Så har man varit i LONDON !!!!!!

Tidigt i fredagsmorse skjutsade Uffe  oss, Ulrika o mej, till Sundsvalls station. Det var ALLDELES härligt pirrigt att veta var man var på väg....Uffe hade bokat 1.klass med frukost på plats men det hade ramlat träd över spåret natten innan så dom rackarna påstod att det inte fanns nått att äta på tåget ! Tänkte säja: Men lilla gumman, kila in på en korvkiosk o fixa nått vid nästa stopp !! Men jag sa inte det....Kom välbehållna till Arlanda station där vi rände runt och " rekade terängen " för att veta var vi skulle ta vägen för vidare transport flygledes till Heathrow. Växlade pengar och fnittrade....Sökte oss så småningom vidare till Terminal 2 och äntrade planet. Satt bredvid två runda tjattrande engelska damer. DET ÄR HÄFTIGT ATT ÅKA FLYGPLAN !!!!!! Vi kom fran till flygplatse kl.13.50 och just där hade det kunnat bli TVÄRSTOPP !!!!  Hur i hela helsicke skulle vi hitta till ett hotell i London utan att ruinera oss det första vi gjorde ???
Men då gör man som så att man söker ut en någorlunda förtroendeingivande människa och FRÅGAR om hjälp....Jag mindes ju intrycket jag hade av engelsmän sen jag var där sist....SUPERTYREVLIGA o SUPERHJÄLPSAMMA !!!  Och det hade dom fortsatt att vara....Vi bestämde oss för att kasta oss in i Londons tunnelbanevärld.

Och vi fick en mycket GRUNDLIG inblick i den världen......Minuter blev till timmar, timmar till dagar, dagar till år......Nä, men åtskilliga timmar av resan gick åt till ett EVIGT åkande hit o dit o fram o tillbaks o hit o dit igen !!!! Det var INTE lätt att hitta rätt...Vi åkte som sagt i timmar o till slut gav vi upp o gick upp ur UNDERGROUNDEN o tog en taxi. När jag sagt adressen till taxichauffören o frågat honom hur lång tid det skulle ta dit sa han : Two hour !!!  "Ju ar kidding, sa jag !!!  Ok, four minutes ,sa den rackarn o skrattade . Are you ladies from Sweden, sa han sen....Jess vi ar, sa jag. Då började han sjunga Money, money, money av Abba för full hals. Fyra mituter senare klev vi av vid vårt hotell....

Vi checkade in o bodde för oss lite....

Sen gick vi ut för att inspektera området !!  Det visade sej vara en slags INDISK koloni av nått slag.. Indier ÖVERALLT. Indisk musik, indier, indisk mat , indiska kläder.......Och inte helt O-laglöst om man säjer så !!!! Det passerade fler polisbilar med sirener på än andra bilar... Nåväl, vi kikade runt ett tag med stora ögon !
Drack vin åt fried chicken och surrade på hotellrummet till klockan blev lite sent...
- Nästa morgon klev vi upp tidigt med målet satt till Londons centrum. Åt en trevlig frukost på hotellet. MYCKET trevlig personal som jobbade där.

Gick sen till VÅR tunnelbanestation ALDGATE EAST !!


Och hade räknat ut att vi skulle hamna ganska rätt om vi klev av vid South Kensington.....

Det var väldigt mycket " finare" där än i vårat område !!
Och vi var naturligtvis HELT vilse .... Men tog kartan o frågade en Tidningförsäljarfarbror var vi var ??? Han pekade ut det på kartan o vi var nöjda en sekund tills vi inte kunde fatta åt vilket håll vi borde gå...Så vi frågade tidningsförsäljarfarbrorn det oxå...Och han svarade lika vänligt på den frågan !! ( Dom e SNÄLLA dom där engelsmännen..)
När vi fått riktningen klar för oss började en låååång vandring. Vi gick länge längs den gata vi fått utpekad och sen genom HELA Hyde Park. Hyde Park symboliserade lixom tryggheten för mej i den stunden. Den går inte att missa på kartan och är en alldeles utmärkt utgångspunkt för vilsna Londonturister . Passerade lite märkvärdigheter på vägen...Sen att den är flera mil lång o bred gjorde inget...Vi bara gick o gick o gick o gick....
Kom till slut fram till civilisationen igen.
Hamnade vid en Big Bus sightseeing biljett försäljning. Efter en sekunds övervägning slog vi till . Verkade vettigt att se till att ha sett lite sevärdheter.

Vi fick inte se Buckingham Palace under vår tur MEN vi gick vilse när vi klivit av bussen o hamnade precis där iallafall !!!


