Vi KÄMPAR i vårat kök........

F.r.o.m 1 januari i år slopade vi Halvfabrikaten !!! Puts väck....

-Halvfabrikat i Storkök innebär uppvärmning av produkter som är " nästan färdiga"...
Biffar, Köttbullar, Panerad Fisk, Pannkakor, Pytt i panna o andra rätter. Men även Kött-skav ( en slags underlig anrättning som består av " hyvlade" kryddade köttspån) som blandades i allehanda grytor....Sås-Pulver !!! Kräm-Pulver.....Hinkar med konstiga innehåll och ett Bäst-Före-Datum som man nästan inte skulle hinna överleva....Och alla med högst tvivelaktigt närings o tillsatsinnehåll.

Och det är en sida av det hela...

Sen kan man fundera på VAD värmandet av dessa produkter har med MATLAGNING att göra......???

Om man väljer att arbeta i ett kök, VILL man väl laga mat !!?? Och då vill man väl laga mat på riktigt...Med bra kött, fisk o grönsaker.Från Grunden !!  Och med kunskap om hur man förädlar dessa på bästa sätt så att dom som ska äta maten tycker att det är gott......och mår bra av den !

En del av oss i köket  nappade direkt på tanken om att vi skulle servera våra gäster RIKTIG MAT !! Andra inte....
Och vi har efter det varit lite ont om folk i köket. Så det har varit lite svettigt ett tag.....För det innebär en del mera jobb o en hel massa MER  planering att laga mat på Rätt sätt.
Men det hela är en Alldeles Fantastisk Process där vi är med o gör nått Kalas-Bra för våra gäster .
( Som är ganska Jättegamla o inte längre kan välja VAR dom vill äta..)

Visst ska man om man jobbar med att serva andra tycka att det är viktigt att dom man servar är nöjda ??????? Oavsett om det e Skolbarn, Jättegamla människor eller restauranggäster......

Kommentarer
Postat av: Maija

Särskilt dom gamla!!! (för restauranggäster och dagis/skolbarnsföräldrar kan protestera om maten är dålig).

Vem vill egentligen äta "gegg"???????

Om man får välja?

2009-06-03 @ 07:59:57
URL: http://tantelin.livejournal.com/

Säg hej!

Vem är du?
Vill du slippa skriva det igen?

Bloggar fröken/herrn själv?




Trackback
RSS 2.0