Dagsläget !!!

Livet känns bra just nu. Glada barn, fågelkvitter o halvbara vägar....
 Finfina barn på jobbet !!!!
Det är helt fantastiskt att få möta alla dessa ungar varje dag. Många av dom kommer ner till köket på f.m varje dag. Frågar vad vi ska äta och " Pratar lite mat"..( Av den anledningen vill jag inte ha en Menytavla i vestibulen på skolan!!)
Det händer då o då att någon smyger ner och frågar om dom kan få en macka ? Klart dom får...

Hönsplanerna våra har tagit fart igen !!
Är ganska säker på att några PULLOR går omkring här till våren....

Jag kommer med största sannolikhet vara ledig på Sportlovet !! Och i mitt huvud kommer det att innefatta en massa utomhusvistelse och Bullbak ????? Att vi kommer att vara ute kan jag tro på men Bullbak........NEE !!!!

Fick en Present idag !!! 9 timmar " Alla älskar Raymond" på DVD. Hur glad blir väl inte jag då...?? VÄLDIGT GLAD !!!

( Det hände något GULDKANTAT idag, men det ska jag skriva om i morrn, då jag har den rekvisita jag behöver !!)


Ikväll är Kusin Fredrik här !!

Anton klarade med nöd o näppe klarat av förmiddan...Han längtade verkligen tills Fredrik skulle komma hit !!
Men visst kom han , och det har varit Kalaslivat i Granbodastugan !!
Kvällen började med en styling av grabbarna.....Hur SÖT kan man bli ...

Det förekom en reklamfilms session i köket oxå !!PRINGLES !!!!!!

Sent på kvällen, kl. 21.30 klädde dom på sej och gick ut.Och det ekade av barnskratt bland Granarna i Granboda !!!

- Läget just nu ( 21.45) är att golvet på övervåningen hotar att rämna, katterna har flytt huset, mina öron har STÄNGT av.....


I bilen på väg hem idag...

...pratade Tjejerna om vilka hästar dom skulle vilja ha !!

En Tinker sa Irma.
En Fjording sa Emilia.

Anton sa: Ok då ska vi ha TRE stycken.
En Tinkerhäst, en Fjording och en PANSARVAGN !!!!( Finns dom o köpa på Blocket ?????)

Så här är det ju....Det var en gång en Ko. En mjuk o len o väldigt fin ko... En dag skulle kossans liv ta slut och kossans själ vandra vidare till Ko-Himmlen !!Och Kossan blev en KO-ÄNGEL !!!     Men anledningen till att just den här kossan vandrade vidare var ju att nån ville äta upp det som fanns kvar av henne..


Detta Bl.a...Jättefin Entrecote.För så är det ju om man vill äta Kött. Det behövs en kosomblirenängel !!Och gott blir det....

Jag funderar över det här därför att en del människor Ojar sej över att djur dödas. Fast dessa människor äter kött !!! Dom Ojar sej över att djur dör på jakt...Men äter gladeligen kött som är vakumförpackat.

Om man väljer att äta kött ska man fundera över hur dessa djurs liv varit INNAN dom blev till mat !!

Världens överraskning !!!!!!!!!

I lördags sa Ulf att han skulle åka och jobba några timmar. Tjejerna hade åkt till sin pappa och jag var för ovanlighetens skull alldeles ensam ett par timmar. Jag gick på promenad med Olivia och stökade kring i huset och hade det ganska tråkigt........När så Ulf kom hem och jag tittade ut genom fönstret såg jag Lina, Miranda o Leo !!???? Jätteglad blev jag och tyckte att det var en rackarns rolig överraskning att han Tjuvhämtat dom i Matfors.
Fem minuter senare ber han mej PACKA ?????...............Aningen förvirrande. Han sa inte till vad utan tipsade bara lite om vad jag skulle ta med. Så det var bara att försöka följa hans instruktioner. En kvart senare satt vi i bilen på väg mot Sundsvall.( Lina hade alltså anlitats som hundvakt medan vi var borta) Vi stökade runt i Birsta ett tag, åt lite och sen åkte vi vidare. Jag utan minsta aning om var vi skulle....
Vi åkte genom stan o så bar det iväg upp mot Södra berget !!Och då fattade jag att det var DIT vi skulle. MEN, nästa överraskning var att

UNO SVENINGSSON uppträdde på kvällen !!!!!!

Jag tycker så himla mycket om honom. Och hans musik har betytt en hel del..Så efter att vi landat i ett kanonrum på hotellet och softat där en stund gick vi ner i restaurangen och åt en Kalas-supè.


                       -Meny-

Skaldjurscheesecake med hummergelè.

Helstekt Fläskfilè med potatiskaka och Vitlökssky
.


Och sen Unos fantastiska musik efter det....

Tack, älskade Ulf !!!!!!!!!

Jag tycker att Våran skola är så himla bra...

Men när folk undrar varför den är så bra kan det vara svårt att förklara.

Skolan är ju ganska liten. Det går 43 elever där. Den ligger i en mindre by. Med skogen alldeles bredvid. Eleverna är i åldrarna från Förskoleklass till 7 an.

Jag jobbar ju som kock på skolan och har en alldeles fantastisk DIREKTkontakt med barnen. Under förmiddagarna kommer det in unge efter unge till mej i köket o frågar vilken mat det ska bli. Dom kollar o frågar och ger tips om vad dom vill äta.
På rasterna ser jag barnen utanför fönstren. Jag ser hur " storkillarna" leker med dom små barnen....Dom stora barnen får vara barn !!!

