........

Bra dag idag !!

Barnen o jag har härjat på Badhuset....!!

.Jag får lite Flash-Backs  från den tiden då jag jobbade där !! Det var kul. Minns att jag brukade ta en simtur sent på kvällen alldeles ensam i en nersläkt bassäng efter att ha röjt klart o medan jag väntade på att dom sista gästerna skulle bli klara ..
.Hur kan man leva utan BASTU !!???  Jag älskar verkligen att basta. Det fanns en tid i livet då jag hade en liten vedeldad bastu nere vid sjön. Man gick ner dit o eldade nån timme o sen packade man med sej det man behövde o satt där ensam i eldskenet. Minns ljudet  o doften av elden ...
- Uffe har omorganiserat källarvåningen i snart sagt minsta detalj.... Han e DUKTIG på sånt han !!!!!!

" The Spots "


Har varit på Badhuset med barnen idag...



Jag testade utrustningen igår och den funkade !!!!

Arbetskamraterna.


Har funderat på dagens skönhetsideal !!!


Såg Linda Gosing på....



Hon e Fin !!!!!

Och tänk att det var så enkelt att SKÖNHETEN sitter i ÖVERLÄPPEN ??!!!????
Hon berättad för oss att hon fyllde på " Botox-depåerna" var fjärde månad o att det gjorde att hon såg ut som en tonåring heeeeeela tiden. Och så fnittrade hon så där klokt o förståndigt... Hon e nog inte bara fin hon e nog väldigt VIS oxå !!

Snart jul......



" Ett gammalt Jämtländskt ordspråk !! "

Tänk att det blir JUL snart !! ( riktigt snart.....)

Det ska verkligen bli alldeles extra kul med jul i år..... !! 

ALLA mina kära kommer att vara här.. Det blir Ulfs o min första jul tillsammans, Stora döttrarnas första jul tillsammans på länge , min första jul tillsammans med ALLA mina fem barn, små kusinernas första jul tillsammans, småmostrarnas o lillmorbrors första jul tillsammans med båda stormostrarna o deras barn, två hundars första jul ihop, fyra katters första jul ihop, Bebis-Labans första jul nånsin..........Det blir antagligen rätt "livat i holken " !!!!!!!!!!!!!

Ulf o jag planerar HEJ VILT !!  Och det är ju en fröjd att ens livskamrat är lika ( kanske mycket  mer..) engagerad i att göra VÅR Jul så bra som det bara är möjligt...

GOD JUL alldeles snart...

Har gjort 7348 st KROPPKAKOR idag !!!



Kanske inte riktigt så många men MÅNGA !!  Och DET är stort....( Bert Karlsson skulle va stolt om man säjer så. )

När jag började jobba i det här köket var det Pulversåser, Pulverefterätter och  Halvfabrikat i alla tänkbara former och  O-former. Skjuts in i ugnen bara !!!  Färdiga Biffar, färdigpanerad Fisk, färdiga Pannkakor, Frysta grönsaker o annat TVI VALE... Men tänk att nu är det inte så längre !!  Jag har ju världens bästa arbetskamrater som tänker lika som jag ( Oftast lite längre o lite klokare...!!!) En krävande chef som uppmuntrar och backar upp oss när vi tänker rätt samt matgäster som är Kunniga, Kritiska o Kärvänliga nog att tala om för oss när det e bra eller inte bra. Och pga detta har vi nått VÄRLDSLÅNGT vad det gäller maten i vårt kök !!!!

Och för att återgå till Kroppkakorna så är det en tids o arbetskrävande maträtt som absolut serverats som ett halvfabrikat förrut . Och då i form av en grå GUMMIBOLL  !! MEN dag fick jag äran att göra denna Kalasgoda maträtt från grunden....

" Man mal Potatis i en köttkvarn, blandar i Ägg o Vetemjöl. Hackar gul Lök o Skär Rimmat fläsk i tärningar, Bryner Fläsk o Lök lätt.  Kryddar med Salt o Kryddpeppar . Sen formar man en platt kaka av Potatissmeten lägger en sked Fläsk/Lök fyllning i mitten o formar det till en rund bulle. Denna lägger man sen i sjudande vatten o låter den sjuda tills den flyter upp, då e den klar. Serveras med Lingonsylt o Skirat Smör."

Nästan hur GOTT som helst !!!!!

Jag har haft ett " HALLELUJA MOMENT " på jobbet idag....

En sak slog mej häromdan....



Sonen o jag var på promenad med hunden. När vi kom till en nyslagen åker fick vi se ett hundratal Gäss som gick o åt korn på marken. Efter att vi stått där o tittat på dom ett tag sa sonen : Nån borde gå ner dit o va KUNG över dom !!! Och kanske är det så att det råder en o herrans oreda o kaos bland Gässen...???? Har någon överhuvudtaget reflekterat över att det kanske råder en total anarki på våra åkrar på höstarna....Jag hade inte alls tänkt på det förrän han gjorde mej uppmärksam på problemet !!

Funderar på att börja TRÄNA !!!!!



