Livet rullar på, ganska behagligt......

Jobbar i helgen.
 Med dom allra bästa arbetskamraterna. Vi har kul !!
-Vi börjar kl.7.00 o håller på till 18.00. Låååånga dagar. Men det jämnar ut sej då vi jobbar olika mycket olika veckor.
Det är ABSOLUT Full Aktivitet HELA dan i vårt kök. Och alla är engagerade o jobbar för samma sak.

Man skulle kunna fråga vem som helst av oss vad vi tänker på medans vi jobbar o alla vi skulle svara :
 Jag tänker på att göra Olga 99 års måltid så bra som jag bara kan !!!!

 
Jag vill att hon ska känna glädje då hon får sin mat, att nån lagt ner omtanke om att hennes matstund ska bli bra. Hon, som inte längre kan laga sin mat själv. Hon som lagat mat i hela sitt liv o som skulle " slå mej på fingrarana" när som helst , vad det gäller matlagning !

Det har hänt så mycket i vårat kök !!!

Det värmdes mat på traditionellt kommun-köks-sätt när jag började arbeta där.

Vi var två olika läger som jobbade där. Ett som ville LAGA MAT o ett som ville fortsätta i sin lugna lunk med samma rutiner o en massa LUGN O RO.

Man öppnade kartonger med allehanda skumma innehåll som skulle läggas i bleck o sen pytsas in i en kall ugn...( Lagar du mat hemma så fattar du IDIOTIN med att stoppa in saker i en kall ugn....)

Folk som jobbade där färgade Pulverkrämer med Karamellfärg för att det skulle se mer GOTT ut ??????

Mat " lagades" kl.13.00 o stoppades in i en värmebox för att sen levereras till gästerna kl.15.30 o sen ÄTAS kl. 16.30....????? GOTT eller.....

Man tog undan mat till sej själv på bekostnad att dom gamla gästerna fick sämre mat.....

Man fick se matlådor som jag ALDRIG någonsin skulle accepterat !!


Vi hade en idè om att ha en Sallads-Buffè i stället för att ösa upp en skopa Salladskål på tallriken som serverades i matsalen. Och VI fick så mycket skit för den ideèn.....

Varför o Hugaligen o VEM ska äta det ???? Dom Gamla äter då inte sånt.....
Och hur i Jösse namn ska vi HINNA  göra sånt....

VI fick igenom vår idè och Sallads-Buffèn i vår matsal har den funnits i ett par år nu
.
Den bästa utsikten innifrån Baren vid lunchtid är när fem herrar parkerar rullatorerna staxt bredvid
 och sen står o väljer bland Salladerna... Eller när det kommer JÄTTEGAMLA Gäster utifrån o köper Sallad i låda. Då vet VI att den ideèn var RÄTT !!! ( Tänk OM vi funderat över hur vi skulle hinna......)

Vi GÖR mat från grunden nu....

Det kommer RIKTIGA Råvaror till oss och vi gör det bästa av dom. Vi Kokar  o STEKER, vi Panerar och vi Smörsteker..... Vi SMYCKAR Hemtjänstlådorna med Dillkvistar, Citroner, Persilja, Aromsmör eller Rödlök.
 Allt för att det ska se frestande o gott ut. Och så hoppas vi att dom lite gamla Gästerna ska bli nöjda...



Om man ska arbeta på ett arbete där man lagar mat till gamla människor måste man väl tycka om att laga mat till gamla människor.......???????


Kommentarer
Postat av: Sara

Skulle behövas såna som NI i ALLA kök. Nästan lika illa i barnomsorgen (på vissa håll) där mycket bara värms.

2010-03-29 @ 22:02:16
URL: http://snomonster.blogg.se/

Säg hej!

Vem är du?
Vill du slippa skriva det igen?

Bloggar fröken/herrn själv?




Trackback
RSS 2.0