Ena STORA dottern bläddrade i en av mina tidningar !!!

Och utbrast " MEN, Mamma !!!??? Det här är ju en Gammel-Tants-Tidning ??????

Jag intog en mental försvarsställning...Och bara FNÖS lite !!

Men sen, när jag bläddrade lite förstrött i den tidning som jag tycker är relativt RUMSREN hittade jag en del rubriker o annat som stärker hennes reflektion...

Jag ger er några rubriker....


- I vår musik är sorg och saknad en naturlig del. ( Sångarduo berättar....)

- Blodproppen tvingade mig att byta liv. ( Steve berättar om sin sjukdom)

- Vetebröd i olika former.

- En artikel om SVANAR ????

-  Nu hinner jag i tid till toaletten igen. ( Lycklig kvinna berättar att hon fått hjälp för sin inkotinens !!)

Sen finns det en hel del intressant Reklam oxå...

"Lapidus får min mage att må bra !!

"Mitt hår är äntligen på väg tillbaka....

" Första hjälpen för tunga trötta ben.....

" VitaPro hjälper mig att hålla på med det jag vill...

Och slutligen.....

" LadyCare- ditt naturliga allternativ för att mildra klimakteriesyndrom...

Frågan e om jag ska fortsätta prenuminera på DEN tidningen ..........Hm !!??En liten LABAN.......gick på en promenad !!!!!

Jag arbetade som VÄDEROBSERVATÖR en tid för länge sen...

Och då det ikväll visade sej lite roliga moln på himlen......tog jag fram min OLIKA-MOLN-BIBEL!!!

Och efter vad jag kan bedömma rör det sej om CIRRUS UNICUS.  D.v.s Fjädermoln med krokar som tilltar och drar upp på himlen.

Jag jobbade som sagt som Väderobservatör en gång i tiden. Det innebar att jag åkte en kilometer till gården där det skulle observeras !! Var fjärde timme...Jag valde det jobbet för att det innebar att jag kunde vara hemma med mina barn ett tag till.  Och lite intressant var det allt !!

Ett litet " Hundpussel" !!!

VAD kan det här bli ?????
Om jag hade kunnat skulle jag skriva svaret Upp o NER.....Men det kan jag inte !!
BIG FOOT .

En konstnärs tolkning av Bigfoot

Bigfoot, Storfot, även kallad Sasquatch, är en mytologisk varelse som sedan 1800-talet rapporteras ha setts i stora skogar i USA och Kanada. Eventuellt kan den vara en släkting till snömannen, yeti.

En spännande filur som gäckat mänskligheten länge, länge....

Jag såg en bild på ett spår efter denna , som dom antar är en KOLOSS !Och en ISANDE känsla spred sej i min mage. Många tankar flög genom mitt huvud....Kunde det verkligen vara som jag trodde ????!!! 
Jag kan inte säja att jag är HELT säker på min teori, men helt ossanolik är den inte.... Ni får bedömma själva.( Har jag närt en BIG FOOT....??? )
Min " gamla" vän Maija dök upp.......

Hon är inte gammal, det var bara så OHYGGLIGT länge sen vi sågs !!!

 - Närmare bestämt så sågs vi sist 1991.....Och det är allt ett tag sen. Hon o jag träffades när vi gick på konstlinjen på Ålsta Folkhögskola.( 1977-78 )  En STOR tid i mitt liv !! Och sen höll vi kontakten med varann.
Vi flyttade lite hit o dit under åren, men ringde och framförallt SKREV brev !!! På riktigt papper ....
Maija hade en stor o viktig del i mitt liv då jag blev mamma för första o andra gången. Hon hälsade ofta på , men därimellan skickade hon presenter till mådöttrarna. Många fina handgjorda gåvor till dom...Hon var nog deras MOSTER .Jag kunde bolla problem med henne och det var väldigt tryggt att ha henne som vän...

Vi färgade garn tillsammans, fiskade fisk i Norge, jagade förrymda grisar, planterade rabarberplantor....Bärjade hö........Och PRATADE !!!

Sen nån gång där i början av 90-talet kom vi lite grann IFRÅN oss... Vet inte varför eller hur.
Tänkt på henne har jag gjort ofta !!! ( Finns många saker jag sparat som påminner om henne.)

Så fick vi kontakt igen för ett tag sen. ( Nått år sen..) Via min ena dotters Blogg tror jag . 
Hon skulle åka till Umeå och vi bestämde att hon skulle hälsa på oss på vägen söderut igen.

