Jag är TRÖTT !!!!!!!!!!!!!!!!Det är jobbarhelg den här helgen och då jobbar jag från 7.00 till 18.00 med FULLT ÖS hela tiden.... Så lite trött får man va. Men dagen har varit strålande med bra flyt o godkänt resultat på matlagningsfronten.

Här hemma har magsjukan äntligen dragit sej tillbaka MEN ersatts av en dunderförkylning på småttingarna Leia o Laban.
Snoriga små näsor , trötta små ögon, lessna små röster....Små stackare !!!!

Och lilltussen Leo han petade in en ÄRTA i näsan han !!!  Så dom har varit på akuten o tagit bort den kväll....( lite fnissig blev jag då jag fick höra att det hänt !!) Det hade gått bra att få bort den iallafall.

Nu bänkar vi oss i soffan o ser på MELODIFESTIVALEN !!!!!

Magsjukeföljetongen fortsätter......

....med några kapitel till !!!!
Leia går verkligen in seriöst för detta.....
Stackars liten !! Hon är så tapper den lilla bus-smulan.

Han var/är bra......!!!


Hanna får en " Lundell" av mej......Hm ....( Jag e nog inte så nöjd med den ) Men, låt gå för den här gången, ska skärpa till mej !!

I en veckas tid........har vi haft MAGSJUKA nu !!!!!
En efter en o om o om igen.......
KRÄKS o BAJS ÖVERALLT !!!
När någon kryat på sej på pass att man vågat servera en halv deciliter vätska utan att omedelbart bli utsatt för värsta Exorsist-Uppkastningen har nästa drabbats......
Det behövs ju egentligen bara en magsjuk liten människa för att förrådet av såväl hushållspapper som sängkläder skall tryta drastiskt. Tänk då en familj som just nu består av 8 små o stora människor..........Spänningen är olidlig !!!!!! Och tröttheten är oxå bitvis rätt olidlig....
Men, men, det finns kopiösa lager av hushållspapper på affärn, tvättmaskinen är av det pålitliga slaget o vi är KÄMPAR !!!!!

LEIA har levt RÖVARE .........nu en stund !!!! Hon ska snart sova o ger järnet i ett sista ryck....
Hon har studsat runt som en galning, sjungandes " Mamma Mia " med en MÖRK, lite Gurglande SVARTROCKARRÖST !!!!  Mormor är MYCKET IMPONERAD....

Lilla Vackra LABAN !!!!Som sagt den allra GOASTE lilla unge man kan ha !!! Som river i o säjer " Pip !!" ibland o då är han visst ohyggligt ARG....Säjer hans Mamma ?????

Det är fantastiskt !!!!!!Frukost i morse. Stora o små barn ÖVERALLT !!!!!! Som mamma/mormor är det alldeles underbart att få ha så många omkring sej som jag tycker om......Och även om det finns en mindre glad anledning till att Hanna o barnen är här så stormtrivs jag med just den omständigheten att dom är HÄR !!!!

Två av mina killar !!!!!!!!!Uffe o Laban.
Dom gillar varandra dom......Laban är den allra, allra snällaste bebis man kan tänka sej !!!  Bara go o glad hela tiden..

Och det är Uffe oxå. Han har tagit med sej Irma, Emilia o Anton till Storsjöbadet idag. På en HELDAG !!!!! Dom kommer att få det kalaskul. Uffe har världens tålamod och en fantastisk förmåga att tillgodose småfolks önskningar. Vi är så GLADA att han finns ,våran UFFE !!!!!

Har blivit lite skralt med .......

...skrivandet ett tag !!!
Det händer en hel del i min familjs liv nu. Bitvis jobbiga saker mer VÄLDIGT bra !!!!!!!  Vi får iallafall ÄNTLIGEN umgås med en Stor dotter o hennes två Go-Tussar.

LEIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Alla Hjärtans dag på jobbet !!!Min arbetskompis dotter ( som går livsmedelsteknisk...) var hos oss idag och gjorde världens finaste Tårtor o Bakelser till våra gäster !!!! Hon jobbade hela dagen med detta och hon är verkligen duktig.  Hoppas att hon tänker inrikta sej på konditori-branshen....Dom blev sååå Fina !!!  Och gästerna stormförtjusta.

En GLAD dag !!!!!!!!!!!

Ett STORT o två SMÅ hjärtan är här och våra liv kommer sakta men säkert att gå mot bättre tider !!!!! ( Kryptiskt skrivet men alldeles sant !! )


Men det här är väl lite kul !!??Hittade detta i en tidning om o för våra rovdjur. Jag tyckte att det var helskoj att det hänt på riktigt !!!  Tänk, då kanske det verkligen fanns en Dansande Gurka en gång, och en alldeles riktig förkyld Tomte på en tuva o PEPPARRKAKS GUBBARNA !!!!!!  WOW....... 

