Va tusan är BIHÅLOR bra för ???

Det är tredje veckan som jag mår tjyvens...
Och idag så pass att jag fick vara hemma från jobbet !!
Mina bihålor värker som om det vore två glödande GRILLKOL inne i kinderna..

Jag flörtar med Nässpray, ånga och Ipren. Inget har hjälpt..Fick ett tips om Sinova ( Härligt ILLGRÖNA tabletter som jag hyser stort hopp till...)Eländes, elände......

Det är MIN tid nu !!!!!!

Den ALLRA bästa tiden......- Visst är det fint när det blir Vår.( Och visst svettas man på Sommaren och fryser på Vintern.)

Men HÖSTEN, den är så mycket mer. Det är då jag börjar andas på ett helt annat sätt. Det är då jag börjar se saker på ett annat sätt....Då jag känner lycka över att naturen fungerar !!!!! 

Hösten är som ett stort, hjärtligt Tack till sommaren. The Grand Finale !!!!

Det är nu jag hittar igen kraften o energin. Och det är nu jag ser att man måste ta sej tid till att vila o ladda om. Det är en bra tid att börja saker ( eller sluta saker !!!)
Ett lugnt skönt vemod vilar i allt som vissnar. En ro......

En äldre man...

...som bor här i byn har kommit fram o pratat med mej i flera dagar nu. Han har jagat " i alla tider" i det här laget, men blivit sjuk och inte kunnat fortsätta. Han berättar om jakten och han kan berätta om gården där vi bor då han var väl bekant med dom gamla som bott här. Det är väldigt värdefullt att kunna få sånt berättat...
Tror att jag ska gå och hälsa på honom nån dag och få prata i lugn o ro.

En stund efter att det ljusnat....

...är man på plats på passet. Bössan är laddad, ryggsäcken placerad och alla ens sinnen är påkopplade.
Det är tyst........Man tittar och tittar, lyssnar o lyssnar...Läser av det man ser runt passet. Man försöker tänka sej var älgarna skulle kunna komma. Hur skjutläget är. På hur långt avstånd man bedömmer sej kunna skjuta..Dom första timmarna går. Man vet aldrig om det ska hända något ? Lite som när man väntar barn o det kan hända något vilken minut som helst....eller nästa dag.
Men så kanske det hörs ett skott. Man vrider på radion. Och efter en stund rapporterar någon att det skjutits älg.
Jaktledaren meddelar sen vad man skall göra..." Vi bryter o samlas"
Man packar ihop och begär sej till anvisad plats.


Sen börjar arbetet med att få fram det skjutna djuret till en väg....Älg-tracken är nog Guds gåva till jägarna !! När jag började jaga hade vi ingen sån. Då släpade o drog man älgarna över stock o sten....


Känner mej kanske aningens sliten......

Efter flera dagars uppstigande vid 04.30 !!!! ( DET är tidigt...)
Men det är det värt !!!!

Det är härliga jaktdagar.

Trots ett OHERRANS okristligt väder. Mycket trevliga jaktkamrater. Och händelserika dagar....

Det är Älgjakt nu !!!

Jag har jagat älg i ett antal år. Började i Gissjö och sedan i Sillre, Erikslund. Men sen har det varit ett par år då jag inte jagat.
Men nu har jag börjat i jaktlaget som jagar här intill byn. Spännande att börja i ett nytt gäng !!
Har blivit mycket väl mottagen och trivs redan med dom allihop..
Då skogen är ny för mej blir det en del att sätta sej in i. Men en jaktkamrat ordnade kartor till mej. Och man lär sej eftersom. Vädret dom första tre dagarna har varit i ONÅDIGASTE laget...Blåst, tät dimma o regnskurar första dagen. Ett aldrig sinande HÄLLREGN den andra dagen och skurar o blåst idag. Men inte på något vis otrevligt för det !!

När jag satt mej på mitt första pass och vred på rjaktradion var den helt DÖD....Då är det inte kul. Man vill gärna höra vad som händer. Men efter några timmars vrede över radiorackarn, tog jag ur batterierna och "joxade" lite, och se som genom ett under, startade den...Dimman såg ut att lätta, men så var det INTE !!! Den mesta tiden var dimman tät ända fram till passet...Och jag hade tak över huvudet så det gick ingen nöd på mej.Första älgen sköts en bit ovanför mej.Det är skönt att komma ner till jaktkojan .Älgen flås...


Och görs iordning för att sen hänga några dagar i slaktboden.
Imorgon ska vi stycka.

Vilken bra helg !!!!!

Lina, Hanna och småbarnen kom i fredags. Vi hade Kräftskiva i verkstan !!!! Gott och mycket skratt. Lina o jag höll ut längst och satt o surrade till framåt småtimmarna.

På lördag var det Älgjakts-Fest !!!
Väldigt roligt. Spännande att träffa sitt nya jaktlag. Som visade sej bestå av enbart trevligt folk... Vi åt och drack gott. Hade en trekamp med skytte, älghornsbowling och en " få träkulan i trätratten" tävling.

Idag gick jag och Hanna till en av grannarna för att se om hon ville ha en av deras kattungar !?  Gissa om hon ville.......
Hon hade med sej en alldeles bedårande liten sköldpaddsfärgad kattfröken hem !!! ( som dessutom antagligen har våran Sigge som pappa)

Kvällen ägnas åt att få ordning på alla jaktprylar. Det känns väldigt kul att det är jakt i morrn. Det har varit ett "glapp" ett par år....

Skriver lite/mycket Kryptiskt nu, men.....

....NÅGON har lurat oss något alldeles hemskt !!!!!! Jag skulle vilja berätta allt, men väntar en stund......

RSS 2.0