Min mamma hade en Lanthandel !!

Jag växte upp med att min mamma hade en lanthandel två dörrar från vårat kök. Alltså på samma plan som vi bodde.
En lanthandel i en liten by i Jämtland. En affär som var en plats där byborna träffades och som innehöll ett sortiment av " nästintill ALLT !!"
Allt mellan Vetemjöl och Hästskor iallafall...


Hästskorna fanns i en trälåda i källaren. Där i källarn fanns det även målarfärg, spik, Vällagrad OST, papper, träskor och en hel del annat.

Vid jul kom det hem tre STORA kartonger med leksaker som vi packade upp där i källaren. Och som jag sen fick hjälpa till att bära upp till affären och ställa på den för tillfället iordninggjorda "Leksakshyllan". Övriga tiden på året innehöll den hyllan finporslin. Utanför affären ställdes det alltid en Jättegran som pappa dekorerade med Kulörta lampor, minsann !!! Och mamma var noga med att göra en SUPER-Julskyltning i sin affär. Jag tror att hon var stolt över den.

Mamma skar upp ost, vägde köttfärs och hinkade upp saltsill till sina kunder. Hon hade en Måttpinne som hon pekade ner mannagryn och andra lättare varor med från dom övre hyllorna.

Jag skulle utan problem kunna göra en detaljerad ritning över vad alla hyllor innehöll i den lilla affären.....

Fina minnen som blir viktigare o viktigare ju äldre jag blir !

Eländesnätter......

Jag har dom senaste veckorna vaknat mellan 01.00-03.00 varje natt. Och sedan inte kunnat somna om.  Möjligen kunnat somna om nån halvtimme framåt fem........

INTE BRA !!

Det är ju lixom inte den allra bästa tiden att lösa livets bekymmer...


Det STORMAR lite mer än lovligt i mitt liv nu........

Men jag lär väl landa på fötterna denna gång oxå !!!! Inte för att jag inte har något val utan för att jag VILL göra det....

Vi har haft Stalljour i dag !!!

Och det har varit jättekul....Irma o Emilia ( Och deras kompisar Klara o Agnes) jobbade hur bra som helst !!! Mockade och tog ut hästarna till hagarna, sopade och gjorde fint.Vi trivs väldigt bra med Våran ridskola. Tjejerna har blivit så bra bemötta, och känslan av " Djungelns lag" som rådde på ridkolor förr finns det inte tillstymmelse till. Deras ridlärare Maria Berg är förutom sin kunnighet kring ridningen en fantastiskt bra pedagog !!!

Vi GALLOPPAR vidare där......

Några nya bilder....
Jag längtar hem till penslar o färg hela dagarna nu !!!

RSS 2.0