Är ledig idag.

Tänker gå en långpromenad med Chivas men det är fortfarande -23 grader så jag avvaktar en stund....

Ägnar mej åt lite städning istället . Jag plockar o plockar o plockar o plockar......Det som plockas består mestadels av bitar från halvätna dinosaurier ( Hunden !!!!! ) miljarders o åter miljarders teckningar som tjejerna mass-SKAPAR nu....Torra tuschpennor, en o annan halväten macka mm, mm.
Nåväl, fint blir det nog till slut !!!!

Uffe har " Laga-God-Mat-Kurs " ikväll....

Han berättade vad dom skulle äta ikväll...Bruccetta, Skaldjurs-Pasta o Äppel-Smul-paj !!!!!  Och jag som e HUNGRIG........

Det fanns en liten hund en gång som hette RITVA !!En Tysk Jaktterrier. Alldeles förtjusande GALEN o jätteglad.....( Den Lilla jakthunden med den STORA jaktivern, står det )

Vi jagade tillsammans hon o jag !!!  Vi var nybörjare bägge två då, men vi var seriösa o hade kul . Hon fick på nåder vara med på älgjakten ett år. Och tänk att andra dagen kom hon med en älgtjur till mej !!  Jag hörde hennes VILDA ( hysteriska!!) skall bakom älgen men såg henne inte p.g.a av gräset var halvhögt ..Älgen hade dock förstått allvaret i hennes jakt !! Jag sköt älgen o hon satt som en Drottning uppe på älgen o morrade o fräste när jaktkamraterna kom dit. HENNES älg... Hon var som en FURIE i skogen men som en gammal , lat Katt inne. Jag är glad att jag träffade henne....

Dom här teckningarna........gjorde jag  -91 ( det ser ut som -97 men det är det inte !!) Jag hade ganska nyligen börjat jaga då, och reflekterade väl lite över Jaktlivet  !!

ÄNTLIGEN vardag...!!!

Festen i lördags blev buskul !!  Det var så roligt att träffa dom små vännerna igen......Vi åt o drack o skrattade. Som det ska vara när vänner ses. Söndagen ägnades åt SJÄLVÖMKAN o helvetiska KVAL.....Det hände en grej på festen. Min rumpa råkade rocka ner en högtalare från sitt stativ så att den small i golvet , gjorde en REVA i tapeten på väg ner och slog ett HÅL i det nylagda golvet...........VÄLDIGT HEMSKT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men idag är det måndag !!
Det har varit en bra dag på jobbet. Jag har kockat JÄRNET......
Sen har Uffe, Jycken o jag varit på en rejäl promenad nu ikväll. Det e inte klokt va bra man mår efter en sån.
Nu ska jag landa framför kära TV apparaten.....

I morrn ska vi ha fest !!!!!!!!

Vi är jag o fyra andra vänner som möttes när vi hamnade på Kom-vux för ett par år sen.......En MYCKET speciell tid i mitt liv !!!!!
Vi var kunskapstörstande näst intill på ett desperat sätt......Och vi var sååå bra !!!!  Vi gav oss i kast med studielivet på ett enastående seriöst sätt. Vi var " Openminded o respektlösa", sög i oss allt vad lärarna kunde ge....
Ett " Dream Team "....

Och i morrn ska vi ha fest !!!!!  DET ska bli så kul.......

Vilket djur föreställer han ???????


Det var ju VARGENS DAG igår.......och vi hade en liten träff kring det !!!  Ca. 25 intresserade dök upp. Vargspåraren o vargkunniga T. Hedtjärn visade bilder o berättade om dom vargar som funnits här i våra skogar. Alla satt tysta o snälla till en början o man visste inte om dom var " Varghatare" eller " Vargkramare" ( Svårt att bedömma på det yttre....) Men när det hela bröts för kaffedrickande brakade debatten igång !!!!!  Och nu ska ni få höra....
" Den förhatliga ULVEN kommer inte bara att ta våra jobb ifrån oss ( vi som bor i denna vargtäta glesbygd), han kommer att GLUFFSA  i sej våra barn, hundar o antagligen oxå våra gamla mammor, göra så att våra jägare inte återvänder till sina gamla jaktmarker ( och hälsar på gamla mamma på samma gång om hon nu överlevt ....) Han kommer att ÄTA upp varendaste lilla älg på mils omkrets, ULVEN förökar sej med blixtens hastighet !!!  30 000 ungar /min............

