Hon hette Rina.....

En väldigt fin bruksnordsvensk som bott här i Granboda länge. Jag såg henne långt innan vi flyttade hit. När man åkte genom byn. Hon gick där på nersidan vägen...När vi flyttade hit hälsade hennes ägare oss välkomna och jag tyckte om honom direkt. Han berättade om sin häst och det var så roligt att få veta VEM hon var !! Hästen i hagen...Jag gick till henne ibland och pratade lite. Och ska man försöka sej på att prata om " hästutrutstrålning" så hade hon sån.
Nu i vinter var det dags för Rina att springa vidare. Hon var gammal och hon hade börjat bli krasslig. Sorgligt men ändå fint då den hästen varit uppskattad som en häst bör få vara.

- Jag kände att jag ville måla en bild av henne och ge till Anders. Och så blev det. Och jag kände mej tacksam över att jag kunde göra det.



Ikväll blev jag klar. Så jag skar en passepartot till den, tog sparken o åkte o knackade på . Anders blev glad. Men jag blev ännu gladare !! I hans kök fick jag dom allra finaste hästberättelserna berättade för mej. Anders visade foton o berättade.
När jag sparkade hem i mörkret genom byn kändes det väldigt bra.......

Såg något som små barn hade skrivit...

Man skulle berätta vad man tyckte om o vad man inte tyckte om.
Barnen tyckte så klart om glass o andra trevligheter, och mindre mycket om sånt som spindlar, arga vuxna och skoskav !! ( Tror jag...?) Minns inte riktigt. Men det jag minns var att två av barnen svarade VARGAR !!?? Barnen som skrivit var 6 o 7 år....

Eftersom jag bryr mej om Vargens vara eller icke vara, så funderar jag mycket på varifrån AVSKYN för just detta djur kommer ? Och jag frågar ofta om detta...Men, jag har hitills inte fått någon förklaring !? " SKJUT-TIG o GRÄV" klämmer dom kaxigaste ur sej....HÖ, HÖ,HÖ !! Eller " Vi har klarat oss utan dom i 100-år !!" Och sen kan man dra till med att dom kommer att äta upp våra barn, våra hundar, vaktmästare o dagisfröknar ...

Och jag kan ju respektera att man är rädd för vilda djur. Jag vill inte möta björn heller. MEN, jag har inga tankar om att utrota dom...Och jag hör ingen uttrycka samma AVSKY för dessa som jag hör angående vargen !

Varför är det så ???? Och varför kan ingen förklara.....

Så har det varit venissage....

På Arne Jones konsthall !!
Det var ett par timmar av glädje.
Eldsjälarna som gjort detta möjligt är så fina människor ! Och besökarna var fantastiska...
Jag och mina bilder blev så varmt bemötta.


Kommer att somna med ett leende ikväll......

Konstutställning i ArneJones konsthall.

Jag fick en förfrågan om att medverka i en konstutställning där. Och tackade ja till det !! Bilder som velat bli målade har en tid stått på kö....
Venissagen är på lördag, så nu upplever jag den där sista tidens förberedelser. Passepartout-skärning mest......Suck !!! DET är inte så himla kul.....Inte kul alls ! " Boooring........
Men, det känns ändå lite fint att "klä" sina bilder i fina, vita inramningar . Lite som ett Tack för gott samarbete !!
Jag är så tacksam över att jag kan göra detta.


För första gången i mitt lilla livh....

...har jag en TV i DIREKT anslutning till min säng !!! Väldans trevligt....Ursäktar mej ofta till Ulf att jag är så himlans trööött. Så även igår. Men icke då, bara ljug. Hamnade med en film som hette " The Women"



Filmen var alldeles lagomt mysig. En bit in i filmen reflekterade jag över att man aldrig fick se den man huvudpersonen var på väg att skilja sej ifrån ?? AHA....Och sen såg jag att det inte syntes en ENDASTE karl i hela filmen. Gator, affärer och alla andra miljöer bevistades enbart av kvinnfolk.. Och SÅ var det ju !!! Googlade o såg att det var ideèn med filmen. Lite kul...

Det ligger Småpysar o sover på övervåningen.....

Leia o Laban är här !!!!

Vi, Irma, Emilia o jag var o barnvaktade Alla barnbarnen igår. Stordöttrarna var på Galej med sin farmor o hennes Veikko.
Kvällen beskrev dom som " Magisk "!!

Vi hadde det väl aningen Magiskt vi oxå.....Turbogodisätning bl.a.

Och idag fick vi med oss två av Gullebarna hem. Mamman åkte till Uppsala och träffade sin vän Fia.

När vi kom hem hadde mannen min STÄDAT UT JULEN !!!?
 Men , Gulle han....Jag blev våldsamt glad. Vem vill se flinande Tomtar den här tiden på året....Och jag tror att man gör dom en tjänst. Räddar dom från att behöva känna sej totalt meningslösa....

Tänk er själva. Att vara en Porslinskyckling på Mårten Gås...Eller en Badring på Halloween. En James Bondfilm ....närsomhelst ???? Inte helt lätt.


2012 !!!

Jag tror och HOPPAS att detta år blir lite bättre än det förra....

Nyårsaftonen tillbringade jag till största delen på Hussborgs herrgård. Det jobbades Bröllop !! Men på kvällen myste vi här hemma. Barnen höll ut till tolvslaget ( Vi oxå !!)
Och idag har jag jobbat med en beställning till en annan fest. Men eftermiddagen har tillbringats i soffan( vågrätt läge) i stallet och fram o tillbaka mellan hus o vedbod.

Anton har haft en kompis hos sej och dom har skrattat i flera timmar.

Nu ska vi försöka äta upp ett par kilo smågodis !! Ska nog gå bra....

RSS 2.0