NYÅRSAFTON 2010 !!!!

Det är nått speciellt med den här dagen. SISTA dagen.....Och alldeles efter kommer FÖRSTA dagen på nästa år.
Jag tycker att det är en Kalasdag att lova saker på .Även om man inte håller dom längre än till 2 Januari...
Det känns iallafall väldigt nytt med ett nytt ÅR. ( Det kommer ju inte att finnas hur många som helst i ens liv.)

Iallafall så har vi en väldigt trevlig nyårsafton här. Anton o Irma har hämtat sej efter magsjukan och vi andra har klarat oss ( Än så länge !! Fingrar i kors, Vitpeppar i magen.)


Vi har ätit gott !!! VÄLDIGT gott....
Och sen ikväll gick vi ut och tände marschaller o eld o åkte pulka utför källarbacken !!Granboda brinner !!Vi hade Buskul !!!!

 Gott nytt år allihopa.....
 

Magsjuka De Lux !!!!!

Irma och Anton har magsjuka.....Den allra värsta !! 

Då Kräks o Bajsar man Hejvillt minst en gång varje halvtimme...

- Irma vaknade o hade ont i magen inatt. Och sen brakade det lös för henne...Anton slängde sej in på toan det första han gjorde i morse och har kräkts konstant sen dess. Nu är dom bleka o trötta och jag försöker trösta dom med att dom kommer att må bättre imorrn. Stackars dom.....


JULEN våran.....

Bland det värsta jag vet är TRÄDGÅRDSTOMTAR !!!!!! Det vet mina äldsta döttrar mycket väl....Dan för VÅR Julafton hade dom " planterat" en sån i trädgården. Ulf bad mej kolla var OIivia var och när jag öppnade dörren stog HAN där upplyst av marchaller i mörkret.Jag SKREK !!! Av skräck....

Dan efter drog Lina, Hanna och deras barn ( Plus en Hundrackare !!) ut på GRANLETARUPPDRAG !!Dom kom så småningom hem med en STOR fin gran...Som bara behövde en aning justering !!Lina o Olivia " opererar" och Hanna visar var dom hittade den...Den trivdes hos oss....Och så här GLADA o Spralliga var dom över sin gran !!!Vi hade en Kalas-Julklapps-Utdelning !!En liten FIN Laban tar igen sej en stund...

Det har varit ännu en FANTASTISK Jul !!!Vår lilla vän OLIVIA....

..har ont i sitt ben !!

Vi har fått tid för operation i januari. Och det är bra. Men hon har det besvärligt NU....

- Hon har gjort illa sej så att det är ett ledband som töjts ut på höger axel.
Vet. sa att hon skulle hållas så stilla som det gick. DET är INTE lätt med en Väldigt ENERGISK ungnund..
Tycker så synd om henne. Hon är stressad och det beror nog på att hon inte mår bra.....Det KAN bli bra !!

Min första Berner Sennen CEDRO ( Som jag fortfarande saknar fast han han dog för många år sen...) blev opererad för en skada och han blev iallafall helt återställd.Hade JULLUNCH på skolan i måndags .

Alldeles fantastiskt roligt !!!

Här är lite bilder ..GOASTE ungarna !!

Idag åkte barnen till Cran canaria ....

..med sin släkt på pappans sida.
Känns lite ( FRUKTANSVÄRT, ENORMT MYCKET) konstigt att barna är så långt bort i världen utan mej. Men dom är i  goda händer. Världens bästa farmor är med !! Och ett par fastrar som inte går av för hackor...Och andra som dom gillar.

Jag ringde dom ikväll. Och det var skönt att höra deras röster o att dom kommit fram.

Irma har varit jätteorolig inför resan. Hon är en ängslig liten Irma hon !! Jag ringde till dom ikväll och hon sa att hon ALDRIG mer tänkte flyga !!!! Hoppas att hon ändrar sej tills dom ska åka hem....Man borde låna ut kameran till barnen lite oftare.....Uppmuntrade o var väl inte så där himla DRIVANDE....

...när mina äldsta döttrar spelade instrument i skolan !!  ( Skulle kanske varit det......)Hanna blev VILD då hon fick se trummorna i musikrummet på småsyskonas skola.


Hom BLEV en trummis i ett naffs !!!

Undrar om det inte är så att.......

....Folk som jobbar i kök ÄTER !!???( Jag har sett en del som tyder på det.........)
Det har nu gått några dagar ......

....sen vi hade NOBEL-lunch på skolan !!!  ( Det blev en dag som jag gömt i Hjärtetrakten...)

Det krävdes en del planering och förberedelser. Dels vad det gällde maten men även själva utförandet. Då jag frågade våra lärare om dom ville " agera service" fick jag så klart det svar jag hade hoppats på !!! Dagen till ära arbetade Tina Svensson och Ann Kerfstedt i köket  också. En förälder dök upp med en RÖD MATTA att lägga i foajèn där vi dukat upp med Cider till minglet. Eleverna var så FINA...


                                      Meny

                          Skink o Gräslöks Sautè på Toast


  Ungsbakad Karrè, Potatisbakelse, Rostade Rotsaker, Gräddsås och SvartvinbärsGelè
                                

                Chokladkaka med Vispgrädde, Färska Hallon i Chokladform. Physallis.
                                


                          

Några bilder från dagen....

Väldigt TREVLIG dag !!!!!

Det spökar hos oss !!!!Har sett en mörk varelse i soffan......( Eller så har jag inte fattat alla finesser med min kamera än...)


Lilla Olivia har det inte så kul nu. Hon har ju ett uttänjt ledband i bogen som kräver operation för att bli bra. Och vi väntar på remiss för det...Tills dess ska hon hållas så lugn som möjligt !!??

DET är inte lätt med en tonårshund med en lätt släng av grav överloppsenergi....Hon är INTE nöjd med kopplade promenader !! Vi försöker roa henne så gott det går... Tror inte att hon har jätteont, men hon är ju definitivt inte I FORM. Hoppas att vi får tid för operation snart !!Tur att kamraten Tage är lojal och "sympativilar" han oxå......( Mer frivilligt vad det gäller honom !)

RSS 2.0