Småtjejerna mina ringde sent ikväll....

...och längtade hem till mamma.......

Det är inte lätt för barn att ha skilda föräldrar o att därför måsta bo på två ställen.

Det blev en varm macka med Kantarellstuvning.......och Tomatsallad ikväll !!!

Vi har varit ute på en " Bilpromenad" idag. Hälsade på en släkting till Ulf i Nordanede. Trevligt !!!

Julen är i det närmaste utstädad...Nu ser vi FRAMÅT !!

I morgon o på fredag ska jag gästspela i ett annat kök. Det är kul.

Lilla Sigge ska stanna hos oss....Visst e han fin !!!!Lyllo mej som får snusa i hans beiga, lurviga päls......

Det snöade lite igår kväll.....Och appropå bilar eller appropå LIVSFILOSOFIER så berättade Uffe att hans chef hade en vis tanke .....Ulf o jag pratade om hur det var med att se framåt i livet eller att stanna vid att se bakåt hela tiden.

Chefen sa: Tänk på att en bil har en STOOOR framruta o bara en liten backspegel !!!!!!!

Rackarns KLOKT tycker jag !!!!!

Det här sysslar vi med....

Allmänt

Det finns många typer av magsjuka som antingen beror på virus eller bakterier. Vinterkräksjuka till exempel beror på virus medan den vanligaste bakterien, som orsakar magsjuka, är campylobacter.

Magsjuka smittar ofta lätt och kan orsaka att människor som varit i nära kontakt med varandra blir sjuka, till exempel i en familj eller i en förskolegrupp. I regel blir man smittad av dryck eller mat som hanterats på ett felaktigt sätt. Ofta är det mat som har tillagats vid för låg temperatur. Eftersom magsjuka sprids via avföring är det viktigt att tvätta händerna efter varje toalettbesök så att inte smittan sprids till andra.

Vanlig magsjuka kan komma snabbt och går oftast över inom ett par dagar. För de allra flesta är magsjuka en ofarlig sjukdom trots att man kan ha svåra besvär och känna sig väldigt trött.


Jag har en BILD på eländet oxå...Känns väl bra att veta.....

Liten möter STOR.....

Pytteliten Kattunge råkade träffa på Tage under köksbordet ikväll..Och eftersom Tage är en synnerligen sympatisk gammal kattherre så blev det en positiv upplevelse för lilla katten..För Tage har sett reklamen som säjer " Är man STOR måste man vara SNÄLL !!!!!!( Alla borde ha en Tage !!! )

Så har vi haft en alldeles FANTASTISK Jul......

Lina o barnen kom dagen innan och vi "tjuvöppnade" ett varsitt paket till barnen. Leo o Miranda fick ett varsitt spel...


...som vi hade kul med !!Sen kom Hanna , Raffe o barnen och vi åt mat !!!!Och åt mat !!! ( Hanna hann inte ens sätta sej......)Tomten kom och ALLA hade tydligen varit JÄTTESNÄLLA !!!En liten Julfin Leia fick en hett önskad cykelhjälm !!! ( Hon fick en Röd cykel oxå..)Irma o Emilia fick nåra Rackarns fina sminklådor . Dom valde en varsinn storasyster o sminkade dom enligt Hårdrockstema !!!!! ( Har DOM verkligen varit små o söta...????Några SMÅ o stora packade ihop o åkte hem.....Kändes lite ledsamt .Men dom som är kvar ägnar sej åt spel ( Det ekar i hela huset !!)

Så några stämningsbilder från denna Jul....En såå FIN Jul med ALLA nära o Kära !!!!!

Hm !!?? Vad har vi här då.....Jo, så klart liten trött Kattunge !! Dom " landar" på alla möjliga och OMÖJLIGA ställen nu. Och när dom är vakna är det kattungar överallt. Man får verkligen akta så att man inte kliver på dom.

Har helt plötsligt fått kontakt med...

...en KUSIN !!!! Min Fasters dotter, min Pappas systerdotter, mina barns tremänningsmamma.....

Via Facebook .

Det sa Pling-Pling , så var vi vänner där och jag fattade att det var hon , min kusin som jag inte träffat på oherrans länge, men som var en del av min barndom o uppväxt.
Och jag kunde läsa på hennes Blogg och den var en sån Blogg som jag tycker om att läsa !!

Jag är riktigt Glad ikväll.
Det finns Pyttesmå katter här......Dom breder ut sej o är nästan ÖVERALLT nu.....
Fortfarande lite vingliga o " kattbebisaktiga" men samtidigt riktiga STRIDISAR !!!Vi har erbjudit dom Mat o den enda som ville äta var killen i gänget..Dom kan klättra Upp i soffan nu, men inte ner.....( Kommer att  minnas det här !!! )

Betällde en varsin Kebabtallrik i " Kebabtallriksresturangen".....

Ulf sa: Två Kebabtallrikar, den ena med både Tomat o Vitlökssås på.

Kebab-flickan sa: Nej, man kan inte få båda såserna för då smakar ALLT Vitlök , men det har ingen betydelse för båda är gjorda på samma grund så det spelar ingen roll ....

( Jag brukar ALLTID äta min Kebabtallrik med bägge såserna !!!)

Jag sa: Men vad sa du nu ?????

Kebabförsäljartjejen sa: Jo, jag sa att man kan inte blanda dom såserna för då smakar ALLT Vitlök...

Jag sa: Men kan jag få Vitlökssåsen i en kopp bredvid ?????

Lilla Gumman som jobbar med att sälja Kebab sa: NEJ, det kostar 8 kronor !!