Har inte riktigt bestämt mej för vilken slags inriktning på den fysiska aktiviteten jag ska välja bara.....

Anton o Chivas på äventyr !!



Dom besteg det ena berget efter det andra och dom var definitivt KUNGAR varje gång dom nådde toppen....

Något aningen ändrade planer !



.......men tänk att just som jag skulle börja sa HUNDEN att han ville gå ut på en härlig skogspromend med lillhusse o mej !!!!!!!??????!!!

Det blev lite spring inatt..

Emilia har växtvärk ibland. Och om Emilia säjer att hon har ont då HAR hon ont !! För hon är den allra tåligaste lilla dundertjej man kan tänka sej... Så det blev " handduksomslag " ( fantastiskt effektivt vid denna sorts värk...) Alvedon o en stunds prat vid sängkanten kl.03.00. Fast när man som jag e grön av avund över att stora dottern FÅR vara uppe hela nätterna med lilla bebisen...Så känns det kalas o bra att lite större barn också behöver en nattetid ibland !! OBS. Det här betyder INTE att ni stora döttrar skall ringa mitt i nätterna i tid o otid !!!
Nu skall sonen o jag på utvecklingssamtal på dagis.
Han var förresten alldeles lyrisk över sin ljushimmel igår kväll. Vi låg o tittade på den läääänge han o jag.


Det har varit jobbarhelg !!

Men nu är jag ledig två dar....Ulf har uträttat under här hemma !! Vi bytte rum med tjejerna o han har kånkat möbler o städat minutiöst. Satt upp lampor , installerat TVapparater , riggat upp ljushimlar o sorterat leksaker m.m, m.m ....Fattar inte hur han hunnit med allt !!  Barnen blev JÄTTEGLADA o det blev jag med.

Det här är jag o djuren mina som bor här....


Lilla Lillebarnet !!!



Jag är ju FRUKTANSVÄRT RIK som har fem barn. !!!!     Men TÄNK att två av mina barn fått två barn var !!??!!  Om jag e lite lessen nångång tänker jag på det .......

Vackra lilla Barn !!!!



Har man träffat den här lilla damen , SAKNAR man henne för jämnan......

Jag har LURATS lite.....

Sista kvällen då jag var hos kära Dottern o hennes Småtussar blev jag HUNGRIG !!! Hittade en Broccolipaj i frysen ( Fatta att ungen köper HALVFABRIKATSMAT !!!! ) Glufsade i mej den eftersom hungern var svår... Idag berättar Dottern att hon berättat för lilla barnbarnsvännen M att det var jag som ätit upp den. Men då sa Lillvännen att det trodde hon inte ett ögonblick på !! Det var definitivt MAMMAN som gjort det...Nåt sånt skulle " Mommom" ALDRIG göra....Mamman blev frustrerad o ringde upp mej o BEFALLDE mej att berätta hur det egentligen var !!  Och jag BLÅNEKADE....Ha,Ha,Ha....Klart att man inte ska ljuga men jag tror faktiskt att lilla klipska ungen vet vad det handlar om !! Tillsammans HON o JAG psykar vi mamman lite..

Dottern och småtussarna var i tidningen idag !!



Dottern blev intervjuad då hon skickat ett brev till Sundsvalls kommun angående att ett fantastisk äventyrspark där hon bor stängts igen pga ekonomiska själ...

The Man in the Mirror !!


Tog en tjyvbit av dotterns chokladkaka " AMIGO"...

...jag har ju läst mellan raderna på andra dotterns beskrivning av denna GODSAK att det skulle vara nått alldeles enastående.  Fin fin Choklad besudlad med KAKSMULOR var vad det var !!!!!!!!!!!!!!! Tvi vale o FY.....Trodde att jag uppfostrat er döttrar bättre !?!

Blev ALLDELES GLAD ikväll !!!

   Dottern ringde o berättade att hon fått ett brev från en kär gammal vän till mej !!! Vännen hade hittat dottern via hennes blogg o nu hade hon skickat ett brev med foton på dottern o hennes syster från när dom var små....Foton dom aldrig sett !!! Det är alltså en oherrans massa år sen vännen o jag hade kontakt...Och så har vännen  vid denna nyupptagna kontakt sökt i sina fotogömmor o plockat fram foton o postat dom till dottern min som nu är vuxen.... Änglar finns o det gör varma, generösa, godhjärtade gamla vänner oxå !!!!!

" Kom får du se !!



Sa Dottern igår kväll...Jag smög in i sovrummet o kikade i mörkret på av henne utsedd plats . Jag såg inte mycket då det var kolsvart därinne...Så jag tog kameran o " sköt av en blixt" på måfå...MEN HUUUUU !!!!   Vad är det som jag låtit sova i kära barnbarnets fotända ???  Svarta Siamesiska Tvillingar......

" DANDA " var på dagis idag !!



Hon hade jättekul !!!  Lilltjejen kommer att STORTRIVAS på sitt dagis.

Lillebror " LOLLO " tyckte att dagis va Kalas !!!!!