Och då blev det så att jag efter alla dessa år åkte till busshållplatsen vid Hallstaborg och väntade på bussen. Och när den stannade klev MAIJA av !!!!!
Det blev ett MYCKET KÄRT återseende.....

Det händer väldigt roliga saker i livet ibland.


Det finns så mycket UrBota DUMT folk !!!!

Skulle kunna namnge minst TRE stycken, men gör det inte. 
 .Dom är såna där Självgoda Pösmunkar som Aldrig gör/gjort  ett fel, som Aldrig FRÅGAR  något . Som är LIVRÄDDA för att lära sej nått !! Och DET är konstigt ????
Är man så himla osäker  så att man inte vågar ta till sej att det kan finnas andra sätt att göra saker o ting ??? Man kanske skulle fråga dom det....
När man orkar ägna så stor tid till DET dom gör tänker man när man är på sitt allra bästa humör o försöker förstå dom att dom nog kanske inte har så himla bra liv !!??
Så tänker jag när jag är Snäll...När jag inte är lika snäll tänker jag att det är väl några rackarns Stackare man har att göra med . SKITKÄRRINGAR !! Men som sagt, Dom skulle aldrig fatta vad jag pratar om...

 Och nu har jag INTE namngett nån, det finns INGA tidsangivelser i detta inlägg, och ingen annan är NI kan fatta vad jag menar....
( Ni får gärna skriva en kommentar . Jag vet ju bevisligen att ni lusläser min Blogg )


Mina Barnbarn !!! ....eller " Så här KUL kan man ha i en grushög !!!!!!! "

Idag kom dom....ALLIHOPA !!!

När Stordöttrarna pratat ihop sej om att dom små skulle sova, viskade jag till småbarnen att det kanske var läge att klä av sej och springa naken på gården en stund I STÄLLET FÖR att sova......???
Och tänk det tyckte minsann dom oxå !!!

Så vi hade en liten SMULTRONLETARTUR...Och sen LEVDE dom RÖVARE i en grushög  !! Lääääääänge....Glada, vilda Barn !!

- Nu sover gom snart !! I Lillstugan. Och jag jobbar imorrn. MEN, dom är här när jag kommer hem.....

Det finns bra mycket Fint i livet.....


Ledig idag !

En bra dag.....
Irma o jag slöade länge imorse och sen kom Emilia o Anton hem." DeraspappasfrusdotterWilma "följde oxå med hit o stannade en stund. Sen följde Hela gänget med till sin farmor o farfar för grillning.
Jag passade i min ensamhet på att måla lite trädgårdsmöbler. Olivia passade i sin ensamhet på att äta en RÅTTA.......Igen !!
Imorgon kommer Lina, Hanna, Miranda, Leo, Leia, Laban, Mattis o Lo !!! ( Dom sista två är katter,,)
Det känns väldigt BRA !!!

Jag fattar att jag som mormor är mycket lyckligt lottad som har alla barn o barnbarn så nära.

( Och det kanske är lite extra väldigt stort för mej då jag växte upp som ett endabarn.....)


Funderar på MAT ikväll....( Gör jag nånsin nått annat ?? )

Tänkte på vad för slags mat jag tycker om......Och sen tänkte jag vidare på om det var nått jag gillade som i andras ögon ( Mun) skulle va lite konstigt !!

Ok....

- Man ska ha BANAN på sin Leverpastejmacka .

- Den godaste Grillmackan gör man med tub Kaviar o skivad gul Lök.

- Man ska ha BÅDE Äppelmos och Jordgubbssylt till Blodpuddingen !!!

- Till Pannkaka har man Socker o Smör......

- Brieost smakar bäst tillsammans med Marmelad !!


Så jobbar man igen !!

Hade en veckas semester då Bebishunden kom. Jobbade en vecka sen tre veckors semester till. Och iår känns det verkligen som att jag haft SEMESTER !!!
 SOL, Sol, sol.....HETT, Hett, hett....Fullkommligt OLIDLIGT, men ändå väldigt mycket SOMMAR !!!

Iallafall så kändes det kul att jobba igen och " Svinga Stekspadar " igen... Mina kära ordinarie arbetskamrater har semester så jag jobbar med andra duktiga Köksmänniskor.

 Kära KÖKET är mer än lovligt Tokvarmt men glädjen över att få laga MAT finns där. Jag sökte fram en Halvskraltig FLÄKT ur ett hörn. Och den är alldeles VACKER och min Allra bästa vän numera......

Nu är jag ledig i två dagar !! Man kanske ska byta LACK på tånaglarna........