?????????????????????????????????????????????????????????????????????

Fick mina bägge såser iallafall efter att Ulf framme vid kassan väste: Ge mej det då !!!!

JULKLAPPSINHANDLINGEN gick bra !!!!

Vi attackerade uppgiften samspelt o målinriktat Ulf o jag. Helt fantastiskt kul att vältra sej i den kommersiella djungeln som riggas upp så här straxt före jul i alla affärer....Och det är ett sånt härligt huvudbry att fundera på vad små, halvstora , stora tjejer, små, halvstora o stora killar kan tänkas vilja ha i julklapp !!! Väl hemma slogs det in paket så länge det fanns tejp.......Resten tar vi imorrn. Kattungarna har PREMIÄRÄTIT riktig mat ( Svindyr-Special-Kattunge-Mat )Eller det var bara Sigge, lilla beiga kissen som ska bo kvar här, som åt.... Kallt som tusan är det men varmt o skönt i stugvärmen !! Snart är det jul....

I morron ska vi SHOPPA Julklappar !!!!Ulf o jag åker på JULKLAPPSINKÖPNINGSTURNÈ !!!

- Jag gillar verkligen att köpa julklappar i sista stund....Julstämmningen är på Topp o jag faller för alla frestelser.

Ser på IDOL.....

...och hoppas att Calle vinner !!!!!!

Varit på utvecklingssamtal för Irma o Emilia idag. " Fröknarna" tycker att tjejerna är toppenungar !! Positiva, arbetsvilliga samt , det bästa, jättefina kamrater till dom andra barnen. Lilla mammans hjärta sväller över....

Imorron ska jag hämta Miranda o Leo. Mamman deras ska ut på festlig/farligheter....Hon o hennes studievänner ska se Corroded i Sundsvall. Bra val av utegångsaktivitet !!! ( Jag gillar Corroded !!) ( Nästan lika mycket som utropstecken !!!!!!!!)

Anton o jag fixade maten ikväll. Tacos ! Han kan hacka den pojken...


Gjorde illa mej idag.....

 Det här är en liten rebus !!

EN Kassler........en VASS kniv !! 

En aningen okoncentrerad Kock....

VAD blir det ??????ONT i lill-finget !!!

Ja, jag skar mej så pass att det behövde kollas upp på vårdcentralen...Doktor o sjuksköterskor kollade o ställde diagnos. " ....inte sy, LIMMA !! sa dom. Så dom "limmade " ihop lilla såret och nu är jag nästan som NY !!!!!

Stackars er som inte har fyra kattungar i huset !!!!!!

Nä, men Glada är vi att vi har det !!!- Efter att lilla Signe kånkat runt dom o placerat dom i diverse lådor o i olika skrymslen så hade hon i morse bestämt sej för att hennes barn skulle bo under tjejernas säng..
Ikväll när vi kom hem o skulle kika under sängen så kom dom UTFARANDE !!! Alla fyra... På någorlunda stadiga ben o hur Go-sugna som helst !!??Dom är SÅÅÅ Fina !!!Att det finns så SMÅ katter....

" Du låter UNG !!! "

Så sa Irma när jag hämtade dom på måndag o fortfarande var i " VÄS-Stadiet"....
Nu kan jag prata igen o låter nästan som vanligt . Både arbetskamrater o familj har sins i mellan skojat så rackarns roligt om hur skööönt det var när min lilla röst var borta !!??
DEN är tillbaka nu......Bäva !!!!!

Nåväl, jag har jobbat idag iallafall ( Var lätt däckad sön-mån o tisd)

KATTUNGARNA är alldeles underbara....

Jag är (nästan) ALLDELES tyst !!!!

Igår på jobbet " Tappade jag rösten "...Mycket märklig upplevelse !!

Att INTE kunna prata som man vill. Kände mej inte sjuk då, men när jag kom hem på kvällen fick jag feber o blev Eländig....

Ulf har arbetat i tvättstugan våran och gjort jättefint !!! Vågar mej inte in där o kladda med färg.....

Lilla Kattmamman SIGNE flyttar runt ungarna sina hela tiden. Hon kånkar runt dom i huset på nätterna till nya platser....Vi söker o hittar dom på morgonen !! ( Dom börjar bli ATTANSSÖTA nu......)

Har pysslat med en modell av en liten gård.....

....som ska få vara som en Julprydnad i dom gamlas matsal på jobbet !!Gjorde ett Pepparkakshus i samma stil för några år sen, men det var SVÅRT !!! Finns inte en DEG i hela världen som kommer överens med mej !!??
Så i år bestämde jag mej för att arbeta i nått material som jag möjligen kunde hantera...


Tror att det kanske kan bli bra då det är på plats. Lite mera snö o lite mera ljus ska det bli !

Här är det VINTER !!!!!Våran lilla gård är som gjord för JULSTÄMMNING.....Det är så himla fint med all snö.


Fint på dan o fint på kvällen....

OK !! Ni får väl se då.....

Vad som finns på en armlängds avstånd från min säng !!!!!Lilla mamman Signe är en alldeles utomordentligt GOD mor, MEN hon vill gärna sova i min säng, vid fotändan om nätterna . Trots att Telningarna sover bredvid....
Men vid jämna mellanrum under natten hör jag hur hon går över till dom och när hon gör det jamar dom små liven , fast PYTTESMÅTT !! Det är Pytte-Katter o Pytte-Katt-Ljud.........

Det här tror jag att jag kommer att minnas !!

RSS 2.0