Har gjort 7348 st KROPPKAKOR idag !!!



Kanske inte riktigt så många men MÅNGA !!  Och DET är stort....( Bert Karlsson skulle va stolt om man säjer så. )

När jag började jobba i det här köket var det Pulversåser, Pulverefterätter och  Halvfabrikat i alla tänkbara former och  O-former. Skjuts in i ugnen bara !!!  Färdiga Biffar, färdigpanerad Fisk, färdiga Pannkakor, Frysta grönsaker o annat TVI VALE... Men tänk att nu är det inte så längre !!  Jag har ju världens bästa arbetskamrater som tänker lika som jag ( Oftast lite längre o lite klokare...!!!) En krävande chef som uppmuntrar och backar upp oss när vi tänker rätt samt matgäster som är Kunniga, Kritiska o Kärvänliga nog att tala om för oss när det e bra eller inte bra. Och pga detta har vi nått VÄRLDSLÅNGT vad det gäller maten i vårt kök !!!!

Och för att återgå till Kroppkakorna så är det en tids o arbetskrävande maträtt som absolut serverats som ett halvfabrikat förrut . Och då i form av en grå GUMMIBOLL  !! MEN dag fick jag äran att göra denna Kalasgoda maträtt från grunden....

" Man mal Potatis i en köttkvarn, blandar i Ägg o Vetemjöl. Hackar gul Lök o Skär Rimmat fläsk i tärningar, Bryner Fläsk o Lök lätt.  Kryddar med Salt o Kryddpeppar . Sen formar man en platt kaka av Potatissmeten lägger en sked Fläsk/Lök fyllning i mitten o formar det till en rund bulle. Denna lägger man sen i sjudande vatten o låter den sjuda tills den flyter upp, då e den klar. Serveras med Lingonsylt o Skirat Smör."

Nästan hur GOTT som helst !!!!!

Jag har haft ett " HALLELUJA MOMENT " på jobbet idag....

Kommentarer
Postat av: Julia

ett halleluja moment :D det lät ypperligt bra! :D

2008-11-13 @ 17:22:53
Postat av: Reneé

Jaa, Julia, DU vet ju hur vi har det på jobbet !! Hoppas att du kommer o jobbar med oss nått snart....

2008-11-13 @ 19:52:49
URL: http://motivlivh.blogg.se/

Säg hej!

Vem är du?
Vill du slippa skriva det igen?

Bloggar fröken/herrn själv?




Trackback
RSS 2.0