Bakom Lagårn.....

Så här såg det ut då vi kom hit förra våren.Sen dess har vi " bökat " en hel del där bakom....Det har grävts o skottats o körts jord !! Motsträviga gräslager har avlägsnats och singel har ersatt detta..

Ulf har mätt, sågat o snickrat !!Och NU ser det ut såhär !!!Och såhär !! Bakom Lagårn....Man går gärna dit......

En vän sa en dag att....

....det var nästan SLUT på Fjärilar nu !!??

Att klimatet eller andra Gifter i världen eller vad det nu var , gjort så att Fjärilarna inte va så värst många längre .
Och det blev lite läskigt då jag VERKLIGEN visste att jag INTE sett värst många Fjärilar i sommar.....Och det e Sant !!!!


Uffe hämtade mej på jobbet ikväll....

Och jag stannade med Olivia på ICAs parkering när han gick in o handlade. Vi satte oss på ICAs gräsmatta intill parkeringen o myste lite. Så stannade en bil o en vänlig kvinna klev ur o hälsade på oss. Hon sa: Jaha, en Berner Sennenvalp, Hej på dej , vad fin du va då !! Sen sa hon medan hon öppnade dörren till sin bil: Min hund e jättegammal o han bryr sej inte om NÅNTING han !!

Och ur bilen GLED en MOPS !!!!!! ( Kanske inte gled, kanske PLOPPADE ut ur bilen.....) Och han brydde sej verkligen inte om NÅNTING !!!?? Coolare hund har jag sällan träffat.....

Han snoffade omkring, råkade liksom av en händelse se Olivia, snoffade vidare, kissade , Råkade hälsa på Valpen som råkade vara där, kissade lite till, " Och här står det nåra människor !!?? Hej, hej !! " Nu går jag väl en sväng här o kanske kissar lite till....Hans matte berättade att han möjligen kunde intressera sej " lite" för den som fanns i slutet av snöret som satt fast vid hundarna han mötte. VILKEN HÄFTIG HUND !!!!! ( Vet faktiskt inte om han var medveten om att han var en HUND ???)

Det var verkligt KUL att träffa den Hundpersonligheten....

( En till hund kanske, sen, nångång, en Mops, hmmmmmm.........??)

Det är inge bra nu ikväll.....

Och jag berättar vad det är !!

- Dottern som är 11-år, har aldrig riktigt kunnat acceptera att jag o hennes pappa skiljde oss. När det nyss hade hänt hade hon i ett SJUÅRINGSPERSPEKTIVAVDETHELA ett SJUÅRINGSHELVETE !!!
Hon tycker mycket om sin pappa , det är inte det. Och han är snäll......MEN, hon vill inte vara där ! Och varför det är så, eller varför hon är som hon är vill jag inte prata om. Det beror säkert på nånting. Men situationen är den att hon blir så väldigt, väldigt lessen då hon ska åka härifrån. Och att ens barn blir " Hjärte-lessen " det är inte helt hanterbart för en mamma...Hon kanske, antagligen ringer ikväll o är lessen o vill hem.Glädje och Sorg.......

Trots att vi gett våran katt Signe p-piller så blev hon dräktig. Jag har varit så nervös inför detta då jag hört dom allra hemskaste berättelser om att kattungarna då kan vara missbildade....
Igår kväll bestämde hon sej för att Ulf var en lämplig KattBarnmorska. Hon punktbevakade honom hela kvällen och fortsatte på natten oxå. Han berättade att han inte kunnat ta ett steg utan att hon försökte få¨tillbaka honom till vårat sovrum. Kl.04.00 inatt väckte han mej o sa att : Nu börjar det nog !!?? Hon hade lagt sej emellan oss i våran säng. Och när jag nyvaket tittade efter hade det kommit en liten unge...Den såg alldeles ok ut och sökte sej till hennes tuttar på en gång ! Sen hade hon värkar nån halvtimme igen, men den unge som sen kom ut var INTE alls ok...Mardrömmen om att kattungar kunde födas missbildade besannades....Suck !! Så hemskt, så hemskt...Det var en liten unge utan framben och med sina tarmar utanför kroppen. Det fanns naturligtvis ingenting vi kunde göra och den lilla stackaren är begravd nu.

Så Signe har nu bara en bebis att ta hand om. En fin liten kattpojke som är beige o vit...

Nu ska båda honorna steriliseras !!!