Ulrika fick nått VILT i ögonen ett tag ( som jag aldrig sett förr !!) och tänkte rusa in o knuffa en röd vaktgubbe... Tur att hon lät bli för hon hade med största sannolikhet blivit skjuten .... Hon lugnade ner sej o vi vandrade vidare , eller det gjorde vi inte alls för vi var fortfarande lite vilse, hur man nu kan vara det utanför Buckingham Palace ???? Hade jagis på en Skräpplockarman en stund innan vi hann ikapp honom o kunde fråga efter vägen till Hyde park corner.Vi hade räknat ut att vi kanske kunde hitta till Harrods om vi kom dit först. Han pekade o vi gick o gick o gick o gick....Och hittade Harrods !!!!

Ett vidrigt litet ställe fyllt till bredden av heta, stirrande shopping K-TA människor i varierande bredd o längd !! Tack o Lov var Ulrika lika lite Harrods-shoppingsugen som jag....Vi flydde. Mycket nästan-ihjälklämda och vid det här laget nästan   svältande ( Vi hade liksom glömt att äta nått  ) så vi dök in på en Mc Donalds ( Det lägsta av allt lågt bland hamburgerkedjor !!) och åt lite nödproviant. Mätta och väldigt trötta började vi vår vandring tillbaka via Hyde park. Blev lite glada då vi såg ett gäng överförfriskade människor som spelade brännboll....Shoppade lite till våra barn på HM !!???
Sen började det STORA tunnelbane åkandet tillbaka till hotellet..... Allt verkade så himla rätt o bra en stund !! Som att vi hade klivit på rätt linje som skulle ta oss HEM. Vi passerade station efter station som stämde med vår kartbild... Men ICKE !!! Rätt vad det var VÄNDE tåget om o började åka tillbaka ...Vi klev av o började om. Tåget avancerade i rätt riktning ett tag, men VÄNDE igen.. Vi höll på så ett tag sen KLEV VI AV och begav oss upp i luften. Stog på en gata i regnet nånstans i London o spanade efter en taxi. Efter mycket om o men fick vi stopp på en sån och bad honom snällt köra oss till hotellet. Vi visste inte hur långt ifrån det vi var. Passerade " snyggkvarter efter snyggkvarter " o tänkte att vårat slumområde måste ligga mil härifrån... Men rätt vad det var började husen bli skabbigare, uteliggarna fler o polissirenerna yl tätare !!! Och rätt som det var stod vi utanför hotellet vårt igen.
In på rummet o lastade av.....Ut igen o handlade mat o vin.

Tillbaka till rummet, åt såg på konstga TV program o drack vin.

På söndag packade vi ihop hela härligheten frågade i receptionen om " kudd ju plis shou oss de isiest vej to go to Hitrou ärport ?? Det kunde hon.... Så vi kom relativt smärtfritt fram till flygplatsen !!! En sån jäkla SKITSTOR flygplats.....
Nån slags automatiska datasystemspaneler där man skulle checka in själv..... Kanske stog vi där o såg lite aningens fundersamma ut och då kom det genast fram en flygplatsvärdinna o hjälpte oss knappa rätt !! ( Dom är sååååå trevliga dom där som bor i England ) Efter ett tag lyckades vi räkna ut var vi skulle lämna in bagaget . ( det klarade vi alldeles själva...) En äldre dam i kön bredvin tappade sitt guldarmband på golvet då hon lyfte sin väska. Jag tog upp det o gav det till henne o sa " exkjuse mi iss diss jor brejslett ??? som en värsta trevlig o snäll engelsman...
Det var verkligen enormt STORT där på flygplatsen !!
Vi gick genom SECURITY -passagen. Fick slänga två Cocacolaburkar, hälla mynt i väskan , ta av oss skorna... När jag gjort allt det o skulle passera själva " besiktningen " TJÖT det i den o en barsk engelsk säkerhetsdam dök upp från ingenstans o MUDDRADE mej !!! Hade glömt ett mynt i ena fickan...Nåväl, det kostaterades att jag INTE var en terrorist o vi fick vandra vidare. Och kom till en mycket trevlig taxfreeavdelning...Köpte godis för massor av slantar !! 
Vår avgångsgate hade bytts till en annan o vi åkte hiss ner i avgrunden o åkte sience ficktion tåg i 45 sekunder till avgångsgaten !! WOW !!
Äntrade planet hem och det kändes alldeles bra !! Vädret var klart o man såg världen uppifrån ALLDELES tydligt...

Landade tryggt i gamla Sverige o kände oss beresta o glada !!

 Just ja !!??

Lyckades fånga en av dom mest svårfångade sevärdheter som finns att se i London under den här årstiden.....

BH i buske !!!!!!!!!!

Kommentarer
Postat av: hanna

BH i buske!

Underbart mamma. :D

2009-07-14 @ 00:19:30
URL: http://ommigochdemina.blogg.se/
Postat av: lina

åh va kul det lät! ja vill också fylla femtio nu.

2009-07-14 @ 11:32:40
URL: http://jagochkidsen.blogg.se/

Säg hej!

Vem är du?
Vill du slippa skriva det igen?

Bloggar fröken/herrn själv?
Trackback
RSS 2.0