Så här är det !!
Vargens naturliga revir sträcker sej på 10 kvadratmil. Inom ett sånt revir finns det utrymme för ca 6-8 vargar. En varg äter i genomsnitt per dag 3-5 kg kött och en vuxen älg väger ca 250 kg.  Jag tror att det blir älgar över för jägarna oxå  ( jag jagar älg o är inte orolig !!)
Och vad det gäller ätandet av hundar så kan man ju jämföra den lilla delen vargdödade med trafikdödade o för all del dödandet av hundar som inte visar sej vara fullgoda jakthundar.....Och det finns inom en hundraårig statistik inte ett enda bevisat fall av att varg dödat en människa !!

För mej känns det så här !!

Jag känner inget som helst hot från dessa djur. Det är fantastiskt att dom etablerat sej här igen . Att dom finns i " mina" skogar gör mitt liv lite rikare.....Jag är alldeles förbryllad över att det finns folk som tycker att människan skall  lägga sej i det naturliga skeendet att vargen kommit tillbaka..

Det har hänt igen.....
...och det råder inget som helst tvivel om vem som är förrövaren !!!!!!

Det kanske går att tejpa....????


Det här blir en stressig dag......

Vi är lite för lite folk på jobbet idag o jag måste sluta tidigare....Ska iväg o rigga för VargensDag. Det känns just nu bara jobbigt, men blir nog bra när det e klart.
Dagarna o nätterna är fulla med oro för en kär liten/stor gumma.....Men jag känner nånstans att det kommer att lösa sej.  Jag klev upp kl.5.00 osåg att det är minus 21 grader idag oxå......Tvi vale !!!

Nåväl, nu ska tre små trötta Juveler väckas och skjutsas till dagis o skola, sen åker matlagar-utrustningen på, ärmar kavlas upp, och så KÖR VI !!!!!!!!!

Det kommer nog en kväll med lite lugn o ro idag med.....

Denna syn mötte mej i morse !!!!!!!Stort MYSTERIUM !!???? Vad hade hänt ?? Hade vi haft inbrott ?? .........Efter ett visst kriminaltekniskt arbete kunde dock en strängeligen misstänkt individ föras till förhör. Denne nekade till brott men då bevisningen visade sej vara hållbar erkände klienten och denne sitter nu i soffan o väntar på sin dom....!!!!!!

Lilla EMILIA hade.......sytt en JÄTTEFIN väska till sin nalle idag !!

I LOVE it !!!Den här blir man på bra humör av. Särskilt John Travolta som mamman  !!!!!!!!!  Han/hon e såååå FIN....

Lite personlig TV-serie historik !!!!!

Det här hittade jag på en väns blogg:1. Bold the shows you watch/used to watch.
2. Italic the shows you've seen at least one episode of.
3. Underline the shows you own on DVD.


50. Quantum Leap
49. Prison Break
48. Veronica Mars
47. Star Trek: Deep Space Nine
46. Sex & The City
45. Farscape
44. Cracker
43. Star Trek
42. Only Fools and Horses
41. Band of Brothers
40. Life on Mars
39. Monty Python
38. Curb Your Enthusiasm
37. Star Trek: The Next Generation
36. Father Ted
35. Alias
34. Frasier
33. CSI Las Vegas
32. Babylon 5
31. Deadwood
30. Dexter
29. ER
28. Fawlty Towers
27. Six Feet Under
26. Red Dwarf
25. Futurama
24. Twin Peaks
23. The Office
22. The Shield
21. Angel
20. Blackadder
19. Scrubs
18. Arrested Development
17. South park
16. Dr Who
15. Heroes
14. Firefly
13.Battlestar Galactica
12. Family Guy
11. Seinfeld
10. Spaced
09. The X-Files
08. The Wire
07. Friends
06. 24
05. Lost
04. The West Wing
03. The Sopranos
02. Buffy the Vampire Slayer
01. The Simpsons .

Det är minus 23 grader här........

DET e kallt !!!!!
Anton o jag är lediga idag. Det är så skönt med våra egna dagar tillsammans.  Vi slappar, fikar,  kollar in nya Dinosauriemodeller , kollar animerade dinosauriefilmer till Hårdrock på nätet, skrattar mycket åt hur himla kul Pruppar kan vara i olika samanhang, kramas o reder ut dom flesta av livets bekymmer på ett nafs !!!!!!
Tjejerna åkte med Uffe till skolan nyss. Det verkar vara bättre för Irma på skolan nu.........På fredag ska dom på Födelsedags-Tjejmiddag till en kompis. Igår var dom på Streetdance. Snällaste farmor deras skjutsade dom.....
Nu ska jag ta med mej en Stor Svart Lurvig hund upp i duschen. Dagens projekt är att reda ut hans toviga päls o göra en anständig hund av honom.....!!! ( Jag tror att jag tar ett före-Foto av honom o sen ett efter-Foto...Det borde sätta lite press på mej att inte ge upp nånstans straxt bakom hans öra.......)

RSS 2.0