Så här var det INTE när våran Hundvalp mötte en RÅTTA !!!!!Även om den hundens ansiktsuttryck är lite svårt att tyda.......Så här SÖT är hon, MEN det var hon banne mej INTE då hon hon för en liten stund sen GLUFSADE i sej en RÅTTA !!!!!!! ( Jag slängde mej som värsta fotbollsmålvakten för att kanske hinna få tag i svansen på Offret, men det var för sent !!) Katterna bär hem en den ena o en den andra modellen av Råttdjur.....Och ikväll upptäckte väl Olivia charmen med att få FOOD-Delivery-Service ???!!!

Fina STORÅSTJÄRN.....

Här hamnar vi då o då på sommaren. Ibland över dan men vi har sovt över där flera gånger oxå. Vi har firat midsommar där ...Man kan få finfina fiskar där och Ulf har ett tålamod som inte är av denna världen vad det gäller att fiska. Det har inte jag ! Men det är så mysigt att vara där att man inte behöver fiska heller.

Vi åkte upp dit en sväng idag. Ulf, Anton, Olivia o jag.

Anton o Olivia söker GRODYNGEL....Och Olivia besteg sin första Ö !!!Efter att vi varit där åkte vi till veterinären där Olivia fick sin andra vaccinationsspruta. Ulf hämtade två TRÖTTA o NÖJDA döttrar i Sundsvall. Den yngre av dom väldigt RÖDHÅRIG numer...

Vilken bra sommar det här är........

Jag bara STORTRIVS !!!

Vi pysslar och stökar Ulf o jag. Slipar o målar, gräver o kör jord. Mäter o snickrar...... Och ingenting känns jobbigt att göra. Vi resonerar och kommer överens om hur saker o ting ska vara. Men vi har en del ställen o saker som vi gör lite mer som vi vill....Himla härligt att samarbeta på ett sånt sätt. Tror kanske lite att det handlar om nån slags respekt för varann. Oavsett vad det beror på så är det väldigt fint !!!!

Jag har fortfarande semester.Den här tiden då jag varit ledig har innehållt allt det som en semester ska innehålla...

SOVMORGNAR ( Blir väckt av Hundvalpsrackarn kl.6.00. Då går vi ner o kissar. Jag oxå ! Sen landar vi i soffan o ser på ALLA ÄLSKAR RAYMOND Bästa morronprogrammet . Sen somnar vi om....

MYGGBETTSSVULLNA ben....( Tror inte vi behöver oroa oss över om Myggbeståndet påverkats av taskiga klimatförhållanden..)

Riktigt HET, KVALMIG, STILLASTÅENDE luft !! Sån värme som nästan tar kål på mej...

Underbara SVALKANDE REGNSKURAR !! Då allt det kvalmiga försvinner och grässtråna o jag slipper kippa efter luft en stund....

RÖDVIN o ett korsord ( Som jag efter en liten stund inser är på tok för svårt för min lilla hjärna redan innan vinet är slut...)

Kött som marineras , Jordgubbar som rensas, Gräslök som plockas, Barn som badas, Gräsmattor som klipps om o om igen...

Min semester är slut till helgen, men det är så himla MYCKET sommar kvar !!! Och det blir kul att jobba igen oxå..

Och om nån vecka kommer Stordöttrarna med sina familjer hit o stannar ett par veckor. Då får vi vara tillsammans ALLIHOP !!!

Sagt det förrut o säjer det igen...

Vilken bra sommar det här är !!!!Veden.....

Jag håller på slänga in veden nu...Svettigt arbete, MEN ack så meningsfyllt !! Jag har alltid tyckt om att hålla på med VED !! Man rustar sej inför kommande tider, tider då man vill elda och få det varmt o skönt i sitt lilla bo. Vi som människor har ju förmågan att göra det !! Dom stackars UTELIGGARDJUREN kan ju inte det...( Fast dom kanske inte bryr sej !!!??Våran ved ska vänta på att eldas upp här....

Then BURN !!!!!

Ser ni ÄLGEN ???????????????????Jasså, inte........

Nästan i mitten av bilden , lite till vänster. I  en liten glänta.  NÄHÄ......

Vi åkte på en liten bilpromenad, Ulf o jag. Skulle

Våran vackra lilla OLIVIA !!!Hon har fattat det så att vi köpt en pool till HENNE...Och det är hon sååå nöjd med !!Katten Sigge tror också att han kommer att uppskatta poolen ???


