Har gjort 7348 st KROPPKAKOR idag !!!

Kanske inte riktigt så många men MÅNGA !! Och DET är stort....( Bert Karlsson skulle va stolt om man säjer så. )
När jag började jobba i det här köket var det Pulversåser, Pulverefterätter och Halvfabrikat i alla tänkbara former och O-former. Skjuts in i ugnen bara !!! Färdiga Biffar, färdigpanerad Fisk, färdiga Pannkakor, Frysta grönsaker o annat TVI VALE... Men tänk att nu är det inte så längre !! Jag har ju världens bästa arbetskamrater som tänker lika som jag ( Oftast lite längre o lite klokare...!!!) En krävande chef som uppmuntrar och backar upp oss när vi tänker rätt samt matgäster som är Kunniga, Kritiska o Kärvänliga nog att tala om för oss när det e bra eller inte bra. Och pga detta har vi nått VÄRLDSLÅNGT vad det gäller maten i vårt kök !!!!
Och för att återgå till Kroppkakorna så är det en tids o arbetskrävande maträtt som absolut serverats som ett halvfabrikat förrut . Och då i form av en grå GUMMIBOLL !! MEN dag fick jag äran att göra denna Kalasgoda maträtt från grunden....
" Man mal Potatis i en köttkvarn, blandar i Ägg o Vetemjöl. Hackar gul Lök o Skär Rimmat fläsk i tärningar, Bryner Fläsk o Lök lätt. Kryddar med Salt o Kryddpeppar . Sen formar man en platt kaka av Potatissmeten lägger en sked Fläsk/Lök fyllning i mitten o formar det till en rund bulle. Denna lägger man sen i sjudande vatten o låter den sjuda tills den flyter upp, då e den klar. Serveras med Lingonsylt o Skirat Smör."
Nästan hur GOTT som helst !!!!!
Jag har haft ett " HALLELUJA MOMENT " på jobbet idag....
Kommentarer
Postat av: Julia
ett halleluja moment :D det lät ypperligt bra! :D
Postat av: Reneé
Jaa, Julia, DU vet ju hur vi har det på jobbet !! Hoppas att du kommer o jobbar med oss nått snart....
Trackback