......han njöt i fulla drag av allt som hände !! Och han till o med visade snälla Fröken Maria sitt " Hopp-Trick ".

Reflektion..!!??

Besökte ju ett dagis idag. Dom serverade LÄTTMJÖLK till barnen där.......Känns INTE bra !!

Mission completed !!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag snart åka hem från SMÅ-PUSSARNA .......Saknar dom redan !! Jag har ju haft det stora förtroendet att vara med M på hennes andra inskolningsdag på dagis. Det var hur kul som helst !!  Fast lite vemodigt oxå, då jag tänkte på att jag inskolat färdigt mina egna små battingar...Minstingen min e ju 5 år nu så det var ett tag sen. Bara att inse att tanten lämnat avelsarbetet bakom sej för alltid...Men, men barnaskaran närmast omkring mej fylls ju tack o lov på ..

SMÅ-TUSSARNA har varit SÅÅÅÅÅ snälla !!

 Middan blev en hejdundrande succé !!!!!!  Dom åt tre gurkbitar o två tomatbitar var.......Inget mer !! Men sen har vi haft röj i badkaret, haft läs-mys i sängen, städat, ritat i hela köket och KRAMATS !!!
Ena kattungen kom upp i sängen när vi läste och jag sa till M : Men va go o snäll han är !!!  Mm, sa hon instämmande, han e SÅÅ ..............SVART !!!

Tränade HALKKÖRNING i morse !!!

Alltså , jag HAR körkort o det hela var helt oplanerat !!  Tänkta åka till skogen med Chivas en sväng i morse innan jag drog vidare mot Sundsvall o alla Go-knoppar som finns där.. När jag svängde ut på asfalterad väg drog min kära " vita springare" ( Volvon..) iväg som en snorhyvel....Hade inte bytt till vinterdäck !! Och jag insåg direkt att det inte var att tänka på att åka till stan med den bilen. Men världens snällaste Uffe sa på en gång att då skjutsade han dit mej !!! MEN, det blev ju ingen resa till Hanna och småttingarna idag...Nåväl, vi härjar rätt bra bara vi tre oxå !! Snart ska vi göra Köttfärssås o spagetti i HELA KÖKET !!!!  Köpte förresten kaffe, filter o filterhållare nyss. Kan inte fatta hur ungen min kan tro att en mormor ska kunna vara barnvakt utan KAFFE.

HA !! Jag vann mot grönsaken....

...." spontanskapelsen" jag skickade in i ugnen blev KALAS !!!!!!

Imorgon ska jag få träffa ALLA mina små barnbarn..... !!!

Största dottern ska till Härnösand och göra en massa tentor och då får jag vara hos smågryna hennes !! Och då passar jag naturligtvis på o åker till näst största dottern ( Börjar låta som Bockarna Bruce, va !?) och hennes smågryn.....Största dotterns smågryn följer naturligtvis med !!! Tur jag såg det där annars hade deras mor skällt......Det ska bli såååå KUL !!!

Det hade legat en Zuccini o blängt....



......på mej i flera dagar !!!!  Ikväll antog jag dennes utmaning och stekte honom ( zuccinisar är HANAR !!) i Olja o Vitlök, blandade ihop honom med Gul Lök o Tomat. Hällde ostsås på dom och skjutsade in dom i ugnen... Om 20 min vet jag vad det blev !!!  Härjar alldeles ENSAM  i köket ikväll då vännen Uffe är mer än lovligt sjuk....Känns inte ens roligt att skoja om " Sjuka karlar, ha,ha..Vet man ju hur dom e...Ha,ha,ha !! "  Han ÄR sjuk....

Har idag anammat läkarvetenskapen !!!

Har ätit smärtstillande tabletter som Farbror Tandläkaren rekomenderade...3 om dan !! Ätit Mucoangin som säjs lindra halsont i tre timmar åt stöten...Hjälper INTE !!!!  Nu blir det att söka upp nån ÖRTFARBROR/FASTER......Eller HEALING !! KRISTALLTERAPI....Woodoo, kanske ?? Jag har redan för länge sen upplåtit mina organ till behövande, men vill vi ha dom ?????

Dag 3......



Behöver HJÄLP..........

Om Barn o Barnbarn....

Min familjesituation är den att jag har två STORA döttrar och så har jag tre mindre barn. Dom JÄTTESTORA döttrarna är  24 o 23 år. Och dom mindre är 10 år, 8 år o 5 år. Och dom stora döttrarna har nu två egna barn var.....Jag lever småbarnsliv och så har jag småbarns-barnbarn oxå !! Men e jag lyckligt lottad eller ???  Man har ju hört reflektioner om att få barnbarn..: Det e sååå kul !! Men man kan ju lämna dom ifrån sej när dom skriker !!!  Och man ORKAR ju inte med barnskrik längre ......TJENA !! säjer jag.... Vill ha dom jämt !!  Om jag fick....Det e så rackarns FANTASTISKT att mina små barn fått egna små barn...

RSS 2.0