Har han glömt sitt premiärdopp månne.....????Då svor han minsann på att han ALDRIG NÅGONSIN, EVER skulle hålla till nära vatten....- Olivia tar igen sej lite efter allt badande !! ( Fast nu när jag skriver det här tror jag hon hoppat i igen...)Det händer saker i Grönsakslandet !!!!Vi knaprar Rädisor dagarna i ända...Och jag har fryst in en första omgång Persilja idag.

Och så har jag " BÄDDAT nytt i sängen " åt mina små grönsaker. ( Marktäckt !!) Känns fint att pyssla om dom små raringarna.....Det är så himla bra för ens lilla själ att ha ett grönsaksland.......

Tror att jag....

.....underskattar KRYDDOSTENS betydelse i mitt liv !!!????


Den dyker bara upp i mitt Matmedvetande nån enstaka gång per år. När jag äter Surströmming närmare bestämt...

Men då är den så självklar och jag blir alldeles till mej över att en OST smaksatts med Spiskummin o Kryddnejlika !!?? Och att den är så kul att äta....

" NutarjagliteOstdetsmakarintesomvanligOSTnejdetärKryddostvahäftigOst !!"

Har skjutsat Irma o Emilia till Storasystern idag...

Dom skall semestra där ett par dar. Så himla härligt att ha alla sina barn någorlunda i närheten nuförtiden...
Anton är hos pappa sin tills imorrn så Uffe och jag är lite ensamma. Vi tog tillfället iakt och åt SURSTRÖMMING på Lillstugeverandan.Iallafall jag åt surströmming !!! Uffe åt Matjessill...Huvudsaken är ju att han kan vistas i närheten av denna delikata fisk .
Mätt o belåten bar jag med mej datorn ut till samma veranda o sitter nu här och mår gott !!! Luften är fantastiskt behaglig nu. Man kan ANDAS igen....

Barnen sover snart.....

Mannen sitter vid datorn sin. Lilla Hunden sover djupt !! Katterna jagar flygfän och råttor ( Olivia satte i sej en Råtta för en stund sen, fångad o dödad av nån ur hennes Katt-familj !!) Jag " flurar runt " på Facebook. Blir glad över kommentarer från folk jag fått en NY-kontkt med...Ytterdörren är öppan. Ulf har satt upp ett myggnät där...Verkar som att det håller en del av OHYRES-JÄVLARNS-MYGGEN ute....

Bekymmren just nu då :

-Tror att kanske jorden i trädgårdslandet är för HÅRD !! Skulle blandat den med mera Mull....
- Vattnar jag Svarvinbärsbuskarna, Hallonbuskarna o Jordgubbsplantorna för lite....??? ( Nysatta !)
- Litet barnbarn har Vattkoppor o saknar en pappa som inte riktigt fungerar som en pappa......
- Behöver boka tid för kastrering av Sigge-Katten.

Glädjen just nu då:

- Tror att jag kan inse att jag har fantastiskt, fantastiska barn !!! Barna mina är det och sen har dom fått till alldeles Underbara barn själva oxå....Och dom finns alldeles nära oss o vi kan träffas när vi vill...
- Min gubbe är lite mer än lovligt BRA !!! På många sätt o vis....
- En liten Hund har kommit till oss !! Och hon kommer att bli precis den hund vi önskade....
- Gräset växer !!
- Jag har faktiskt " Landat" lite i att jag har semester o kan uppskatta den ledigheten...( Även fast det pirrar i magen över att jag kommer tillbaka till kära jobbet snart !!)
 

SOMMAR !!!!!

Det är verkligen sommar nu....Och förruton att jag INTE klarar av värmen så himla bra så är det iallafall underbart !!Jag tror att min dåliga värmetålighet beror på att jag för ett antal år sedan fick Giftstruma. En mycket OTREVLIG sjukdom som nästan tog kål på mej..Iallafall så var en avbesvären med den att jag var konstant KOKHET...I månader !! Höll på att Brinna upp.. Det kan va så !?Det växer i landen...Och det växer utanför landet oxå !
Irma, Emilia, Olivia o jag for o badade idag....

Olivia tycker att det är lite väl spännande än så länge....Men hon törs gå i en bit iallafall.

Söt, blöt vovve !!!!

Det är vansinnigt VARMT .....

Köpte en Leksak till valpen....

Jättefin är den o PIPER oxå !!!!( Varför har den en PUNG under hakan ?????? )

Sommarsallad !!!!!Rädisorna, Gräslöken o små Salladen från eget land....Snart kommer förhoppningsvis Tomaterna därifrån oxå !

Jordgubbssaft !!!!!!!

Jisses, vilken fin färg den saften har......Och smakar SOMMAR gör den oxå......

RSS 2.0