Jag ser att barnen känner sej trygga med alla vuxna på skolan. Så klart det blir så då det är en sån liten skola.

Och igår såg jag något speciellt !!!

När jag gick ut såg jag våra STORA pojkar nere på gården som är granne med skolan. Alla med en snöskyffel i näven. Dom hade gått ner och frågat den äldre mannen som bor där om han ville att dom skulle hjälpa honom att skotta hans gård !!!???

Han tackade ja till det erbjudandet och pojkarna skottade tillsammans med honom gården. På sin Lunchrast !!!!

Jag är så STOLT över dom. Bästa ungarna......

Om inte Kattrackarn slutar pissa i barnas rum.....


...Ska Ulf få en JÄTTEVARM mössa som han kan ha på sej när han jävlas med att våran brunn inte håller vad den lovade !! D.v.s SLUT på vatten många veckor den här tiden.......Suck !!!!!! o DUBBELSUCK !!!

Mina nätter.......Jag älskar mina Djur o jag älskar min Gubbe oxå. Och jag tycker om att ha dom nära......MEN, mitt nattliv är inte en vilostund på mjuka kuddar, TYSTNAD o FRID. Det är nått annat....Som nått slags Zoo kanske !!!

Tänk att vara 10 år och få ett sånt här kort !!!!Emilia fick det idag. Hon är väldigt GLAD !!!

Disco-Barn......

Det var AllaHjärtansDisco på skolan våran ikväll.
Kalasfina ungar!!!!!  Uppklädda för kvällen.

ANTON, yngsta ungen min vann en ROS för sin dansprestation med lilla söta Ella.
På vägen hem i bilen sjöng han " Snälla, snälla, snälla.........Ella !" ( Han är nog lite KÄR !!)

Såg något riktigt HEMSKT idag........

När barnen och jag åkte hem från skolan idag stog det en OLYCKA-skylt alldeles innan bron. Och det stog en Räddningstjänstbil där. Jag sa till barnen att titta åt andra hållet då vi passerade. Det var full aktivitet vid stranden . En båt hade dragits ut på isen . Jag tittade ut över isenpå älven och efter en stund såg jag vad det gällde. En ÄLG kämpade för sitt liv i en vak.Räddningstjänsten kämpade oxå....Men vissa saker kan man inte lyckas med hur gärna man än vill.

Vi åkte vidare men bestämde oss för att åka tillbaka och se hur det gick. Då var vaken tom.....Och vi förstog att älgens kamp var över. Mycket tragiskt . Och mycket nära livet !!!
Barnen och jag pratade länge om det vi varit med om.
Och ena dottern sa att " Sånt här händer nog då o då i skogen utan att jag visste det " Så sant .Im so sorry, Älgen.......
ANTONS ryttarkarriär.....

...blev väl kanske inte så jättelång !!

Alla tre barnen började rida på ridskolan samtidigt. Antons första lektion innebar att han fick en häst som var mer än lovligt SUR i boxen, en totalt oengagerad ridlärare , en ofrivillig snabb travtur i ridhuset. Han var både ledsen o besviken. Sen bestod nästa lektion av Teori !! Då sa Anton " Tack men NEJ, tack !!! "

Det blev nog inte riktigt som han tänkt sej..Det där med ridning.

 

Näväl, några veckor efter att han slutat frågade tjejerna om han ändå inte tyckte om hästen han ridit ??

" Klart jag tycker om henne, det är ju den sista o första Hästen jag någonsin kommer att rida på !!!!

End of Story... 

Jag är ganska Frisk o Kry....

....men mina Rackarns axlar lever satan ibland !!!!Från o Till o Hit o Dit...Oftast utan anledning !!!!

När dom är på det viset känns mina annars så sköna kuddar som en hög tegelstenar. Det är en kilometer mellan hand med tändare och Rökverk som ska tändas. ( INTE den anledning jag behöver för att sluta röka !!!!!!) Det är långt mellan höger o vänster när jag ska vända sida på natten....

Undrar om det kanske finns AXEL-PROTESER ??? Hm......

OLIVIA.

Olivia och jag var ute på en vintrig promenix idag.  Vi har ju ännu inte varit och opererat henne för skadan i ett ledband. Och vi försöker hålla henne så lugn som det bara är möjligt. ( Det är Omöjligt......) Kopplade promenader i lugn takt... Men, ibland måste hon få vara HUND och sniffa runt i frihet !!Lilla fina gumman....Som snart inte behöver ha ont i sitt rackarns ben.Tycker så himla mycket om henne !!!!

Jag är ju inte den som.....

,,,filar och polerar naglarna mina !!! Eller bryr mej så värst mycket om ifall ögonbrynen mina växt sej vilda..
MEN, idag så hamnade jag på en LEKSAKS/SKÖNHETSMEDELSBUTIK då tjejerna skulle köpa present till en kompis. Och där hadde dom minsann EXTRAPRIS på underlagskräm. Och jag tänkte att man borde väl kanske unna sej en underlagskräm...
Sagt o Gjort !!
Och när jag väl kommit till detta beslut och gick ut ur affären så kände jag att DETTA skulle ha en avgörande betydelse för mitt fortsatta liv. Jag hade LÖSNINGEN på alla eventuella ÅLDERSBEKYMMER i min hand..      FÖRE.....                                            EFTER !!!!!!


Jag ska prova imorrn......RSS 2.0